Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Egyetemi
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők: Edzői esélylatolgatás
0
A döntőbe jutott csapatok szakvezetői értékelték az alapszakaszt, és latolgatták az esélyeket a fináléra

  2018. Május 11.
Vasárnap kezdődik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntője. Az új NKE-csarnokban rendezendő fináléban résztvevő női csapatok szakvezetőit kértük, értékeljék az alapszakaszt, valamint latolgassák kicsit csapatuk döntőbeli esélyeit.

Németh Kata (Közgáz): - Úgy gondolom, a csoportkörben voltak színvonalas, kemény, nehéz mérkőzéseink, amelyeken tudtunk fejlődni. Ez lehet előny számunkra, de hátrány is, mivel a nyugatról bekerülő csapat talán nem fáradt el annyira. A másik két keleti csoportból bejutó együttes, a Debrecen és a Szeged javuló formát mutatott, ami rólunk nem mondható el. De amilyen rossz volt a főpróba, állítólag olyan jó lesz az előadás. Tavaly a rájátszásban kezdtünk jól játszani, ennek ellenére kikaptunk a döntő mindhárom meccsén. Remélem, ez a forgatókönyv idén nem ismétlődik meg, bízom a lányokban!

Földi Alexandra (Szegedi RSC): - A fő célunk a négyes döntőbe jutás volt. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, főleg, hogy egy kulcsjátékosunk a szezon elején megsérült, kiesett, illetve többeknek már tanulmányaik vége felé járva sűrű lett a programjuk, különösen azoknak, akik a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban is játszanak. A négy döntőbe jutó csapat közül három is a mi csoportunkból került ki, nyilván a másik két ilyen rivális, a Közgáz és a Debrecen elleni meccseink voltak a legnehezebbek, és egyben a legizgalmasabbak is. Az amatőr bajnokságban nem szereplő egyetemistáink lelkesen, teljes erőbedobással dolgoztak egész évadban. Egy nagyon jó társaság kovácsolódott össze, bár úgy rémlik, egyszer sem tudtunk a legerősebb összeállításban pályára lépni. A döntőn sem lesz másként, a fél csapat ingázik majd Szeged és Budapest között, hiszen szorgalmi és ZH-időszak van. Biztos vagyok abban, hogy aki ott lesz, mindent kiad majd magából, és ez a lényeg. Izgalmas, jó hangulatú mérkőzésekre számítok, úgy gondolom, valóban a bajnokság négy legjobb csapata küzd majd a bajnoki címért, az érmekért. Játékosaimnak, bármi lesz is a döntőn, köszönöm az eddigi munkájukat, öröm volt az edzőjüknek lenni!

Kovács Imre (Debreceni Egyetem): - Ahogy ellenfeleinknek, nekünk is nagyon kellett figyelni a kétfrontos szereplés (Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság) miatt a játékosok terhelésére, raádásul most kevesebben is voltunk, mint tavaly.  Célunkat elértük azzal, hogy bejutottunk a négyes döntőbe. Nehéz, erős, kiegyensúlyozott csoportból sikerült továbblépnünk, nagyon jó, szoros kiélezett meccseket játszottunk otthon és idegenben egyaránt a Szegeddel, mind a Miskolccal és az ELTE-BEAC csapatával, valamint a csopotot megnyerő Közgázzal, amely ellen a csoportkör végén sikerült bebizonyítani, hogy nincs legyőzhetetlen csapat. A négyes döntőben szoros, kiegyenlített küzdelem várható, az sem kizárt, hogy végül körbeverés után dől el a bajnoki cím sorsa. Próbálunk meglepetést szerezni már rögtön az első meccsünkön!

Magyar Bianka (TFSE): - Az alapszakaszban és a keresztjátékban fölényes győzelmeket aratva jutottunk be a négyes döntőbe. A másik három csapat a keleti csoportból érkezik, ellenük még nem játszottunk ebben az évadban. Szeretnénk környezetben zsinórban negyedszer is megnyerni a bajnokságot, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Évről évre erősödik a bajnokság, kiélezett küzdelmekre számítok, céljaink eléréséhez szükség lesz a TF-es buzdításra vasárnaptól az új NKE-csarnokban. Hajrá TF!Vissza a főoldalra!


  2018. Május 11.

2018 Május

h.k.s.c.p.s.v.
 
1
2
1 hír
3
4
1 hír
5
6
7
8
1 hír
9
2 hír
10
11
1 hír
12
3 hír
13
3 hír
14
2 hír
15
16
1 hír
17
18
19
20
21
22
1 hír
23
3 hír
24
25
2 hír
26
27
28
2 hír
29
1 hír
30
1 hír
31
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok