Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Női NB I: a 20. forduló beharangozója
Hajrájához közeledik a női bajnokság alapszakasza

  2017. Március 4.
Érdekes, izgalmas hétvégére van kilátás a női élvonalban, amelyben már csak 3 forduló van hátra a bajnoki alapszakaszból. A héten alsó és felsőházi rangadóra is sor kerül, szombaton 4, vasárnap pedig 1 mérkőzést rendeznek.

Szombaton délután rögtön egy rangadóval indul a hétvége, méghozzá a Győr ceglédi vendégjátékával (17.00), azaz egyik Euroliga-csapatunk látogat az Európa-kupában legmesszebb jutó együttesünk otthonába. A győri csapat helyzeti előnyben van, hiszen a CEKK futószalagon játssza halasztott meccseit, rangadóit, tehát mióta elbúcsúzott az Európa-kupától, azóta is nemzetközi ritmusban, heti két meccset játszik Cziczás László együttese. Hét közben Pécsen ráadásul tartalékosan hosszabbításba torkolló összecsapást veszítettek el úgy a ceglédi hölgyek, hogy a rendes játékidő végén még nyerő helyzetben voltak...Kérdés, a Pécsen elszenvedett hosszabbításos vereséget hogyan dolgozzák fel a szerdán parádézó Nagy-Bujdosó Nóra és társai, valamint, hogy a 45 perces drámai csata fizikailag mennyit vett ki a CEKK kulcsjátékosaiból. A Győr is javítani szeretne a múlt héten a Szekszárdtól elszenvedett hazai vereség után. Előny Laklóth Annáéknak, hogy ők - ellentétben riválisukkal - egész héten a szombati rangadóra készülhettek.

Ki jut egyről a kettőre, ez a kérdése az MTK-BEAC (18.00) fővárosi derbinek. A tabella alján szerénykedő két, egykoron szebb napokat látott, jelenleg 1-1győzelemmel álló csapat őszi összecsapásán mindenesetre 70-54-es BEAC-diadal született. A városmajori alakulat nyilván szeretne visszavágni, az egyetemieknél pedig nyilván úgy gondolkodnak Balogh Juditék, kit győzzenek le, ha nem azt a riválist, akit már az ősszel is sikerült...Éles, hatalmas harc várható a Városmajorban, a pályán s a kispadokon is magyar főszereplőkkel!

A PEAC-Pécs a hétközi, a szinte a sírból visszahozott, s hosszabbításban megnyert Cegléd elleni rangadót követően szombaton a javuló formát mutató, a jelek szerint szép lassan összeálló Diósgyőrt fogadja (18.00). Raksányi Krisztinának és társainak mindenesetre mentálisan óriási erőt adhat, hogy vesztett helyzetből felállva tudtak fordítani szerdán - viszont fizikailag nyilván sokat ki is vett belőlük a szerdai 45 perces dráma. A Diósgyőr egész héten a szombati meccsre készülhetett, valószínűleg Maikel Lopez tanítványai frissebbek lesznek riválisuknál, de a PEAC a mentális erejét szerdán már bizonyította, ráadásul ismét otthon játszik.

A vendégek az esélyesek a PINKK-Szekszárd (19.50) összecsapáson. Nagyon összeállt a tolnai társaság, Bálint Rékáék a közelmúltban Cegléden, majd Győrben is rangadót nyertek, bebizonyítva: idegenben sem ijednek meg a saját árnyékuktól. Kosárlabda-láz van Szekszárdon, s valószínűleg a PINKK elleni idegenbeli meccsre, a közeli Baranyába sok szurkoló elkíséri majd Djokics Zseljko együttesét. A PINKK ugyan a közelmúltban Zalaegerszegen elért egy bravúrt, de a lendületben lévő Szekszárd túl nagy falatnak tűnik, és az is a tolnaiak mellett szól, hogy a két csapat éppen szimmetrikus győzelem-vereség mérleggel áll a tabellán: a Szekszárd 14-3-mal 2., a PINKK pedig 3-14-gyel a 9.

Egyetlen mérkőzés maradt vasárnapra, a bajnok és listavezető Sopron Zalaegerszegre látogat (16.45). Bár a ZTE otthonában játszott néhány szoros meccset élcsapatokkal, a Ceglédet el is kapta, ahhoz, hogy a címvédő megtartsa kedvező pozícióját, nem szabad hibáznia. Márpedig hazai szinten van is olyan erős kerete a Sopronnak, hogy valószínűsítsük: bármennyire is megpróbál mindent majd Gáspár Dávid együttese, amely ráadásul felszabadultan, nyomás nélkül játszhat - várhatóan a bajnok nem fog lépést téveszteni.

 Vissza a főoldalra!


  2017. Március 4.

2017 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2 hír
2
2 hír
3
4
2 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
1 hír
8
1 hír
9
3 hír
10
11
5 hír
12
13
1 hír
14
15
16
2 hír
17
2 hír
18
1 hír
19
4 hír
20
1 hír
21
1 hír
22
23
2 hír
24
1 hír
25
2 hír
26
3 hír
27
28
29
2 hír
30
2 hír
31
6 hír
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok