Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Pénteken rajtol a 3x3-as Európa-bajnokság
Női csapatunk címvédőként utazik Amszterdamba

  2017. Július 5.
Ma elindul a hét végén rendezendő Európa-bajnokság helyszínére, Amszterdamba női és férfi FIBA 3X3-as válogatottunk. A kontinensviadal előtt 3-3 kérdést tettünk fel a két válogatott szakvezetőjének, Károlyi Andreának és Csirke Ferencnek.

1. - Mennyire vagytok elégedettek csapatotok eddigi idei szereplésével?

Károlyi Andrea: - Az idei évadból eddig eltelt időszakban a fő cél az Európa-bajnoki szereplés kivívása volt. A selejtezőt megelőzte egy messze az előzetes várakozást felülmúló világbajnoki szereplés, egy bravúros ezüstérem Nantes-ban. Ezek után mentünk Andorrába a selejtezőre, azt pedig a világbajnoki ezüstéremmel a hátunk mögött, tehát részben megnövekedett önbizalommal, részben pedig valahol az esélyesség terhét elviselve sikerült megnyerni. Eddig tehát minden rendben, sőt a vb-szereplés egy igazi bravúreredmény.

Csirke Ferenc: - Az elsődleges célunk az volt, hogy kvalifikáljuk magunkat az Európa-bajnokságra. A franciaországi selejtezőn nagyon nehéz csoportba kerültünk, hiszen a nem sokkal korábban vb-ezüstérmet szerző holland csapat mellett a horvát válogatott volt az ellenfelünk. Az águnkat elnézve sejtettük, hogy ha a csoportból továbbjutunk, a másik csoportból talán könnyebb ellenféllel játszhatunk a negyeddöntőben. A két kulcsmeccset, a horvátok elleni csoporttalálkozót, majd a negyeddöntőben a svájciak elleni meccset sikerült megnyerni, így kint vagyunk az Eb-n, tehát a célt elértük.

- Változik az Eb-n szereplő csapat a selejtezőn részt vevő négyeshez képest?

K. A.: - Szerencsére - gyorsan le is kopogom - mindenki egészséges, így Amszterdamba az a négyes utazik, amelyik megnyerte az andorrai selejtezőt: Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Süle Krisztina és Theodoreán Alexandra.

Cs. F.: - Elég nehezen állt össze a csapatunk, a tavalyi keretből többen is megsérültek, operáción estek át. Több játékost is megkerestem, akadtak, akiknek - és ez teljesen érthető - a hagyományos szakág Európa-bajnokságát helyezik előtérbe, s voltak, akiket ez a szakág nem érdekel igazán. Így aztán a tavalyi csapatból csak Ivosev Tomo maradt hírmondónak. Dukics Nebojsa vagy tizenöt kilót fogyott, de ha a tavalyi csapat játékosai egészségesek, nem biztos, hogy utazhatott volna. De jött, jól is játszik, és a két honosított fiú remekül egy hullámhosszra került Beák Gabival és Horváth Ákossal, ráadásul ők is harcolták ki az Eb-szereplés jogát, így Amszterdamba is ők utaznak.

- Milyen reményekkel, elvárásokkal áll rajthoz a csapat az Eb-n?

K. A. - Európa-bajnoki címvédők és világbajnoki ezüstérmesek vagyunk, de az Európa-bajnokságon minden csapat igen erős. A lányok FIBA 3x3-as pályafutásuk legnehezebb tornájuk előtt állnak. Csoportellenfeleinkkel korábban két döntőben találkoztunk, a románokkal a tavalyi Eb, a svájciakkal pedig az andorrai selejtező fináléjában. Érezhető, hogy olimpiai szám lett a FIBA 3x3, mindenki próbál erősíteni. A románoknál ott lesz a válogatottban a nemzetközileg legmagasabb szinten jegyzett, legnevesebb játékosuk, Marginean, s bár nem csoportellenfél, de némi hazai vonatkozása is van, hogy a szerbek a felnőtt válogatottjukba hagyományos szakágban is bekerülő, Cegléden remek szezont záró Maja Skoriccsal erősítettek. Tény, hogy címvédőkként utazunk ki, de minden ellenfél nagyon erős, a napi forma dönt. Jó lenne minél jobban szerepelni. Nem szeretnénk túl messzire nézni, először a csoportból jussunk tovább.

Cs. F.: - A világbajnok szerbekkel, valamint a spanyolokkal kerültünk egy csoportba - nagyon erős. A spanyol csapat is elég nehezen, több változás után állt össze, vannak náluk 3x3-as specialisták, de akadnak, akik az 5-5-ös szakágból érkeztek. A spanyol kosárlabda ereje közismert, nem nagyon kell bemutatni, de talán nem igazán összeszokottak, úgy érzem ellenük lehet keresnivalónk. Ezzel együtt a csoportból való továbbjutás nagyon nagy siker lenne, s ha ez sikerülne, akkor az erőviszonyokat reálisan felmérve a házigazda, világbajnoki ezüstérmes holland csapattal kerülnénk szembe. A hagyományos szakágból kiindulva lehet, furcsának tűnhet, ha azt mondom, a spanyolok ellen több esélyünk lehet, mint a csupa 3x3as specialistával felálló hollandok ellen. Mint mondtam, a csoportból való továbbjutás is óriási siker lenne, ha pedig a negyeddöntőn is túljutnánk, az már szinte csodaszámba menne. De mindent megtesznek a srácok a minél jobb eredmény eléréséért - kérdés, mire lesz elég.

Válogatottjaink csoportmérkőzései:

Nők, A-csoport, július 7. péntek

Magyarország-Románia 15.15

Magyarország-Svájc 19.15

Férfiak, A-csoport, július 8. szombat:

Szerbia-Magyarország 15.25

Magyarország-Spanyolország 19.10.

Az Eb hivatalos oldala:

http://www.fiba.com/3x3europecup/2017 

Fotó: fiba.com Vissza a főoldalra!


  2017. Július 5.

2017 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
3 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
4 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
3 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
7 hír
20
3 hír
21
2 hír
22
4 hír
23
3 hír
24
4 hír
25
5 hír
26
4 hír
27
3 hír
28
3 hír
29
4 hír
30
3 hír
31
2 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok