Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
Bemutatjuk a csapatokat - Naturtex-SZTE-Szedeák

  2017. Február 13.
Első kupadöntőjére készül a Szedeák

Nikola Lazics együttese három vereséggel a háta mögött érkezik Győrbe.

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapata története során először vesz részt a Magyar Kupa nyolcas döntőjén. A Csongrád megyeiek papíron a „könnyebb ágra" kerültek a sorsoláskor, a negyeddöntőben a Pécsi VSK-PANNONPOWER vár rájuk, továbbjutás esetén pedig a Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK párharc győztesével találkoznak.

Jó előjel lehet a Szedeák számára, hogy nemrég, január 26-án, hazai pályán a szezon legjobb játékával, magabiztosan, 101-62-re legyőzték a pécsieket, igaz korábban, december végén 82-75-re kikaptak a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Érdekesség, hogy a szegedieknek elsősorban hazai pályán ment eddig jobban, vendégként mindössze a Kaposvár otthonából tudtak győztesen távozni, igaz pont azzal a sikerrel kvalifikálták magukat a nyolcas döntőre. Meglátjuk, hogy a semleges győri helyszín kinek kedvez majd...

A bajnoki tabellán jelenleg nyolc győzelemmel és tíz vereséggel a kilencedik helyen állnak. A főpróba nem sikerült jól Andrija Csiricséknek, legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették, a hétvégén Szombathelyen maradtak alul nagy csatában, 74-69-re a Falcóval szemben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi időben páratlan sérüléshullám sújtotta a csapatot, az amúgy is vékony kerettel dolgozó Nikola Lazics vezetőedző több alkalommal is csak öt-hat játékosának tudott edzést tartani, a ZTE elleni hazai bajnokijukon pedig - Juhos Levente sérülése és Nenad Sulovics eltiltása miatt - Révész Ádám volt az egyetlen bevethető centerük. Az Aréna Savariában Juhos újfent megsérült, Vágvölgyi Ákos pedig az U20-as bajnokin szedett össze bokasérülést, egyelőre kérdés, hogy közülük ki lesz bevethető állapotban a hétvégén.

A szegedi csapat szerb trénere, Nikola Lazics már tudja, milyen érzés kupadöntőn szerepelni, hiszen korábban a Falcóval ezüstérmet nyert Székesfehérváron, a Zalaegerszeg ellen.

"Először sikerült bejutnunk a nyolcas döntőbe, így számunkra ez nagyon komoly eredmény, annak tükrében pedig különösen, hogy mennyi problémával kellett megküzdenünk a szezon során. Azt hiszem, az idény kezdetén kevesen számítottak arra, hogy mi is a kupadöntő résztvevői leszünk. A negyeddöntőben azzal a Péccsel találkozunk, amely ellen a közelmúltban lejátszott bajnokin nagyon magabiztosan nyertünk, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. A kupameccs teljesen más lesz, egyáltalán nem számít, hogy mi történt január végén. Többször elmondtam már, nagyon tisztelem a pécsi klubot és azt a szakmai munkát, amit Csirke Ferenc évek óta végez a csapattal, a magyar mezőny egyik meghatározó együttesét alkotják. Hangsúlyozom, számunkra már az óriási siker, hogy itt lehetünk, így aztán mindenféle teher nélkül játszhatunk, nincs rajtunk eredménykényszer. Ahogyan a korábbi mérkőzéseinken, ezúttal is megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és igyekszünk jó mérkőzést játszani a pécsiekkel." - mondta Nikola Lazics.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

13:00 Naturtex-SZTE-SZEDEÁK - PVSK-PANNONPOWER (ND 1.)
 Vissza a főoldalra!


  2017. Február 13.

2017 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2 hír
2
2 hír
3
2 hír
4
2 hír
5
2 hír
6
2 hír
7
8
3 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
3 hír
12
1 hír
13
4 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
5 hír
17
6 hír
18
5 hír
19
20
2 hír
21
1 hír
22
1 hír
23
1 hír
24
1 hír
25
1 hír
26
2 hír
27
2 hír
28
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok