Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Kárpát-medencei Egyetemek Kupája
Idén már a kosárlabda is a KEK-programban szerepel

  2017. Március 1.
Hét végén immáron 8. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és az intézmény sportegyesülete, a BEAC által szervezendő, a határokon is átívelő hagyományőrző és jótékonysági rendezvényen - új sportágként - a kosárlabda is bemutatkozik, A rendezvény fővédnöke dr. Kövér László az országgyűlés elnöke, s védnökként a rendezvény mellé állt Hajnal Tamás, a Ferencváros 59-szeres válogatott labdarúgója.

Az esemény a Közgarden Coffee and Study Barban tartott sajtótájékoztatóján a társszervező ELTE képviseletében Scheuer Gyula kancellár elmondta, a rendezvény fő célja Erdélyben, a Vajdaságban, a Felvidéken és Kárpátalján a magyarságtudat erősítése, a kapcsolatok ápolása, elmélyítése, s erre a sport egy remek lehetőség.

A rendezvény - immár 5. alkalommal jótékony célokat is szolgál. A szervezők idén a kárpátaljai Péterfalvai Református Líceum tanulói, sportolói részére gyűjtenek sportfelszereléseket. Hajnal Tamás egy dedikált labdát és mezt ajánlott fel, s a jótékonysági programban tevékenyen részt vesz az Országgyűlés Hivatala, Újbuda önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és a rendezvényen résztvevő összes egyetem.

Simon Gábor a BEAC ügyvezetője kiemelte: az egyetemi sportegyesületről az emberek többségének leginkább a korábbi bajnok női kosárlabdacsapat ugrik be, éppen ezért a szervezők úgy gondolták, éppen itt az ideje e sportágat is felvenni a KEK-programba. A torna szervezésében az egyesület kosárlabda szakosztálya segédkezik.

A kosárlabda torna mérkőzéseire a Tüskecsarnok edzőtermeiben kerül majd sor pénteken és szombaton. Mind a női, mind a férfi mezőnyben 4-4 csapat indul a sportág debütáló KEK-rendezvényén. A hölgyeknél a házigazda ELTE csapata mellett a Budapesti Műszaki Egyetem, a Covinus Egyetem, valamint egy kolozsvári együttes áll rajthoz. A férfiak mezőnyében a házigazda ELTE ellenfelei egy kolozsvári, egy marosvásárhelyi és egy révkomáromi egyetem csapata lesz. Mind a férfi mind pedig a női torna körmérkőzéses rendszerben zajlik.Vissza a főoldalra!


  2017. Március 1.

2017 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2 hír
2
2 hír
3
4
2 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
1 hír
8
1 hír
9
3 hír
10
11
5 hír
12
13
1 hír
14
15
16
2 hír
17
2 hír
18
1 hír
19
4 hír
20
1 hír
21
1 hír
22
23
2 hír
24
1 hír
25
2 hír
26
3 hír
27
28
29
2 hír
30
2 hír
31
6 hír
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok