Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Perl nehéz meccset vár Koszovóban
0
A Falco meghatározó alakja szerint Litvánia ellen csak élvezni kell a játékot

  2018. Március 23.
A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a magyar válogatott meghatározó tagjával, Perl Zoltánnal készített interjút a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA). A huszonkét éves játékos többek között beszélt a magyar nemzeti csapat eddigi vb-selejtezős meccseiről, valamint az őket körülvevő hatalmas érdeklődésről is.

– A 2017-es Európa-bajnokságra rengetek szurkoló kísért el bennünket, és ugyanez a helyzet a világbajnoki selejtezőkön is, mindkét hazai találkozónk telt házas volt. Büszkék vagyunk arra, hogy érdekeljük a szurkolókat – mondta Perl a fiba.com oldalon, majd a lengyelek elleni legutóbb összecsapásra is kitért, amit szülővárosában, Szombathelyen rendeztek. – Különösen fontos volt számomra ez a találkozó, extra motivációt jelentett, hogy ott léptünk pályára. Szombathelyen születtem, ott nőttem fel, ezért igazán különleges, érzelemdús volt az az este.

Perl az újságíró kérdésére kitért a meccsek végi közös himnuszéneklésre is, amiről elmondta, hogy néhány éve kezdték el ezt a „szertartást”, amivel meg akarják mutatni, mennyire egységes a csapat a szurkolókkal kiegészülve. A válogatott játékos úgy emlékszik, hogy Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ötlete volt akkoriban ez a kezdeményezés.

– A válogatottban szerepelni és képviselni a hazámat számomra is álom, akárcsak az összes fiatalnak. Amikor a meccsek előtt meghallom a himnuszt, az plusz energiákat mozgósít bennem. A válogatottban és a Falcóban való játék is nagy szenvedéllyel tölt el, mindkét csapatban ugyanakkora motivációval lépek pályára. Egyértelműen jobb játékos lettem azáltal, hogy a nemzeti csapatban is játszhatok – folytatta Perl, majd kitért a válogatottban betöltött szerepére. – Igen, érzem, hogy egyre fontosabb szerepet töltök be a csapatban. Az Eb után generációváltáson estünk át, több játékos is visszavonult a válogatottól és helyükre fiatalok érkeztek, viszont én már három-négy éve tagja vagyok a keretnek. Boldog vagyok, hogy sokat játszhatok, érzem az edzők és a játékosok bizalmát felém. Nem lep meg, hogy sokat játszom, mert sokat is dolgozom érte és azon vagyok, hogy a belém fektetett bizalom kifizetődjön.

A hátvéd kitért arra is, hogy a magyar válogatottban való szereplés növelheti a játékosok értékét Európában, de amikor a csapat pályára lép, sosem az egyénekben vagy a jövőn gondolkodnak.

– Lehet, hogy végül jobb csapatokban, jobb bajnokságokban köthetünk ki a válogatott meccsek miatt, de csakis arra koncentrálunk, hogy száz százalékot adjunk és megnyerjük a meccset – tette hozzá Perl, majd a következő vb-selejtezőkről beszélt. – Koszovó ellen már játszottunk hazai pályán, szoros meccs volt, éppen ezért nagyon komolyan fel kell készülnünk az idegenbeli találkozóra, megfelelő hozzáállás kell és meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de ha tovább akarunk jutni, akkor nyernünk kell. Litvánia ellen nyomás nélkül játszhatunk, élveznünk kell a meccset, a játékot és majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Zárásként Perl elárulta, azért választotta a kosárlabdát, mert az édesanyja és az édesapja is ezt a sportágat űzte. Nem erőltették rá a kosárlabdát, de folyamatosan a szüleivel volt, és úgy nőtt fel, hogy szeretett kosarazni, élvezte nézni a meccseket, érdekesnek és dinamikusnak találta.Vissza a főoldalra!


  2018. Március 23.

2018 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
2
1 hír
3
1 hír
4
1 hír
5
6
7
2 hír
8
3 hír
9
1 hír
10
1 hír
11
2 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
2 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
1 hír
26
27
28
29
30
31
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok