Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
U18, 3x3-as vb: negyedikek lettek lányaink!
Drámai csatában búcsúztak a negyeddöntőben a fiúk

  2017. Július 2.
Bár jól kezdett fiú U18-as válogatottunk Új-Zéland ellen a Kínában, Csengtuban zajló FIBA 3x3-as U18-as világbajnokság negyeddöntőjében, a magassági fölényben lévő ellenfél fordulatos, hihetetlen izgalmas meccsen végül fiaink fölé kerekedett, így Szarvas Gábor tanítványai nem jutottak a legjobb 4 közé.  

A csoportjában Ukrajna mögött 2. helyen végző új-zélandi - a korosztályban kétszeres világbajnokról van szó, legutóbb két éve, Debrecenben nyertek 2015-ben a fekete mezesek - válogatottal találkoztak fiaink a 4 közé jutásért. A "kivik" az ukránoktól 16-9-re kikaptak, Katart 14-13-ra, Grúziát 22-20-ra, Bahrein válogatottját pedig 21-10-re verték.

A meccs előtt ellenfelünk játékosai a elsősorban a rögbiből jól ismert rituális tánccal, a hakával hergelték magukat, s próbálták fiainkat megfélemlíteni. A vezetést meg is szerezték, de a magyar idő szerint fél 8-as kezdés ellenére fiaink - név szerint Csík Richárd, Hargitai Krisztián, Pálinkás Tibor és Takács Milán - friss, pontos játékkal kezdve, remek, szellemes akciókkal, első 4 támadásukat eredményesen befejezve fordítottak, s elhúztak.

A magassági fölényben játszó, ellenfelünk pillanatai következtek, 5-5-nél utolérték a mieinket, jött is egy időkérés magyar részről. Pálinkás révén újra vezetést szereztek a srácok, majd újra elléptek 2-vel.  8-8-nál ismét döntetlen volt az állás, amikor szép akció végén Takács szerzett fontos duplát. Pozíciójátékból szerzett kosarakkal - három ilyennel - fordított ellenfelünk, amikor Takács szerzet bravúrkosarat. Fordult a kocka, a mieink váltak üldözőkké, kétpontos hátránynál Takács újabb távoli találattal egalizált, majd legalacsonyabb játékosunk, Csík Richárd egy lepattanót visszaszerezve nem egészen fél perccel a vége előtt egyenlített az új-zélandi tornyok között. Az utolsó szó azonban ellenfelünké volt, amely végül 16-15-re diadalmaskodott.

MAGYARORSZÁG - ÚJ-ZÉLAND 15-16 

Roppant hullámzó, óriási fordulatokban gazdag összecsapáson leány U18-as válogatottunk az utolsó bő 1 percben 4 pontot szerezve legyőzte a kínai Csengtuban zajló világbajnoki negyeddöntőben a csoportmérkőzések során veretlen maradó, a címvédő franciákat is legyőző spanyol csapatot.

Nehéz feladat várt lányainkra a negyeddöntőben, Földi Attila tanítványai a csoportkörben a címvédő franciákat 9-8-ra, a a kazahokat, az egyiptomiakat és a szingapúriakat fölényesen (19-7, 21-2, 22-4) legyőző spanyol válogatottal kerültek szembe a negyeddöntőben. Ott, ahol a franciák el is véreztek, 18-14-re alulmaradva az amerikai csapattal szemben.

Révész Boróka büntetőből a mieinknek szerzett vezetést, majd Jáhni Zsófia saját rontott dobása után javítva 2-0-ra növelte a magyar előnyt.

Spanyol kosár után Balogh Júlia is beköszönt, negyedik találatunkat pedig negyedik játékosunk, Tóth Orsolya jegyezte. Spanyol kosár után Révész duplájával 6-2-re elléptek Földi Attila tanítványai. Remekül is védekeztek a lányok. A játékidő közepén megtört a lendület, 6-5-re eljöttek a spanyolok, amikor Balogh emelt be egy roppant fontos duplát. Sajnos ekkor egy mély hullámvölgy következett a mieink játékában, s egy 7-1-es rohamot bemutatva 12-9-re vezetett a spanyol válogatott. 1:10-zel a vége előtt Révész hozta vissza a reményeket egy duplával, majd már az utolsó percen belül büntetőből egalizált, sőt 10 másodperccel a vége előtt a győztes kosarat is megszerezte, ami azt jelentette: 14-13-as győzelmet aratva lányaink megfosztották világbajnoki veretlenségétől a spanyol csapatot, bejutottak a legjobb 4 közé, ahol a cseh csapattal mérik össze tudásukat.  

MAGYARORSZÁG - SPANYOLORSZÁG 14-13 

A vb-bronzért játszhatnak lányaink

Feltehetően minden idők leghosszabb, egy bő órás esőszünet miatt több, mint másfél órás FIBA 3X3-as mérkőzésén U18-as leány válogatottunk egy végig szoros, kiélezett találkozón 20-19-re kikapott a csehektől a korosztályos világbajnoki elődöntőben, így Földi Attila csapata a bronzéremért játszhat az oroszokkal.

Lányaink a döntőbe jutásért a cseh csapattal játszottak. Révész révén a mieink szereztek vezetést. Fordítottak, majd Tóth Orsolya büntetője után 5-2-re elhúztak a csehek. Jáhni Zsófia szépített. A jól dobó cseh lányok. tartották előnyüket. Tóth kosár plusz büntetős játékával 1 pontra jöttek föl, Révész büntetőjével pedig 6-6-nál utolérték ellenfelüket lányaink, 7-6-os cseh vezetésnél . pedig leszakadt az ég, óriási eső zúdult a pályára. balesetveszélyessé vált a játéktér, amelyet gyorsan letakartak egy hatalmas ponyvával. Közel 1 óra várakozás után vették le a ponyvát, majd a helyi önkéntesek kis törölközőkkel törölték fel a pályát. Összesen úgy 75 perces kényszerszünet után folytatódhatott a játék, s Tóth Orsi remek betörésből egalizált. A csehek vezetést szereztek, lányaink egyenlítettek - ez volt a képlet. Fordítani nem sikerült, amikor 2 ponttal ellépett a cseh csapat, Révész kosarával tapadtak lányaink a riválisra, majd szellemes akció végén Balogh Júlia egyenlített újra. 13-13-mal vágtak neki az utolsó 3 percnek a csapatok. Büntetőkkel 3 ponttal ellépett ellenfelünk. Tóth Orsi mesterhármasával, valamint Jáhni Zsófi büntetőivel sikerült ledolgozni a hátrányt, sőt fordítottunk is. Duplával visszavette a vezetést a cseh csapat. Lányainknak több lehetőségük is volt egyenlíteni, s esetleg duplával fordítani, de végül hihetetlen izgalmak közepette 20-19-re nyert Csehország, így lányaink az oroszokkal a bronzéremért játszhatnak.

CSEHORSZÁG - MAGYARORSZÁG 20-19


Végig futva az eredmény és az ellenfél után, kikapott U18-as leány válogatottunk a FIBA 3x3-as korosztályos világbajnokság bronzmeccsén az oroszoktól, s így a dobogóról ugyan lemaradt, de minden előzetes várakozást messze felülmúlva a remek 4. helyezést szerezte meg Földi Attila együttese a kínai Csengtuban.

Az orosz lányok jóval többet pihenhettek, mint a több, mint egy órás esőszünettel tarkított, a végsőkig kiélezett elődöntőt játszó mieink a bronzcsata előtt. Ez e meccs elején érződött is, gyorsan ellépett 3-0-ra az orosz csapat. Ettől kezdve a lelkiekben eddig is hihetetlen erős, Balogh Júlia, Jáhni Zsófia, Révész Boróka és Tórh Orsolya alkotta magyar csapat többször is feljött, szorossá tette a meccset, volt 4-3, majd 10-8 is, de az egyenlítéshez. a fordításhoz ezúttal nem volt elég erő az ellenfelénél jóval kevésbé pihent lányokban, így végül 12-8-as orosz siker született, de a magyar csapat minden dicséretet megérdemel azért, hogy többször is kiélezett helyzetekben fontos meccseket eldöntött a maga javára, és elsősorban természetesen azért, mert hol ügyesen, szellemesen játszva, hol pedig szó szerint küzdve, harcolva beverekedte magát a világ legjobb négy csapata közé.

A lányoknál amerikai, a fiúknál belga siker született, s arról sem szabad megfeledkezni, hogy fiú válogatottunk a legjobb nyolc közé jutott, kimondottan sikeres világbajnokságot zártak U18-as csapataink!

OROSZORSZÁG - MAGYARORSZÁG 12-8 

Részleteket a torna honlapján is olvashatunk:

http://www.fiba.com/3x3u18worldcup/2017 

Fotó: fiba.com


  

 
Vissza a főoldalra!


  2017. Július 2.

2017 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
3 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
4 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
3 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
7 hír
20
3 hír
21
2 hír
22
4 hír
23
3 hír
24
4 hír
25
5 hír
26
4 hír
27
3 hír
28
3 hír
29
4 hír
30
3 hír
31
2 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok