Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Egyetemi
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak: edzői esélylatolgatás
0
A döntőbe jutott csapatok szakvezetői értékelték az alapszakaszt, és latolgatták az esélyeket a fináléra

  2018. Május 11.
Vasárnap kezdődik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntője. Az új NKE-csarnokban rendezendő fináléban a férfi együttesek vezetőedzőit kértük: érékeljék az alapszakaszt, valamint latolgassák kicsit csapatuk döntőbeli esélyeit.

Bagi Melinda (BME-MAFC): - A csapat magja együtt kezdett, s elsőévesekként, mivel a srácok többsége vidékről került az egyetemre, a kollégiumban is együtt töltötték napjaikat. Életre szóló barátságokat kötöttek, és azt hiszem, ez a szoros kapcsolat a sikereink titka. Ez a harmadik évünk itt, a bajnokságban. Az elsőben ismerkedtünk a mezőnnyel, majd láttuk, lehet keresnivalónk, most pedig bejutottunk a négyes döntőbe. Az egyetem, a tanulás önmagában is nagy kihívás legtöbbjüknek, akadnak, akik mellette dolgoznak is, így járnak edzére. Azt hiszem, igazán megérdemelték a döntőbe jutást, bár a teljes igazsághoz hozzátartozik: a keresztjátékban legyőzött, tavalyi ezüstérmes egri csapatból több meghatározó játékos is hiányzott. Egy döntő mindig más, mint az alapszakasz vagy a keresztjáték, bárki legyőzhet bárkit, a pillanatnyi mentális erő dönt. Három nap alatt három meccset kell lejátszani, nagy szerepe lesz a szívnek, és a mi srácainknak hatalmas szívük van. Több játékosunknak is ez az utolsó éve ebben a bajnokságban, biztos, hogy nagyon szeretnének valamilyen éremmel zárni, ha úgy tetszik, megkoronázni ezt az időszakot.

Hegedűs Ferenc (Nyíregyházi Egyetem): - Egy igen erős csoportot megnyerve, a tavalyi mindhárom dobogóst magunk mögé utasítva sikerült bejutnunk a döntőbe. Úgy gondolom, aki a négyes döntőig eljutott, mindenki meg szeretné nyerni a sorozatot, így mi is! Eddig egyetlen alkalommal kaptunk ki, egy már tét nélküli meccsen. A csoportban elért eredményeknek köszönhetően egészséges önbizalommal, de természetesen nem elbizakodva érkezünk a négyes döntőre, amely egy teljesen más sorozat lesz, mint az eddigi csoportmeccsek és a keresztjáték. Három nap alatt három meccset kell lejátszani, kérdés, ki hogyan bírja a sorozatterhelést fizikálisan és persze fejben, mentálsan. Természetesen előnyben lehet az a csapat, amelynek több ezen a szinten bevethető játékosa van. Nem feltétlenül mi vagyunk e tekintetben a legjobbak, de nagyon együtt van és egységes a csapatunk - szeretnénk megnyerni a bajnokságot.

Juhász Tamás (TFSE): - Az előző évadban elért, csalódást keltő negyedik helyezés mély nyomot hagyott a csapatban. Az idei szezonban sokkal összeszedettebben játszottunk. Néhány botlás természetesen "benne van a pakliban", de ez mind része a folyamatnak. Tanultunk a hibáinkból, folyamatosan dolgoztunk azért, hogy fejlődjünk. Nagyon örülök, hogy idén is részesei lehetünk a finálénak. Úgy érzem, a csapat elszántságban is szintet lépett. Kemény három nap elé nézünk, hiszen jól felkészített ellenfelekkel lesz dolgunk, ezért azt a munkát, amit nyújtottunk az egész szezonban, az utolsó és egyben a legnagyobb megmérettetésen is reprodukáljuk. Bízom a srácokban, és tudom, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a legjobbakként zárjuk az évet.

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): - Óriási elismerés a csapatomnak azért, hogy a tavalyi év után idén ismét ott lehet a Miskolci Egyetem fiú csapata az ország legjobb egyetemi együtteseit tömörítő országos négyes döntőben. Figyelemmel kísérve a csoportküzdelmeket és a keresztjátékot, azt kell mondjam, tőlünk keletről és nyugatról is az első öt-öt csapat bármelyike ott lehetett volna, nagyon erős, kiegyenlített bajnokságban sikerült bejutnunk a legjobbak közé. A tavalyi dobogós csapatokat felvonultató keleti csoportban sikerült a második helyen végeznünk, majd a kereszjátékban egy összeszokott, igen erős gárdát, egy korábbi bajnokcsapatot, a Szombathely együttesét sikerült egy, az előzetes esélyeknek megfelelően a végletekig kiélezett párharcban legyőzni. Négyes döntőbe jutásunk értékét növeli, hogy egyik kulcsemberünket, meghatározó játékosunkat, Galló Márkot sérülése miatt végig nélkülöznünk kellett, de a srácok érte is küzdve-hajtva, igazi csapatként kivívták a négyes döntőbe jutást. A fináléban ugyanazt az alázatos, megalkuvást nem tűrő, harcos játékot várom a srácoktól, ami eddig is jellemezte csapatunkat, és ami eljuttatott minket a négyes döntőbe. Hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül...Vissza a főoldalra!


  2018. Május 11.

2018 Május

h.k.s.c.p.s.v.
 
1
2
1 hír
3
4
1 hír
5
6
7
8
1 hír
9
2 hír
10
11
1 hír
12
3 hír
13
3 hír
14
2 hír
15
16
1 hír
17
18
19
20
21
22
1 hír
23
3 hír
24
25
2 hír
26
27
28
2 hír
29
1 hír
30
1 hír
31
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok