Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Roberto Íniguez csak a kupadöntőre koncentrál
0
A Sopron Basket trénere beszélt a Final Four rendezéséről, a kupadöntő esélyeiről, sikerről, büszkeségről

  2018. Március 23.
Ma délután Sopronban kezdetét veszi a Killik László Női Magyar Kupa nyolcas döntője. Roberto Íniguez, a címvédő házigazda, a bő egy hete az Euroliga négyes döntőjébe jutó Sopron Basket szakvezetője a tőle megszokott, de idehaza szokatlan karakán, egyenes, szókimondó módján beszélt a Final Four rendezéséről, a kupadöntő esélyeiről, sikerről, büszkeségről.

- Gratulálunk önnek és csapatának az Euroliga négyes döntőjébe jutáshoz. Mit szól ahhoz, hogy a klub a négyes döntő rendezési jogát is elnyerte?

- Semmit! - felelte határozottan Roberto Íniguez. - Jelen pillanatban nem foglalkozom a Final Fourral, hanem csak a Magyar Kupa döntőjére koncentrálok, és a játékosoktól is ezt kértem. Hogy nézhetnék a szemükbe ezek után, ha arról beszélnék az újságban, amivel kapcsolatban külön kértem őket: a kupadöntőre fókuszáljanak, ne törődjenek a Final Fourral.

- Mennyi pihenőt adott a lányoknak a Fenerbahce kiverése után?

- Túl sokat nem adhattam, hiszen nyakunkon az új feladat, arra kellett elkezdeni a közvetlen felkészülést. Akik nem vagy kevesebbet játszottak egy, akik többet, két napot pihenhettek.

- A Magyar Kupa döntőjében a legjobb nyolc magyar csapat szerepel. Korábban olyan európai top-bajnokságokban edzősködött, mint a spanyol, a török vagy az orosz. Ezekkel összevetve milyennek látja a magyar bajnokság színvonalát?

- Korábban külföldi csapatok edzőjeként, most pedig a magyar bajnokságban dolgozva azt látom, hogy évről évre erősödik a női élvonal. Jó néhány nemzetközi porondon is jegyzett játékos került a közelmúltban a magyar bajnokságba. Kiegyensúlyozott a bajnokság, van jó néhány európai kupában is szereplő, közel azonos erejű csapat, így sok a kiélezett, szoros mérkőzés. Ha ez a tendencia folytatódik, nem kell sok idő hozzá, és a magyar Európa egyik meghatározó bajnoksága lehet.

- A Magyar Kupa nyolcas döntőjét az ellen a PEAC-Pécs ellen kezdik, amelyet a bajnokságban Sopronban több, mint ötven, a közelmúltban Pécsett pedig négy ponttal győzött le együttese...

- Egy nyolcas kupadöntő teljesen más történet, mint egy bajnoki alapszakasz mérkőzés. A bajnokságban, ha van a csapatnak egy gyengébb meccse, utána jön a többi, lehet javítani. Itt egészen más a helyzet, egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ha itt hibázol, már vége is a történetnek. Ez tehát a nehézsége egy ilyen nyolccsapatos kupadöntőnek - és valahol a szépségét is ez adja. Hangsúlyozom, csak erre koncentrálunk, ez a következő feladat, ezt akarjuk a lehető legjobban megoldani.

- Bár a közelgő Euroliga Final Fourról nem akar beszélni, kicsit a múltra visszatekintve nyert Euroligát a Valenciával, majd a Fenerbahce és az Orenburg csapatával is eljutott az Euroliga végjátékába. E korábbi eredményeivel összehasonlítva, mennyire tartja értékes sikernek, hogy a Sopronnal is bejutott a Final Fourba?

- Nem igazán szeretek összehasonlítani dolgokat, ráadásul a siker egy nagyon összetett fogalom, van, amikor egy szerényebb eredményt is el lehet könyvelni sikerként - ez egy adott szituációban nagyon sok mindenen múlhat. Az előző évadban az Orenburggal nem jutottunk be a Final Fourba, két játékosom megsérült a Prága elleni párharc döntő, harmadik meccsére, viszont összességében büszkék lehetünk arra, amit ott elértünk, kihoztuk a csapatból a maximumot. Amit eddig itt Sopronban elértünk, arra is büszkék lehetünk. És miután egy nap végén, este hazamegyek, otthon azon gondolkozom, mit kell tennünk a következő napon, hogy jobbak legyünk, mint egy nappal korábban.Vissza a főoldalra!


  2018. Március 23.

2018 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
2
1 hír
3
1 hír
4
1 hír
5
6
7
2 hír
8
3 hír
9
1 hír
10
1 hír
11
2 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
2 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
1 hír
26
27
28
29
30
31
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok