Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Egyetemi Eb Miskolcon - beharangozó
Három magyar csapatnak is szoríthatunk a borsodi megyeszékhelyen

  2017. Július 14.
Három magyar csapat részételével jövő héten Miskolcon zajlik az egyetemi Európa-bajnokság. Az egyetemi Eb-n 12 női és 16 férfi együttes áll rajthoz. A három magyar csapat háza táján néztünk körül.

Kezdjük a hölgyekkel! Az utóbbi években az egyetemi bajnokságokat rendre megnyerő TFSE együttese mindenképpen szeretne előrelépni. Boros Zoltán a tavalyi zágrábi Egyetemi Európa-játékokon, valamint a két évvel ezelőtt a szlovéniai Koperben rendezett egyetemi Eb-n egyaránt a 9. helyen zárt. A cél egyértelmű: a legjobb nyolc közé jutás.

Az idei Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságot megnyerő együttes jelentősen erősödik a miskolci négyes döntőn diadalmaskodó alakulathoz képest. Bodnár Fannira ugyan nem számíthat Boros mester, de érkezik Shirian Fatime, valamint a korábbi években rendre a TFSE egyetemi csapatában kosarazó, amúgy pedig a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban is a csapatot erősítő műszakis, Miháczi Diána. És ezzel még korántsem teljes az erősítés, hiszen felépült az a két játékos, akikre a miskolci négyes döntőn sérülés miatt nem számíthatott Boros Zoltán: Gereben Dorka és Szeli Dorina. Velük jelentősen bővülnek a korábbi kiváló kosarasból edzővé avanzsált szakvezető variációs, rotációs lehetőségei. Ami még nagyon fontos lehet: a keret játékosainak többsége már több éves egyetemi Eb-rutinnal rendelkezik. 

A férfi bajnok Debreceni Egyetem csapatát a sikeredző, a DEAC csapatát az NB I B-ből az élvonalba vezető Berényi Sándor - aki az Universiade-válogatott irányítására is felkérést kapott - helyett az a Kovács Imre fogja irányítani az Európa-bajnokságon, aki az utóbbi években rendre a TF mögött a második helyre navigálta a debreceniek női együttesét. Úgy volt, erősítésként érkezhet a csapathoz az a montenegrói Filip Patkovic, aki egy egy évvel korábbi, Debrecenben rendezett négyes döntő MVP-je volt, ám úgy hírlik, ő sérült. Erősítés azért így is lesz, Blaskovits Balázs és Varga Ádám csatlakozik a cívis városi együtteshez,. Megjelenésükkel nyilván Kovács Imre jobban tudja majd forgatni együttesét. Bármilyen célt előre megfogalmazni az ellenfelek játékerejének ismerete nélkül nem érdemes, ráadásul a csoportbeosztásra, a sorsolásra vasárnap, a tornát megelőző napon kerül majd sor. Tény, hogy néhány debreceni kosaras srácnak, így a két Dávidnak, Péknek és Szarkának, valamint Jávor Barnának, Bak Mártonnak és Opre Rolandnak már van egyetemi Eb-rutinja, ami kritikus helyzetekben azért jól jöhet...A debreceni srácok jó ideig egyéni edzésterv alapján készültek, majd e hét elejétől közösen dolgoztak.

Végül, de korántsem utolsósorban jöjjön a házigazda Miskolci Egyetem együttese, amely Drahos Gábor irányításával bő négy hetet készült - és jelentősen megerősödött a négyes döntőn bronzérmet szerző együtteshez képest. Végig dolgozta a felkészülést a MEAFC-ból Máté Balázs és Szögi Ádám. valamint a következő évadtól a miskolci NB I B-s együttest erősítő center, Béres Dávid. Még egy középjátékos érkezik a miskolciakhoz a tornára, méghozzá Kővágó-Laska Márk, aki Pécsett kosarazott, remélhetőleg az ő fejlődésének is használ majd a miskolci szereplés - köszönet a pécsieknek, hogy elengedték.

Érthetően Drahos Gábor sem mert esélylatolgatásba bocsátkozni, ám azt készséggel elmondta, hogy - amellett, hogy természetesen rendezőként a lehető legjobb szereplésre törekszik együttesével - az egyetemi kontinensviadalon való részvételnek több célja is van. Az egyik, hogy a csapat játékosai gyűjtsenek némi nemzetközi tapasztalatot - ilyennel, egyetemi szinten egyedül Lippai Szabolcs rendelkezik, aki még debreceni színekben már járt Egyetemi Európa-játékokon -, érezzék saját bőrükön, milyen is ezen a szinten az iram, a keménység. A másik cél, egyfajta felkészülés a követező szezonra. Mivel a következő évadban MEAFC a másodosztályban szereplő gárda keretének 70-80%-a tagja az egyetemi Eb-n pályára lépő együttesnek, egyrészt  rázódjanak össze, másrészt, hogy látszódjon az a fokozódó harci szellem, amely majd a következő szezonban jellemzi majd a miskolci csapatot úgy a másodosztályban, mint az egyetemi bajnokságban.

Drahos Gábor kiemelte: a négy hetes felkészülés során meg kellett találni az egyensúlyt a terhelés adagolásánál. Egyrészt az Eb előtt nem lett volna szerencsés kiégetni a társaságot, ugyanakkor viszont erőre szükség van, hiszen hét nap alatt 6 meccset kell lejátszani. Egy biztos: a házigazdák már nagyon várják az egyetemi Eb-t!Vissza a főoldalra!


  2017. Július 14.

2017 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
3 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
4 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
3 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
7 hír
20
3 hír
21
2 hír
22
4 hír
23
3 hír
24
4 hír
25
5 hír
26
4 hír
27
3 hír
28
3 hír
29
4 hír
30
3 hír
31
2 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok