Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
A sport békítő ereje
Vállvetve küzd a szigetszentmiklósi sikerekért a két régi ádáz ellenfél

  2017. Szeptember 27.
Nem véletlenül mondják, hogy az élet a legnagyobb rendező. Idestova négy éve egy másodosztályú DEAC-Salgótarján meccsen nagy port kavart egy - fogalmazzunk nagyon finoman - nézeteltérés a két együttes egy-egy játékosa, Kaluha Csaba, illetve Tanács Attila között. Nos, a két régi ádáz rivális között szent a béke, sőt a most kezdődő szezonban egy csapatban játszanak.

A csapat pedig nem más, mint a másodosztály zöld csoportjának egyik újonca, a szigetszentmiklósi együttes, a BKG Príma SE. A gárda vezetőedzője, dr. Nagy Ágoston akkoriban a debreceni csapat szakmai munkáját irányította: - A történtek ismeretében érdekes volt hallani, hogy Attila szívesen játszana nálunk, ugyanakkor egy A-csoportos tapasztalattal rendelkező, közismerten jó erőben lévő palánk alatti magas játékosra szükségünk volt. Amikor hallottam, hogy szívesen jönne hozzánk, a négy éve történtek kapcsán első dolgom volt megkérdezni Kaluha Csabit, mit szólna hozzá, ha Ati nálunk játszana, ha a csapattársa lenne. Csabának annyi volt a kérése, hogy amikor Ati először jön edzésre, röviden beszéljék meg a négy éve történteket. A tréningen kicsit félrevonultak, váltottak pár szót. Azóta jóban vannak, páros gyakorlatoknál gyakran vannak együtt, Attila pedig jól illeszkedett a csapatba.

Tanács Attila néhány évet lehúzott Oroszlányban, onnan igazolt Szigetszentmiklósra. Ő a következőket mondta átigazolásáról: - Oroszlányban játékosként nem fértem be az elképzelésekbe. Továbbra is ott élek, s több utánpótláscsapat mellett, az U14-től az U20-ig is dolgozom erőnléti edzőként. Viszont éreztem még elég erőt, elszántságot magamban arra, hogy játsszam, kosarazzak. Szigetszentmiklós nincs túl messze, tudtam, Csabi is ott játszik. Beszéltem az edzővel, Dr. Nagy Ágostonnal, aki elmondta, hogy a régi ügy kapcsán mi Csabi kérése. Megbeszéltük, fátylat borítottunk a múltra, s kiderült, hogy több közös is van bennünk, mindketten játszottunk az A-csoportban, kisgyermekes családapák vagyunk, Csabit pedig jobban megismerve egy jó srác - együtt küzdünk a BKG sikereiért.

A másik fél, Kaluha Csaba az NB II-es Józsefváros csapatából igazolt egy osztállyal feljebb. Mint mondta, korábbi debreceni edzője, Dr. Nagy Ágoston vázolta föl a szigetszentmiklósi terveket,lehetőségeket, amelyek szimpatikusak voltak. Kaluha Tanács Attila csapattársává válásáról is beszélt honlapunknak: - Bár napi szinten nem voltam képben Ati karrierjének alakulásáról, az meglepett, hogy elmegy játszani Oroszlányból, hiszen ahogy hallottam, az előző évad vége felé kifejezetten jó meccsei voltak. Játékosok között előfordulnak nézeteltérések a pályán, a miénk valóban ennél azért több volt. Azt kértem, amikor először edzésre jön, ha már van egy ilyen közös múltunk s csapattársak leszünk, beszéljük meg a négy éve történteket, tegyünk pontot az ügy végére. Nos, ez megtörtént, s Atit jobban megismerve sportolóként nagyon hasonló a habitusunk. Pályán kívül nagyon nyugodt emberek vagyunk, de a meccsen ezer fokon égünk a győzelemért - ez is része lehetett a négy éve történt esetnek. Ati jó srác, azt pedig a közösen töltött rövid idő alatt is látom: sokkal jobb vele egy csapatban játszani, mint ellene...Vissza a főoldalra!


  2017. Szeptember 27.

2017 Szeptember

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
1 hír
4
2 hír
5
1 hír
6
7
1 hír
8
9
10
1 hír
11
12
1 hír
13
2 hír
14
1 hír
15
2 hír
16
17
18
19
20
4 hír
21
22
1 hír
23
1 hír
24
25
3 hír
26
5 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
4 hír
30
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok