Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
3x3-as Eb: a férfiaknak nem sikerült a bravúr
Mindkét nehéz ellenfelétől vereséget szenvedett csapatunk

  2017. Július 8.
Ígéretesen indult férfi válogatottunk nyitó összecsapása a világbajnok szerbek ellen az amszterdami FIBA 3X3-as Európa-bajnokságon, ám 4-1-es magyar vezetés után megrázták magukat a szerbek, s magabiztos győzelmet arattak. A második meccsen a spanyolok ellen 9-4-re is vezetett válogatottunk, ám ekkor jött egy végzetes hullámvölgy, s egy 7-0-s spanyol roham, amely után csak futottak az eredmény, s az ellenfél után Csirke Ferenc fiai, akik bár mindent megtettek, már nem tudták szorossá tenni a meccset, így mindkét összecsapásukat elveszítve búcsúztak az Európa-bajnokságtól.

Férfi válogatottunknak kijutott a jóból, Csirke Ferenc legénysége a világbajnoki címvédő szerb válogatott ellen kezdte meg Európa-bajnoki szereplését. A két együttes a franciaországi selejtezőben - miután mindkét csapat kvalifikálta magát az Eb-re - már találkozott egymással, akkor, bár a magyar csapat ígéretesen kezdett, a szerbek nagy hajrával fordítottak.

A világbajnok szerzett vezetést, Ivosev Tamás - ahogy a viadal honlapján nevezik - egalizált, majd Beák Gábor vétette észre magát egy káprázatos szerelésessel. Dukics Nebojsa találata után magyar vezetést mutatott az eredményjelző, sőt a Pécsre igazolt Dukics távolról is betalált, 4-1-re mentünk. A világelső pillanatai következtek, ügyes akciókkal, valamint egy távoli találattal egy 8-0-s rohamot mutattak be a szerbek, kiszorított helyzetekből való dobásokba, eladott labdákba belehajszolva a játékosainkat. Dukics törte meg a hosszú magyar kosárcsendet. A világbajnok egyik játékosa kisebb bokasérülést szenvedett, s ez úgy tűnt mindkét felet megzavarta. Ivosev és Dukics révén egy 3-1-es részhajrával 10-7-re felzárkózott válogatottunk. Sajnos távolról nem estek be a dobások. Szerb kosár után egy faultért és egy technikaiért Horváth Ákos dobhatott két büntetőt, az egyiket értékesítette, majd Dukics közeli kosarával 2 pontra zárkózott fel csapatunk. A szerbek azonban újítani tudtak, s egy 5-0-s rohammal eldöntötték a meccset a maguk javára. A végjáték igazi kosáresőt hozott, csapatunkból Beák és Horváth is kétszer villant, majd 7 másodperccel a játékidő letelte előtt egy duplával a szerbek elérték a 21 pontot, s 21-13-ra nyertek,

Szerbia-Magyarország 21-13

A magyar válogatott pontszerzői: Dukics 6, Horváth Á. 3, Beák, Ivosev 2-2. 

Remek szerkezetű spanyol csapattal kerültek szembe fiaink a második meccsen, ellenfelünknél egy 203 és két 198 centire nőtt kosaras volt a négyesben. Horváth Ákos duplával, Ivosev pedig egy látványos szereléssel mutatkozott be a spanyoloknak, majd Dukics is beemelt egy duplát, így gyorsan ellépett csapatunk 4-0-ra. Kosár plusz büntetős játékkal felezték meg hátrányukat a spanyolok. Hasonló volt a forgatókönyv a szerbek elleni meccshez, ellenfelünk pillanatai következtek, de 4-3 után Ivosev szerzett fontos kosarat. Ez átlendítette a holtponton Csirke Ferenc együttesét, Dukics újabb duplával, Ivosev pedig látványos zsákolással jelentkezett. Horváth Ákos betörés utáni találattal növelte 9-4-re az előnyt - a spanyolok közben egy büntetőt értékesítettek. A remek 5-1-es roham után szerzett újra mezőnykosarat ellenfelünk, majd Ivosev második óriási szerelését mutatta be. Jött egy mély hullámvölgy, a mieink részéről eladott labdákkal, elsietett befejezésekkel. Ezt kihasználva zsinórban 7 pontot dobtak, s fordítottak a spanyolok, hosszú kosárcsendünket Ivosev törte meg. Távolról csak az elején estek be a dobások, 14-10-re elhúztak a jól büntetőző spanyolok. A hajrában ugyan Ivosevet nem tudták tartani az ibériaiak, de mindenre volt válaszuk, így Dukics harmadik duplája már nem osztott, s nem szorzott, 18-15-re nyertek a spanyolok, férfi csapatunknak nem sikerült a bravúr, nem jutott tovább ebből az eleve igen nehéznek tűnő csoportból Csikre Ferenc együttese.

Spanyolország-Magyarország 18-15

A magyar válogatott pontszerzői: Ivosev, Dukics 6-6, Horváth Á. 3

Fotó: fiba.com 

Vasárnap a hölgyeken a sor, Károlyi Andrea tanítványai 15.15-kor lépnek pályára a francia válogatott ellen a negyeddöntőben. Vissza a főoldalra!


  2017. Július 8.

2017 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
3 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
4 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
3 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
7 hír
20
3 hír
21
2 hír
22
4 hír
23
3 hír
24
4 hír
25
5 hír
26
4 hír
27
3 hír
28
3 hír
29
4 hír
30
3 hír
31
2 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok