Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Cegléden is új csarnok épül
Új otthont kap a női bajnokság bronzérmese

  2017. Június 23.

Csütörtökön letették az élvonalbeli VBW CEKK Cegléd női kosárlabdacsapat új csarnokának alapkövét.

Az Európa Kupában is szereplő együttesnek azért van szüksége új otthonra, mert a Gál József Sportcsarnok túlterheltsége miatt sok esetben nehézséget okoz a ceglédi sportszakosztályok teremigényének biztosítása.

A kivitelezés költségeinek kétharmadát a klub a TAO-rendszer révén nyerte el pályázat útján. A fennmaradó egyharmadot a lengyel VBW Polska légtechnikai cég adja, amely szakmai tudásával is segíti a projekt megvalósulását.

"Köszönet illeti a lengyel kormányt és a VBW Polskát, amiért az új ceglédi kosárlabdacsarnok építését anyagi támogatásukon túl szakmai tudásukkal, tapasztalataikkal is segítik" - hangsúlyozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

"Cegléd nemcsak élsportolói támogatása iránt elkötelezett, hanem kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban találkozhassanak a testmozgás, a sport örömével" - tette hozzá az ünnepségen, amelyen jelen volt Jerzy Snopek magyarországi lengyel nagykövet, továbbá Grzegorz Bachanski, a lengyel és Szalay Ferenc, a magyar szövetség elnöke is.

A CEKK Csarnok - melynek energiaellátását 640 napelem biztosítja majd - nemcsak a sportolók és a sportszeretők otthona lesz, hanem a Várkonyi István Általános Iskola tanulói számára a mindennapos testnevelés helyszíne is.

Az ünnepélyes átadón Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára arról beszélt, hogy a sportág az elmúlt közel fél évszázad legeredményesebb időszakát éli, s ez igaz az utánpótlás és felnőtt válogatottak esetében is. Emellett sorra épülnek az új létesítmények, ami tovább javítja a kosárlabda helyzetét a jövőre nézve.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke kiemelte, hogy Cegléden a kosárlabda a város érdeklődésének középpontjába került, ami a jó munka, na meg a bajnoki bornz és a kupaezüst eredménye. Mint mondta, az új létesítmények kapcsán rendkívül fontos szempont az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság. A cél, hogy olyan sportcsarnokok épüljenek, melyeket hatékonyan és olcsón is lehet működtetni.

- A ceglédi csapat két kiválósága, Medgyessy Dóra és Nagy-Bujdosó Nóra az elmúlt napokban a csehországi női Európa-bajnokságon szereplő válogatottnak is fontos emberei voltak, nélkülük nem tudott volna továbbjutni csoportjából a nemzeti csapatunk. Kívánom a ceglédieknek, hogy a jövőben ehhez hasonló sikereket érjenek el, egy év múlva már itt, egy modern sportcsarnokban.Vissza a főoldalra!


  2017. Június 23.

2017 Június

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
2
2 hír
3
4
2 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
6 hír
8
9
2 hír
10
3 hír
11
2 hír
12
1 hír
13
4 hír
14
2 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
3 hír
20
3 hír
21
3 hír
22
1 hír
23
4 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
27
28
2 hír
29
5 hír
30
1 hír
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok