Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Egyetemi Világliga
Veretlenül lett csoportelső a TF

  2017. Szeptember 16.

Egy aránylag sima, majd a házigazdák ellen egy drámai végjátékban kivívott győzelem után veretlenül lett csoportelső a TFSE női csapatta a kínai Hsziamenben zajló 3x3-as egyetemi világligában.

A nyitó napon a  japán együttest legyőző a TF-es lányokra a második napon először - magyar idő szerint hajnali 7 óra tájban - litván rivális várt. Az ellenfél ébredt hamarabb, egy betörés utáni kosárral majd egy duplával gyorsan elléptek 3-0-ra a litvánok. Kováts Gabriella büntetője után Karlócai Julianna távoli találatával egyenlítettek a lányok. Egy-egy dupla után - a TF-ből ismét Karlócai talált be távolról - Miháczi Diaába betörésből a vezetést is megszerezte. Hosszabb közös kosárcsend után Varga Barbi 2 ügyes akció végén szerzett találataival 3 pontosra növelte a magyar előnyt. Litván dupla fokozta az izgalmakat, ám két remek betörés Karlócai majd Miháczi révén ismét 3-mal mentek a lányok. Ettől kezdve pedig ahogy mondani szokás, csak egy csapat volt a pályán, Kováts Gabi villanásaira építve egyre nyílt az olló, 8-7 után egy 6-0-t repesztve végleg lerázta magáról ellenfelét a TF, amely magabiztos, 17-9-es győzelmet aratott.

Mivel a korábban a TF-es lányok által legyőzött japán és litván csapat is jobbnak bizonyult a kínai hölgykoszorúnál, csoportgyőztesként várhatták lányaink a házigazda Hsziamen elleni mérkőzést. 

A hazaiak elleni szédületes hangulatban kezdődött, nyeretlenség ide, vagy oda, sokan buzdították a rendező intézmény lányait. Ahogy az első két meccsükön, ezúttal is kissé lassan kezdtek a lányok, az első percekben Kováts Gabi szinte egymaga tartotta versenyben a TF együttesét. Egyszer sikerült átvenni a vezetést, majd egyenlítettek, rögtön utána pedig duplát dobtak a hazaiak. Ettől kezdve, ha nem is nagyon lemaradva, de a hajráig futottak a lányok az eredmény, s az ügyesen játszó, jól dobó hazai csapat után. A végjáték azonban a mi lányainké volt. 13-10-es hazai vezetésnél Karlócai Juli lépett elő vezérré, 2 sima kosarával, s egy duplájával sikerült 14-14-re alakítani az állást, a győztes találatot pedig bátor betörés után, 4 másodperccel a befejezés előtt Miháczi Dia vitte be, így 15-14-re nyert a TF.

Holnaptól már az egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat, lányainkra portugál rivális vár, a Porto Egyetem ellen játszanak.Vissza a főoldalra!


  2017. Szeptember 16.

2017 Szeptember

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
1 hír
4
2 hír
5
1 hír
6
7
1 hír
8
9
10
1 hír
11
12
1 hír
13
2 hír
14
1 hír
15
2 hír
16
17
18
19
20
4 hír
21
22
1 hír
23
1 hír
24
25
3 hír
26
5 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
4 hír
30
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok