Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Magyar lett a legjobb Lengyelországban
Quigley Alexandria szerint a női válogatott nagy dolgokra lehet képes a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ő mindenesetre jó formában van

  2014. Február 24.
A magyar válogatott Alexandria Quigley lett Lengyelországban a női kosárlabda All Star-gála legjobbja és tripladobó bajnoka is. A Kraków 27 éves, amerikai születésű játékosa a hazai válogatottat 70-64-re legyőző légióscsapatban lépett pályára, és 27 perc alatt 22 pontig jutott. A meccs harmadik és negyedik negyede között tartották a tripladobó versenyt, amelyen szintén a korábban Pécsett kosarazó Quigley lett a legjobb.

A hátvéd honlapunknak elmondta, jól érzi magát Lengyelországban, és az MVP cím előkelő helyet foglal el trófeái között.

- Nagyon jól érzem magam Lengyelországban. Kedvelem a csapattársaimat és a város is nagyon szép. Van néhány egészen jó étterem, a városközpont pedig az egyik legszebb, amit Európában láttam.

- Ez az első szezonja Lengyelországban. Mennyire tarja erősnek az ottani bajnokságot?

- Szerintem elég versenyképes liga. Különösen a bajnokság első fele volt nehéz, amikor minden este a legjobbat kellet nyújtanod. A szurkolók szintén nagyszerűek.

- Bár most legutóbb kikaptak, így is listavezetők a Wisla Krakow-val. Mit gondol, mi a sikerük titka?

- Mindig következetesnek kell lenni és csapatként kell játszanunk. Szerintem azért vagyunk jó csapat, mert több fegyverünk is van, amiket ha használunk, nem lehet problémánk.

- Csapata mellett azért az Ön teljesítményét sem érheti panasz, hiszen Lengyelországban 19 meccsen 15-ös, az Euroligában pedig 11 meccsen közel 13-as átlaggal rendelkezik.

- Szerintem idén játszhattam volna sokkal jobban is, de mivel megy a csapatnak, ezért boldog vagyok.

- Ráadásul a lengyel All Star Gálán is Önt választották meg a legjobb játékosnak, emellett pedig a hárompontos dobó versenyt is megnyerte.

- Gydniában rendezték a gálát, amely Lengyelország egyik legszebb

városa. Az ottani klubnak erős kosárlabda tradíciója van, és a csarnokuk elég speciális. Szuper volt találkozni és együtt játszani olyan kosarasokkal, akik különböző csapatoktól érkeztek. Nagyon szórakoztató élmény volt.

- Mit jelent Önnek ez az MVP cím?

- Ez számomra egy olyan díj, amire bármikor jó lesz ránézni és mindig büszke leszek rá. Még soha nem voltam MVP egyik all star gálámon sem, úgyhogy erre biztosan mindig emlékezni fogok.

- Jövőre Magyarország és Románia rendezi az Európa-bajnokságot. Milyen reményekkel vághatunk neki a kontinenstornának?

- Nagyon izgatottan várom az EB-t. Azt hiszem, ez egy nagyszerű lehetőség lesz arra, hogy a legjobbak között zárjunk. Szerintem megvan hozzá a tehetségünk és tapasztalatunk, hogy valami nagyot alkossunk jövőre.


Vissza a főoldalra!


  2014. Február 24.

2014 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok