Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Egyetemi Európa-bajnokság
Miskolc már nagyon készül a nagyszabású tornára

  2017. Július 8.
Egy hét múlva kezdődik a nyár egyik legnagyobb hazai kosaras rendezvénye az egyetemi Európa-bajnokság, amelynek Miskolc lesz a házigazdája. Az Avas alján a szervezők már hónapok óta készülnek a nagy eseményre. Az előkészületekről Rakaczki Zoltánnal a szervező egyesület, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club ügyvezetőjével, az Európa-bajnokság fő szervezőjével beszélgettünk.

- Tizenkét női és tizenhat férfi csapat vesz rész az Európa-bajnokságon, játékosok, edzők, vezetők. Összesen nagyjából hány résztvevővel, játékossal, csapatvezetővel számolnak?

- Maximum tizenkét fő játékos, és maximum öt fő kísérő képviselhet egy csapatot az Eb-n. Minden csapat delegál játékvezetőket. A jövő évi Európai Egyetemi Játékok és a kétezertizenkilences Egyetemi Kosárlabda Eb képviselőivel, továbbá nemzetközi delegáltakkal a vendégek száma el fogja érni az ötszáz főt.

- Hogy készül a szervező bizottság a fogadásukra, elszállásolásukra, étkeztetésükre?

- Valamennyi külföldről érkező csapatot a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadunk, a szálláshelyre történő szállítást a résztvevők számára biztosítjuk. A résztvevőket a Miskolci Egyetem campusának területén szállásoljuk el. Az egyetemi campus ideális helyszín, hiszen mindent egy helyen tudunk biztosítani: szállás, étkezés, értekezletek, kikapcsolódás. A női mérkőzések helyszíne is itt található, az elmúlt hónapokban kívül-belül felújított egyetemi Körcsarnok.

- Az már régóta közismert, hogy a női csoportmeccsek az egyetemen, a férfi találkozók a Generali Arénában lesznek. Az összes résztvevőt nagyjából egy helyen szállásolják el?

- A férfi csapatok az Uni-Hotelben, a női csapatok a közvetlenül mellettük található E/1 kollégiumban, 2 ágyas vagy 2x2 ágyas szobákban lesznek elszállásolva. A játékvezetők és nemzetközi delegáltak szállását egy elegáns belvárosi hotelben, a városi sportcsarnok közelében biztosítjuk.

- Mekkora, hány fős - mondjuk így - VIP személyzetre lehet számítani többek között például az EUSA, MEFS, MKOSZ részéről ?

- Az EUSA részéről 3 fő lesz jelen: a Végrehajtó Bizottság tagja, valamint a technikai delegált (Peter George, korábbi neves játékvezető és FIBA komisszár) és asszisztense. 3 kiemelt protokoll program lesz, amelyekre folyamatosan fognak érkezni VIP vendégek: megnyitó július 16-án, középkori jellegű vacsorával egybekötött VIP fogadás a Diósgyőri várban július 20-án (csapatvezetők, nemzetközi delegált, partner szervezetek és támogatók képviselői), döntők és eredményhirdetés július 23-án.

- Vannak egyetemek, amelyekről két csapat - férfi és női - is kvalifikálta magát, meg nyilván olyanok is, akiket csak egyszerűen érdekel a másik nem küzdelemsorozata. Logisztikailag - amivel azért korábbi egyetemi Eb-ken nem volt mindig minden teljesen rendben - hogyan, mivel készültek a szervezők?

- Nagy hangsúlyt fektetünk a résztvevők szállításának pontos és gördülékeny megszervezésére. Ezt a feladatot a helyi közlekedési vállalat, a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. bevonásával, segítségével látjuk el.

- Lesz szünnap, és ez egy nagyszabású európai rendezvény lesz, milyen kiegészítő szakmai és egyéb programokat terveznek?

- A szabadnapra számos kiegészítő, opcionális programot szervezünk, amelyek célja, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék Miskolcot és környékét, jó kép alakuljon ki belőlük a városról és a régióról.

Az egyetemi Európa-bajnokság résztvevői:

Nők: 1918. December 1, Egyetem , Gyulafehérvár (Románia), Aveirói Egyetem (Portugália), Bochumi Egyetem, Marburgi Egyetem (Németország), Comenius Egyetem (Szlovákia) Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem (Horvátország), Észt Tudományegyetem (Észtország), Moszkvai Állam Testnevelési Egyetem (Oroszország), Nantes-i Egyetem, Strasbourgi Egyetem, (Franciaország), Singidunum Egyetem (Szerbia), Testnevelési Egyetem (Magyarország).

Férfiak: Aveirói Egyetem (Portugália), Bayreuth-i Egyetem, Münsteri Egyetem (Németország), Bécsi Egyetem (Auszttria), Bolognai Egyetem (Olaszország). Comenius Egyetem (Szlovákia), Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem (Magyarország), Észt Élettudományok Egyeteme (Észtország), Isztambuli Egyetem (Törökország), Marie Curie Sklodowska Egyetem (Lengyelország), Pitesti Egyetem (Románia), Primorska Egyetem ( Szlovénia), Roueni Egyetem (Franciaország), Sevillai Egyetem (Spanyolország), Szentpétervári Műszaki Egyetem (Oroszország).


Vissza a főoldalra!


  2017. Július 8.

2017 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
3 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
4 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
3 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
7 hír
20
3 hír
21
2 hír
22
4 hír
23
3 hír
24
4 hír
25
5 hír
26
4 hír
27
3 hír
28
3 hír
29
4 hír
30
3 hír
31
2 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok