Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Zsíros Tibor Magyar Kupa: történelmi bronz
A Szedeák fennállása legjobb eredményét érte el a kupában

  2017. Február 18.

Egis-Körmend - Naturtex SZTE Szedeák 66-72 (8-20, 22-15, 19-16, 17-21)

KÖRMEND: Petty 20/6, Smith 9, Ferencz 10/6, Allen 18/3, Csorvási 9. Csere: Németh. Edző:

SZEGED: Lilov 23/18, Boltics 9, Csirics 21/9, Juhos 4, Sulovics 13/3. Csere: Wirth 2, Révész. Edző: Nikola Lazics

Győr, Audi Aréna, 1400 néző

A csalódott csapatok bronzcsatájában alighanem a szegediek voltak kevésbé csalódottak, hiszen számukra az éremszerzés lehetősége klubtörténeti siker. Ennek jegyében kezdődött a mérkőzés, melyre egyszerűen nem tudott felpörögni az első negyedben a Körmend. Bezzeg a szegediek, akik sokkal pontosabban és lelkesebben kosarazva a negyed derekához érve komolyabb előnyt szereztek (6-17). Potocnik mester kétszer is kikérte az idejét, hogy megpróbálja felrázni csapatát, de nem ért el igazán sok sikert. Szegedi oldalon különösen Andrija Csirics villogott, kilenc pontig jutott a veterán hátvéd, csapata pedig húszig (8-20).

A második tíz perc Juhos szép centerezésével indult, amire Allen gól jó plusz faultos pontjaival válaszolt a Körmend. Ennek ellenére továbbra sem ment Ferenczéknek, sorra hagyták ki helyzeteiket. A Szeged ennél jobban bánt a lehetőségeivel, ugyanakkor mintha ők is beragadtak volna kicsit. Így aztán megmerevedtek a frontvonalak (11-24).

Sokáig nem csökkent és nem is nőtt a különbség, aztán az utolsó három percben a Körmend lépésről lépésre kezdte eltüntetni a különbséget. Az utolsó percre fordulva már csak öt pont volt az előnyük (28-33). A negyedet Parish Petty kettese zárta (30-35).

A fordulás után sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, igazából egyik csapatnál sem voltak hullámvölgyek. A Körmend folyamatosan ott loholt a Szeged nyakán, de a vezetést nem tudták átvenni. Aztán két és fél perccel a vége előtt két kihagyott szegedi helyzet megbosszulta magát, s a Körmend újra egészen szorossá tudta tenni az állást (44-46). És a legnagyobb bajban ismét érkezett Andrija Csirics, triplája után kicsit megnyugodhattak a szegediek. Sőt, Sulovics kettese Potocnik mestert ösztönözte időkérésre. A dorgálás ezúttal látványosan hatott, mert a negyed végéig hátralévő időben két pontra felzárkózott a csapata (49-51).

A körmendiek először a meccsen azonnal megszerezték a vezetést, Terry Allen hármasával egyetlen ponttal jártak előrébb a Szegednél. Lilov kettesével azonnal visszavették az előnyt a Tisza-partiak, amire Allen egy bedobott büntetővel válaszolt. Izgalmassá és hajtóssá vált a meccs, szó sem volt már csalódottak csatájáról, itt bizony mindkét gárda nagyon akarta a sikert.

A fáradtság miatt egyre inkább egyéni megoldásokkal próbálkoztak a csapatok, eleinte a Körmend volt ebben a szerencsésebb (55-53). Ráadásul a Szegeben két kulcsembernek, Csiricsnek és Bolticsnak is négy faultja volt, azaz nem védekezhettek olyan keményen. No de ott volt Lilov, aki a legjobbkor talált be kintről. De hogy ne unatkozzunk, Ferencz Csaba varázsolt be egy hármast, így újra a vasiak jártak előrébb (59-56). Időközben Juhos Levente is a kipontozódás szélére jutott, tovább szaporítva a szegedi gondokat. De a szegediek ezen az estén nagyon nem akartak kikapni, s előbb Sulic triplájával utolérték a Körmendet, majd Lilovéval már néggyel jártak előrébb (61-65). Smith három büntetője után újabb Lilov-hármas érkezett, az utolsó két percnek így a Szeged vághatott neki előnnyel (64-68).

Csorvási centerezése két pontot ért a Körmendnek, pontosan úgy, ahogyan Csirics büntetőzése. Így a vasiaknak hetven másodpercük maradt a fordításra. Ám ekkor eladták a labdát, s Lilov harcolt ki két büntetődobást. A bolgár irányító nem tette meg azt a szívességet Ferenczéknek, hogy hibázik, így jött a Körmend utolsó időkérése 43 másodperccel a vége előtt. Petty és Allen dobása is kimaradt, így a Szeged történetének legjobb eredményét elérve harmadik lett a kupában.

Nikola Lazics: Gratulálok a csapatomnak, remekül játszottunk ezen a tornán. Fáradtak vagyunk, de boldogok vagyunk a bronzéremmel. Szeretném megköszönni a szolnoki szurkolóknak a biztatást, nagyon sokat segítettek nekünk.

Ferencz Csaba: Nagyon rossz felfogással kezdtük a meccset, ilyen hozzáállással, amit néhány játékos mutatott, nem lehet elkezdeni egy meccset sem. Gratulálok a Szegednek a győzelemhez.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_cup_7  

Fotó:

Rébay Viktor 


Vissza a főoldalra!


  2017. Február 18.

2017 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2 hír
2
2 hír
3
2 hír
4
2 hír
5
2 hír
6
2 hír
7
8
3 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
3 hír
12
1 hír
13
4 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
5 hír
17
6 hír
18
5 hír
19
20
2 hír
21
1 hír
22
1 hír
23
1 hír
24
1 hír
25
1 hír
26
2 hír
27
2 hír
28
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok