Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Kínából jelentjük!
Ma indul haza a bravúrosan szereplő U18 3x3-as magyar küldöttség

  2017. Július 3.
Vereb József, a kínai világbajnokságon remekül szereplő U18 3x3-as válogatottak csapatvezetőjének helyszíni beszámolóját olvashatjuk a zárónap történéseiről:

Ahogy az egykori sláger mondta, „Minden napban van valami, ami akkor és ott jó...". Ez most egy bravúros 6. és egy csodás 4. hely formájában valósult meg. De addig azért történt egy s más vasárnap.

A magyar csapatok is így vágtak neki az utolsó napi küzdelmeinek. Már az addigi eredmények is büszkeséggel töltöttek el mindenkit, de a srácok és a lányok ennél még többet akartak.

Első fellépésként jöhetett az erősebbik nem. A torna hagyományai most sem szakadtak meg, hiszen fizikailag jóval erősebb ellenféllel kellett felvenni a küzdelmet. Végig nagyon szoros csata volt a szó szoros értelemben, s ahogy ahhoz illik, csak a legvégén dőlt el a továbbjutás. Rutinosabb ellnfelünk 4 másodperccel a vége előtt begyömöszölt egy pontot, így a fiúk a 6. helyen végeztek.

Hogy kellőképpen értékelni tudjuk ezt a helyezést, tudnunk kell, hogy Szarvas Gábor együttese az eddigi legjobb világbajnoki helyezést érte el, és a 4 játokosból hárman kétezres születésűek, tehát egy évvel fiatalabbak, mint a mezőny nagy része. Jövőre pedig újabb világbjnokság!

Új-Zéland - Magyarország 16 - 15

A lányoknak nehéz lett volna túlszárnyalni a szombati sikert, ők azért megpróbálták. Hamár kiharcolták a továbbjutást, gondolták miért álljunk meg. A negyeddöntős ellenfél azonban az a spanyol csapat volt amelyik rengeteg borsot tört már az orrunk alá az elmúlt években, s amelyik minden szinten és eseményen favoritnak számít.

Ezen a világbajnokságon azonban másképp alakult. Egy végletekig kiélezett meccsen nyertek a mieink és így tovább íródott a csoda.

Magyarország - Spanyolország 14 - 13

Jöhetett az elődöntő és Csehország, amelyik válogatott edzője nem akárki. Michaela Uhrová az egyetlen női felnőtt játékos, aki 3x3-ban és 5v5-ben is világbajnoki címet szerzett.

A két ország egyébként a 2020-as olimpiára felkészítő FIBA 3x3 Fast Track Program alapítója, így a képzőtáborokban rendszeresen találkoznak egymással.

Ahogy illik, barátságnak a pályán nyoma sem volt. Fej fej mellett haladtak a csapatok, egészen 7-6-os cseh vezetésig. Ekkor leszakadt az ég. Bár a pályát letakarták, s a sátor is védte a pályát, de a hatalmas vízmennyiség miatt a katasztrófavédelem biztonsági okokból beszüntettette az áramszolgáltatást.

A még érdekelt csapatok vezetői 30 perc várakozási időben állapodtak meg a FIBA 3x3 vezetőivel. Igaz, ekkor már 30 perce állt a játék. Felmerült a költözés lehetősége is, de végül az eső csendesülésével a zord hatóság is megenyhült és helyreállt az áramszolgáltatás.

A meccs ott folytatódott, ahol abbamaradt. Egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Már-már úgy éreztük, megvan a döntő, hiszen 19-18-ra vezettünk. Ekkor azonban fordítottak a csehek és a maradék 20 másodpercben már nem sikerült pontot elérni.

Csehország - Magyarország 20 - 19

Az eső egyetlen csapatot sújtott igazán, s az természetesen a mieink voltak. A program elhúzódása miatt törtölték a betétszámokat, a zsákolóversenyt a végére halasztották, így rövid 20 perces pihenő után jöhetett a bronzmeccs a több, mint 2 órát relaxáló oroszok ellen. Sajnos a fáradtságot már nem sikerült sokadszorra is legyőzni, azonban a csodacsajok által megszerzett negyedik hely így is jóval több, mint bravúr.

Oroszország - Magyarország 12 - 8

Nagy várakozással tekintünk a mai hazautazásunk elé is. Az ígéretek szerint Amszterdamban csatlakozik hozzánk Takács Milán Csengtuba már soha el nem jutó csomagja is.

Fotó: fiba.com Vissza a főoldalra!


  2017. Július 3.

2017 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
3 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
4 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
3 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
7 hír
20
3 hír
21
2 hír
22
4 hír
23
3 hír
24
4 hír
25
5 hír
26
4 hír
27
3 hír
28
3 hír
29
4 hír
30
3 hír
31
2 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok