Név:
E-mail:
Férfi NB I. B Zöld - Playoff
 BKG  
 TISZ  
2018/05/20 18:00
Férfi NB II. Közép A
 MAFC BME  
 BLF KK  
2018/05/20 19:45
Férfi NB II. Közép B
 Százhalombatta.  
 Tehetséges Fia.  
2018/05/20 17:00
Férfi NB II. Közép B
 GEAC-SZIE  
 Zuglói Sasok  
2018/05/20 18:30
Férfi NB II. Közép B
 Darazsak Oldbo.  
 MAFC-Csepel  
2018/05/20 19:30
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Interjú Fegyverneky Zsófiával
A soproni kiválóság komoly feladatok előtt áll

  2017. Május 13.
A Sopron kiválósága a magyar válogatottal úgy vág neki az Eb-nek, hogy minden mérkőzést szeretne megnyerni, klubjával pedig előrelépne az Euroligában.

A hazai mezőnyben mindent vitt az UNIQA Sopron. Megnyerte a Magyar Kupát és a bajnokságot is. Az elvárások hasonlóak a következő szezonra nézve is, nemzetközi szinten azonban szeretnének előrelépni. Hiányérzet Fegyverneky Zsófiában, a csapat oszlopos tagjában is csak emiatt maradt.

- A hazai szereplésünkkel abszolút elégedett lehetek - mondta Fegyverneky Zsófia a BB1.hu érdeklődésére. - Azok után, hogy az alapszakaszt nem sikerült megnyernünk, a Magyar Kupa-győzelem után nagyon meggyőzőek voltunk, és bebizonyítottuk, hogy itthon mi vagyunk az esélyesek. Az Euroligával kapcsolatban viszont maradt némi hiányérzet. A célkitűzésünk az volt, hogy jussunk tovább a csoportból, ami sajnos nem jött össze.

- Mennyire volt nehéz az idei bajnoki döntő? Milyen volt egy új rivális, a Szekszárd ellen játszani?

- A Szekszárd erejét hűen tükrözi, hogy megnyerte az alapszakaszt. Egész évben rendkívül szervezetten, nagyon fegyelmezetten kosárlabdáztak. Elsősorban a védekezésüknek köszönhetik, hogy ilyen messzire sikerült eljutniuk. A döntőben minden egyes mérkőzés nagyon kiélezett volt. Hiába volt nagyobb a pontkülönbség az utolsó meccsen, ott is a végéig koncentrálnunk kellett, hogy ne jöjjön vissza az ellenfél.

- További három évre szól a szerződése Sopronban, amit idén hosszabbított meg. Felmerült-e esetleg önben a váltás lehetősége?

- Egyértelmű volt a maradásom. Ez volt a hatodik szezonom Sopronban, és az eredmények mindkét oldalról mutatják, hogy ez egy jó döntés volt. Sosem fordult meg a fejemben, hogy Magyarországon más csapatba menjek. A külföldi váltás az mindig ott van opcióként, de mérlegelve a maradás mellett döntöttem.

- Az már biztos, hogy a csapatot jövőre nem Sterbenz László fogja irányítani. Mit tud az új edzőjükről, Roberto Iniguezről?

- Még csak ellenfélként találkoztam vele, személyes kapcsolatunk nem volt. Szerintem az eredményei önmagukért beszélnek. Egy top Euroliga edzőről van szó, aki jelenleg Montenegró szövetségi kapitánya is. Bízom benne, hogy nagy segítségünkre lesz, és előrébb fogunk tudni lépni nemzetközi szinten is.

- Kicsit áttérve a klubéletről a válogatottra, mit vár a magyar csapattól az Európa-bajnokságon?

- Nagyon nehéz feladat előtt állunk, hiszen nagyon erős a csoportunk. Az utóbbi években a csehek kicsit gyengébbek voltak, de van egy új honosított légiósuk, és hazai pályán játszanak, szóval bombaerősnek számítanak így. Az ukránok veretlenül nyerték a csoportjukat az Eb-győztes szerbek előtt, a spanyolokat pedig senkinek nem kell bemutatni. A válogatottjuk az egyik legerősebb Európában. Fel van adva a lecke rendesen, de mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. A hangulat nagyon jó a válogatottnál, mindenki szeret ott lenni, ami nagyon fontos. Úgy megyünk neki az Eb-nek, hogy minden mérkőzést szeretnénk megnyerni.

- A szintén kosaras férjével, Dénes Gáborral hasonló napi teendőik vannak. Mennyire nehéz egy kosaras család élete egy kisgyerek mellett?

- Olyan szempontból nagyon szerencsések vagyunk, hogy a nagyszülők és egy dadus is sokat segítenek. Természetesen sok a logisztikai, szervezési kérdés, de nagy szerencsém van Gáborral. Mindenből ugyanannyira kiveszi a részét Márkkal kapcsolatban, mint én. Tényleg nem kívánhatnék jobb apukát és férjet. A kulcsa az, hogy a kosárlabdán kívüli időszakban mindig vele és együtt töltjük az időnket. Amikor van egy kis idő, az mindig a gyerekről szól. Ha pedig edzőtáborban vagyunk, vagy edzések vannak, akkor olyan programokat szervezünk neki, amit szeret csinálni, és ahol olyan emberek veszik körbe, akikkel jól érzi magát. Ebben segítenek sokat a nagyszülők és a dadus.Vissza a főoldalra!


  2017. Május 13.

2017 Május

h.k.s.c.p.s.v.
1
3 hír
2
4 hír
3
1 hír
4
4 hír
5
6
7
1 hír
8
1 hír
9
4 hír
10
3 hír
11
1 hír
12
2 hír
13
3 hír
14
1 hír
15
16
1 hír
17
2 hír
18
1 hír
19
4 hír
20
2 hír
21
1 hír
22
23
1 hír
24
5 hír
25
2 hír
26
2 hír
27
1 hír
28
29
30
2 hír
31
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok