Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Mindig jó találkozni - interjú a tavalyi év utánpótlás csapatának edzőjével
0
  2018. Március 1.
A hét elején a fővárosban került sor a Héraklész Gálára, amelyen a tavalyi év utánpótláscsapata címet az Eb-ezüstérmes U16-os leány válogatottunk érdemelte ki. Az együttes szakvezetőjével, Mészárosné Kovács Andreával ennek kapcsán a beszélgettünk a közelmúltról - és a közeljövőről.


- Közhelyes a kérdés, milyen érzés volt újra találkozni a sikeres csapat játékosaival?


- Mindig nagyon jó! Szerencsére az Európa-bajnokság óta már volt alkalom újra találkozni a lányokkal. Miskolcon, a magyar-orosz női Európa-bajnoki selejtező szünetében a szövetség köszöntötte az Eb-második U16-os csapatot. A selejtező végén nagyon vártam, hogy válthassak néhány szót a lányokkal és a stáb tagjaival. A díjátadón viszont, bár maga a rendezvény elég hosszú volt, sajnos erre kevésbé volt mód. A díjátadó után már mindenki sietett, volt, aki edzésre, aki pedig vidékről érkezett, haza. Természetesen a keret minden játékosának a teljesítményét próbálom a statisztikákból nyomon követni.

- Mint a szegedi együttes Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban szereplő csapatának szakvezetője, volt már, hogy bajnoki mérkőzésen ellenfélként találkozótt válogatott játékosaival. Ez milyen érzés?

- Furcsa szituáció, szerintem ahogy nekem, úgy a játékosoknak is. Amikor ilyen helyzet adódik, a bemelegítésnél látom a játékoson, hogy kicsit feszélyezi a helyzet, jönne is üdvözölni, de emellett próbál a meccsre, a feladatára koncentrálni. Ezt abszolút megértem, így én sem erőltetem meccs előtt. Utána más, azért az ilyen mérkőzéseket követően tudunk néhány szót váltani.

-  Mint minden nyáron, idén is lesznek korosztályos Európa-bajnokságok. Újra ön vezeti az U16-os válogatottat. Kik maradnak az ezüstérmes csapatból, és milyen reményekkel várják a kontinensviadalt?

- Négy játékos, Boros Júlia, Dombai Réka, Madár Eszter és Vincze Nikolett játszhat a tavalyi Eb-ezüstérmes csapatból idén is az U16-os válogatottban. Sajnos két magas játékosunkra, Dénes Diánára és Várszegi Rékára keresztszalag szakadás miatt nem számíthatunk, és ez szerkezetileg bizony hátrányosan érinti a csapatot. Valószínű, hogy az eredetieg tervezettnél többet kell majd alacsony szerkezetben az ún. small-ball-t játszani. A tavalyi csapattól ez az ezüstérem messze várakozáson felüli szereplés volt, amit elsősorban azzal tudunk elérni, hogy egy remek, nagyon összetartó, mentálisan erős közösséget sikerült összehozni. Tekintettel arra, hogy az idei azért egy új társaság, a tavalyi ezüstérem után semmiféle nyomás nincs a csapaton, és bízom benne, hogy most is sikerül egy a tavalyihoz hasonló közösséget kialakítani, aztán, hogy milyen eredményre lesz jó, az majd kiderül...

- Volt egy korábbi sikercsapata is, amellyel néhány éve világbjnoki bronzérmet szerzett. Annak a válogatottnak a játékosaival is tartja a kapcsolatot?

- Ha nem is napi szinten, de az ő játékukat, fejlődésüket is  próbálom követni. Nagyon nagy öröm, hogy mint a felnőtt válogatott stábjának tagja, abból a csapatból két lánnyal, Dubei Debórával és Studer Ágnessel most a felnőtteknél is együtt dolgozhatok. Remélem, hamarosan előbb ebből a korosztályból, majd idővel a tavaly EB-ezüstérmet szerző csapatból is többen bekerülnek a felnőtt nemzeti csapatba.

 

 

Fotó: utanpotlassport.huVissza a főoldalra!


  2018. Március 1.

2018 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
2
1 hír
3
1 hír
4
1 hír
5
6
7
2 hír
8
3 hír
9
1 hír
10
1 hír
11
2 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
2 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
1 hír
26
27
28
29
30
31
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok