Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Pukler Gábor: Képesek lehetünk a csodára
1
Az U20-as női válogatott csapatvezetője a spanyolországi felkészülési torna után nyilatkozott az együttesről

  2018. Június 25.
A magyar női kosárlabda utánpótlásában dolgozni ma megtiszteltetés - vallja Pukler Gábor, az U20-as lányok csapatvezetője. Az MKOSZ elnökségi tagja saját maga kérte, hogy a női vonalon segíthesse a sportágat, s ezt a döntését azóta sem bánta meg.

- A magyar női utánpótlás Európa egyik legjobbja, meggyőződésem, hogy egészen remek jövő elé nézünk közép- és hosszútávon is. Korosztályról korosztályra jönnek a remek játékosok, így aztán nem csoda, hogy mindhárom utánpótlás-válogatottunk éremesélyesnek számít a világversenyeken.

A csapatvezető persze gyorsan hozzátette: az elképesztő sérüléshullám, ami az U20-asokat sújtja, most mindenképpen ront az előzetes esélyeinken, hiszen három kezdő játékos eleve nem lehet a keretben.

- Ha csak a spanyol tornát nézzük, még további két meghatározó játékosunk, Gereben és Mérész sincs itt, tehát kisebb volt a variációs lehetősége Cziczás Lászlónak. Ennek ellenére végig nem volt kétséges a győzelmünk Szerbia ellen, ami mutatja az erőnket. A spanyolok ellen egy erős hazai pályával nem igazán tudtunk mit kezdeni, biztos vagyok benne, hogy ha az Eb-n összefutunk, más lesz az eredmény. Hollandia ellen az első félidőben olyan játékot mutatott be a csapat, amire minden szakember csak elégedetten csettinthet. Ez a harci szellem, a pontosság és a szellemesség lehet a magyar válogatott legfőbb fegyvere.

Pukler Gábor kiemelte a nyugodt körülményeket, mely ma minden korosztályos válogatottnak adott.

- Székesfehérváron tökéletes körülmények között készülhetünk, a szövetség saját edzőcsarnoka ideális helyszín. Mindent megkapunk, ami csak szükséges lehet a jó szerepléshez, s így sokkal jobb az edzőknek dolgozni, a csapatnak edzeni.

Az U20-as lányok a hazai rendezésű soproni Európa-bajnokságra készülnek, s nem titkoltan a szakma és a közvélemény is érmes reményekkel várja a tornát.

- Ez azért csalóka dolog, ugyanis mint említettem, három kulcsemberünk sérült, velük valóban jogos lenne ez az elvárás. Így is jók vagyunk persze, de csak hatalmas küzdelemmel, harcossággal és fegyelmezettséggel érhetjük el céljainkat. Cziczás László és Földi Attila Rónaszéki Szilviával kiegészülve egészen jól tudja fanatizálni a lányokat, mindhárman szakmájuk elkötelezettjei, ráadásul Laci és Attila az A-csoportban is bizonyította már szakmai felkészültségét vezetőedzőként. Remek csapatot kovácsoltak a lányokból, akik biztosan megtesznek mindent azért, hogy büszkék lehessünk rájuk Sopronban.

Pukler Gábor a nemzeti csapatról szólva kifejtette, hogy kellemes gondokkal küszködnek, hiszen olyan sok a tehetséges játékos, hogy azokból nem csak egy felnőtt válogatottat lehet kiállítani néhány év múlva.

- Az U20-as válogatottba évről évre ügyesebb játékosok érkeznek, az idei sérüléshullám egy speciális eset, de ha ez nem lenne, most is rendkívül bő lenne a keret. Én azt gondolom, hogy kiváló szakemberek dolgoznak a nemzeti csapatnál, akiknek köszönhetően az elmúlt évtizedek egyik legerősebb felnőtt magyar válogatottjának az alapjait rakhatjuk le. Ebben pedig nagy örömmel segítek a szakmai stábnak, akik kellő szerénységgel, ám annál nagyobb hozzáértéssel végzik a munkájukat.

A napról napra közelgő soproni Európa-bajnokság egyre többször kerül szóba cspaton belül, mindenki szeretne hazai pályán remek eredményt elérni.

- Olyan keret formálódik a szakemberek keze alatt, akik a parkettát is felszedik a sikerért, ez pedig a mai csapatsportban akkor is nagyon sokat számít, ha hajlamosak vagyunk alapnak tekinteni a jó hozzáállást. Ezek a lányok azonban úgy alázatosak a pályán, hogy közben nagyon tehetségesek, s ez a párosítás nagyon sokat érhet. A csoportmeccsek után okosabbak leszünk, szeretnénk az első helyen végezni. Onnantól viszont már nem lesz könnyű egyetlen mérkőzés sem, de én nagyon bízom az edzőkben és a szakmai stábban, akik képesek lehetnek a csodára - tette hozzá a csapatvezető.Vissza a főoldalra!


  2018. Június 25.

2018 Június

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
1 hír
2
3
4
5
2 hír
6
7
8
1 hír
9
10
11
1 hír
12
13
14
15
2 hír
16
2 hír
17
18
19
1 hír
20
21
22
3 hír
23
24
4 hír
25
1 hír
26
27
28
29
3 hír
30
1 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok