Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
A Körmend is az elődöntőben
A címvédő kiváló védekezésével gyűrte le a Falcót

  2017. Február 17.

Falco-Vulcano Szombathely KC - Egis Körmend 66-83 (8-17, 16-21, 21-19)

FALCO: Govens 23/9, Váradi 4, Medford 2, Pusztahvar 10/3, Zigeranovics 12. Csere: Kovács, Tóth N. 2, Bognár 4, Barham 9/9. Edző: Szrecsko Szekulovics

KÖRMEND: Petty 15/9, Smith 18/6, Ferencz 11, Allen 14/3, Csorvási 15. Csere: Németh 2, Gibbs 8/3, Márton, Doktor, Molnár. Edző: Gasper Potocnik

A vasi örökrangadó hatalmas csatát ígért, s nem is kellett csalódniuk a szurkolóknak. A két tábor nagyszerű hangulatot teremtett, ilyen környezetben pedig csak jól lehet játszani. Na, ez ezúttal az első félidőben inkább a Körmendre volt igaz. Egészen kimagaslóan védekeztek Ferencz Csabáék, Váradiék szinte képtelenek voltak a gyűrűbe találni. Az első nyolc percben mindössze 4 pontot dobtak. Abban, hogy már ekkor nem alakult ki tekintélyes különbség, bizony kulcsszerepe volt a Falco védekezésének. Merthogy ők sem álltak rosszul a lábukon a saját palánkjuk alatt, csak azok a fránya dobások ne lettek volna.

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe, talán csak annyira, hogy a szombathelyiek is be-be találtak, jobbára betörésekből, vagy Zigeranovics centerezéséből. A Körmend tulajdonképpen végig tudta őrizni a 12-14 pontos előnyét, így a nagyszünetre ők vonulhattak nyugodtabban.

A fordulás után kiegyenlítetté vált a küzdelem, hatalmas csata folyt a pályán minden egyes labdáért. A szombathelyiek támadójátéka feljavult, azonban ezzel csak látótávolságon belül tartották a körmendieket, merthogy a piros-feketék is pontosan céloztak.

Szekulovics mester egyébként érdekes felállást választott a harmadik negyedre (bár nem tudhattuk, hogy sérülés volt-e a dolog mögött), ugyanis nem volt pályán a center Zigeranovics, aki az egyik legponterősebb játékosa a szombathelyieknek. A negyed felére aztán alábbhagytak a Falco-rohamok, s a Körmend a továbbra is remek védekezésből szerzett labdákkal pillanatok alatt 16 pontosra növelte előnyét (33-49). A center nélküli játékot szűk hét perc után unta meg a Falco edzője. Addigra a körmendieknél felpörgött Parish Petty, s vezérletével magabiztosan tartotta megnyugtató előnyét csapata (37-54).

A negyed hajrájához érve Govens bravúros hármasával próbált ébresztőt fújni az övéinek, majd ezen szándékát egy szép duplával nyomatékosította. De ekkor ismét jött Petty, s negyedbéli harmadik tripláját dobta. A túloldalon viszont Barham is betalált távolról, így a rossz periódus ellenére is a harmadik negyedet a szombathelyiek nyerték. Igaz, csak kettő ponttal (45-57).

Az utolsó tíz perc nagy csatát ígért, ugyanakkor az eddig is becsülettel harcoló szombathelyieknek hatalmas változáson kellett volna átmenniük. Ennek Pusztahvar egy triplával igyekezett megfelelni, majd egy kivédekezett körmendi támadást követően Zigeranovics kosarával már csak nyolc pont volt közte. De érkezett két körmendi tripla, s az addigi erőlködés eredménye egy pillanat alatt elszállt (49-64).

A szombathelyi remények egy-egy szép megoldással mindig fellángoltak, de hiába volt például Govens triplája, ha az ellentámadásból Allen is beszórt egy kosarat távolról. A 35. perchez érve úgy tűnt, a kupa címvédője lesz az Alba ellenfele a pénteki elődöntőben (52-72).

A Falco ezen az estén nem tudta megközelíteni azt a formát, amivel hazai pályájukon veretlenek tudtak maradni az idei szezonban. Így pedig esélyük sem maradt a negyedik negyedre a kimagaslóan védekező Körmend ellen. Ezzel a másik elődöntőn az Alba Fehérvár ellenfele a címvédő Egis-Körmend lesz pénteken 19 órától.

Szrecsko Szekulovics: Nem védekeztünk úgy, ahogyan kellett volna, ráadásul a dobószázalékunk is nagyon rossz volt. Márpedig így nem lehet nyerni a Körmend ellen. Remélem, a bajnoki más lesz, de hogy ott esélyünk legyen, elsősorban a védekezésünkön kell javítani.

Gasper Ptocnik: Nagyon jó meccset játszottunk, remélem sikerül magunkat kipihenni holnapra. Most boldogok vagyunk, de holnap egy új meccs vár ránk. Remélem jó elődöntőt játszunk az Albával.

Statisztika:

http://kosarsport.hu/game/hun_cup/x1617/hun_cup_4  

Fotó: Rébay Viktor 


Vissza a főoldalra!


  2017. Február 17.

2017 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2 hír
2
2 hír
3
2 hír
4
2 hír
5
2 hír
6
2 hír
7
8
3 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
3 hír
12
1 hír
13
4 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
5 hír
17
6 hír
18
5 hír
19
20
2 hír
21
1 hír
22
1 hír
23
1 hír
24
1 hír
25
1 hír
26
2 hír
27
2 hír
28
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok