Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Női válogatottunk kapitánya azért szorít, hogy írjon történelmet a Sopron
1
Székely Norbert emlékezett a 2009-es Final Fourra, és latolgatta a házigazda esélyeit

  2018. Április 18.
Kilenc éve a jelenlegi női szövetségi kapitány, Székely Norbert vezette be a soproni csapatot először az Euroliga négyes döntőjébe. A soproni Final Four előtt vele beszélgettünk, ő emlékezett, és latolgatta a házigazda soproni csapat esélyeit.

- Mennyire más a mostani soproni csapat és az Euroliga, mint amikor Ön vezette négyes döntőbe a soproni együttest?

- Úgy gondolom, a csapatokat nem érdemes összehasonlítani. Akkor és most is túl kellett jutni a csoportokon belül és rájátszásban sztárcsapaton, csapatokon a Final Four-ba való bejutáshoz. Ami jelentős különbség, hogy kilenc éve 24 csapat indult és 16 jutott a rájátszásba, s onnan két kört kellett menni a Final Four-ba jutásért, most 16 csapat indult, és egy párharc megnyerése kellett a Final Four-hoz. De ide eljutni óriási siker volt akkor, és az most is!

- Önök Salamancában a hazai csapattal játszották az elődöntőt. Most a Sopron a házigazda, ennek milyen szerepe lehet?

- Érdekes párhuzam az is, hogy ahogy annak idején, most is két orosz csapat játszik a másik ágon. Akkor úgy gondoltam, az elődöntőbeli ellenfelünk, a Salamanca ellen lehet keresnivalónk, az akkori két orosz együttes jóval erősebbnek tűnt, párharcuk elvileg amolyan előrehozott döntőnek volt tekinthető. Most, félig-meddig kívülről, de azért sokat tapasztalva, s folyamatosan figyelemmel kísérve a sorozatot, valami hasonló érzésem van. Persze mind a négy csapat, amely ide eljutott, nagyon jó és erős, de szerintem a két orosz a domináns, és a Sopronnak a Yakin Dogu ellen több esélye lehet nyerni.

- A hazai pályának milyen hatása lehet? A kupadöntőt esélyesként elveszítette a Sopron - az Euroliga elődöntőjében viszont nem favorit...

- Itt is van egy érdekes párhuzam. 2009-ben egy héttel a Final Four előtt hazai környezetben a Pécs ellen elveszítettük a kupadöntőt, persze - bár profi a csapat - tudat alatt egészen más motiváció egy hazai kupadöntőn és az Euroliga négyes döntőjében pályára lépni. Kíváncsi vagyok, hogyan hat a hazai környezet a lányokra, de kétségtelen tény, itthon elvileg nagyobb az esély a jó szereplésre. Nagyon drukkolok a csapatnak, hogy otthonában írjon történelmet.

- A honi kosaras szakmának, ha sok edző, szakember ellátogat a Fonal Four-ra, mit adhat a négyes döntő?

- Úgy gondolom, nagyon sokat. A helyszínen figyelve Európa négy legjobb csapatát, aki nyitott szemmel nézi, figyeli a mérkőzéseket, szerintem minden tekintetben rengeteget tanulhat a hétvégi mérkőzésekből. Nagyon nagy lehetőség ez a hétvége a magyar női kosárlabdának!


Foto - fiba.basketballVissza a főoldalra!


  2018. Április 18.

2018 Április

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
1 hír
5
6
7
8
9
10
1 hír
11
12
1 hír
13
1 hír
14
15
16
2 hír
17
18
19
20
21
2 hír
22
2 hír
23
24
1 hír
25
2 hír
26
27
28
2 hír
29
30
1 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok