Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Egyetemi
Beindult a nagyüzem a férfiaknál
Simán nyert rangadót a Miskolc és a Szombathely

  2018. Február 12.
Beindult a nagyüzem a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportoban a Miskolc nagy verést mért az erősen tartalékos Közgázra, a veretlen Nyíregyháza pedig a címvédő Debrecent győzte le magabiztosan. Nyugaton a Szombathely és TFSE is simán nyert hazai pályán, a BME-MAFC pedig a végén kiengedve verte a Mosonmagyaróvárt (képünkön).

 

KELETI CSOPORT

Nyíregyházi Egyetem - Debreceni Egyetem 114-82 (33-25, 27-15, 28-23, 26-19)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok, 60 néző. V: Tóth K., Molnár P.
Nyíregyháza: BUS I. 15/3, CZURA 23/15, VIDA 19/9, Földesi 8, GÁSPÁR B. 26. Csere: Jánkfalvi, Horváth B. 14, Horányi, Kovács 9/3. Edző: Hegedűs Ferenc,
Debrecen: Szűcs M 5, KOZÁK M. 29, ASZTALOS S. 31/3. Nagy N. 6, Zsuga T. 9. Csere: Herczku 2. Edző: Ferenczi Tamás
Szép számú nézősereg előtt kezdődött a mérkőzés. Elejétől kezdve egy jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogatók. Az időnként parádés, egészen látványos megoldásokat hozó meccsen a hazai Gáspár Balázs 92,9%- os dobóteljesítménye volt kiemelkedő, amelyet Czura Attila távoli dobásai koronáztak meg, kettejük eredményességére építve biztos hazai siker született. Debreceni részről Asztalos Soma (aki a mérkőzés legeredményesebb játékosának bizonyult) és Kozák Márton vitte a hátán a címvédőt, ők is nagyon sokat tettek azért, hogy a szurjkolók egy élvezetes, látványos összecsapást láthassanak.
Hegedűs Ferenc: - Gratulálok a csapatnak az újabb győzelméhez. Nehezen indult a játék aztán a jó dobóteljesítmények meghozták az eredményt és a harmadik negyedtől uraltuk a játékot.
Ferenczi Tamás: - Sajnos tartalékosan tudtunk elindulni. A hazai csapat már a kezdetektől nagy iramot diktált, amellyel csak az első két negyedben tudtunk lépést tartani. A kilátogató nézők látványos megoldásokat láthattak a pályán. Gratulálok mindkét csapatnak.
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_540

Miskolci Egyetem - Közgáz 104-56 (29-12, 25-10, 19-14, 31-20)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 néző. V.: Takács Z., Marton P.
MEAFC: Takács 21/12, Piukovics 22/9, Kopasz 13/3, Szepesi 15/6, Lippai 11. Csere: Orliczki Már. 11/3, Orliczki Mát. 6, Jurányi 3/3, Varga 2. Edző: Drahos Gábor.
Közgáz: Vörös 16/6, Korompai 3, Pálházi 7/3, Szatmári 5, Debreceni 1. Csere: Losonci 10, Harsányi 3, Horváth. Edző: Vladár Csaba.
A hazaiak a játékot ügyesen szervező, s emellett igen eredményes Takács Dániel, az igen jó dobóformát kifogó Piukovics Bálint, a sokoldalúan játszó Szepesi Szabolcs vezérletével végig nagy fölényben játszottak az erősen tartalékos Közgáz ellen. A vendégek elsősorban Vörös Miklós, valamint Debreceni Gergő jóvoltából csupán a 3. negyedben voltak egyenrangő ellenfelei a nagy kedvvel és jól játszó miskolci együttesnek.
Drahos Gábor: - Igaz, hogy több rutinos játékosa nélkül érkezett a Közgáz, ám ellenfelünk így is komoly játékerőt képviselt. Mai eredményességünk titka annyi volt, hogy az utolsó másodpercig koncentráltan és hatalmas elszántsággal küzdöttünk. Komoly előrelépés, hogy játékosaim egyre inkább magukénak érzik a miskolci harcmodort. Tény, hogy remek kezdésünkkel megleptük a fővárosiakat, ám a tervezett nagy sebességet utána is tartani tudtuk. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, Marcinak pedig a 100. pontjához is!
Vladár Csaba: - Gratulálok a Miskolcnak, ma kosárlabdában felülmúltak minket, tanulhatnánk tőlük lelkesedésből. A visszavágóra igyekszünk a hibáinkat kijavítani.
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_541

ELTE-BEAC - Szegedi RSC 68-46 (10-9, 13-14, 21-10, 24-13)
Tüskecsarnok 20 néző. V.: Dr. Szakáll I., Gaál I.
ELTE-BEAC: Gyurcsányi 24/6, Molnár 6, KONCZ 12/3, Sveda 5/3, Debreceni 2. Csere: BOGNÁR 13, Somosi 6/3 Edző: Varga Zsolt
Szegedi RSC: Jegesi 5/3, Eperjesi 6/3, Kubik 3/3, Mayer 4, Liszkai 7. Csere: Kamenik 1, Buj 3, KORCSMÁROS 8, Kálmán 9/9. Edző: Szablics Péter
Érződött az év eleji forma és az edzéshiány mindkét csapatnál. Ahogy a vendég együttesnek, úgy a hazai csapatnak is voltak hiányzói sérülések és tanulmányi okok miatt, közük meghatározó játékosok. Nehezen melegedtek be a csapatok, ez látszódott az eredményjelzőn is, finoman fogalmazva nem hozott kosáresőt a mérkőzés első félideje, mindkét csapat játékosai elég gyengén, pontatlanul dobtak.
Szünet után az ELTE csapata rendezte sorait, a 3. negyed közepén egy 11-0-la elhúztak 10 ponttal. Ezzel lényegében el is dőlt a meccs, a szegediek elfogytak volna a meccs végére. Nőtt is a különbség a budapesti alakulat javára a végén 22 pontos győzelmet arattak a hazaiak.
Varga Zsolt: - A mérkőzés elején érződött az év eleje, az edzéshiány, nehezen indultunk be, de ahogy ment az idő, úgy lendült be a csapat is. Ez egy önbizalomnövelő győzelem volt. Gratulálok a Szegednek.
Szablics Péter: - Érződött az edzéshiány a csapaton, elég dekoncentráltan játszottunk. Gratulálok a hazai csapatnak. Megyünk tovább.
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_542

Debreceni Medikus SE - EKE Eger 71-108 (15-28, 21-18, 16-22, 19-33)
Debrecen, DOTE Csarnok, 10 néző. V: Kisházi, Hegedűs.
DMSE: Urbán 10/6, PROAJ 20/3, Bujdosó 10, Veszprémy 12/12, Kovách 4. Csere: Nagy 2,
Mászlé, PAPPA 13, Gyalog Edző: Kovács István, Dóra Márton
Eger: VERES 27/3, SZABÓ 11/3, Ungi 12, Szicsák 8, Csákvári 3/3. Csere: Bürgés 4, Horváth 8,
Mészáros, Beák 10/6, VARGA 11, Megyes, Pomázi 7/3 Edző: Váczi Péter
Két, papíron nem egy súlycsoportba tartozó csapat találkozott egymással Debreceni Egyetem csarnokában. A mérkőzés előtt várható volt, hogy a vendégcsapat könnyedén kerekedik felül a második számú debreceni gárdán, azonban a lelkesen játszó hazaiak sokáig látótávolságon belül maradtak, és ügyes játékkal megnyerték a második negyedet. Pár alkalommal tíz ponton belülre is fel tudtak zárkózni, ilyenkor azonban a vendégek könnyedén szereztek pár kosarat, így tartani tudták folyamatosan a tíz pont körüli előnyüket. A 27. percben még egyszer látótávolságon belülre kerültek a házigazdák, aztán az egriek kicsit emeltek a tempón, így az utolsó 13 percben már jelentősebb mezőnyfölényben játszottak.
A hazaiakat elsősorban Prokaj Bálint (20 pont, 9 lepattanó) sokoldalú játéka vitte előre, a padról pedig Papp Mátyás (13 pont) tudott több alkalommal sikeresen hozzászólni a mérkőzéshez.
A vendégek vezére ezúttal a bődületes, már-már Russel Westbrookra emlékeztető tripla-duplát hozó Veres Dávid volt 27 ponttal, 13 lepattanóval, 10 gólpasszal (50 VAL 33 perc alatt). Mellette többen is két számjegyű pontot tudtak hozzátenni (Szabó Gábor 11 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, Varga Imre 11 pont, 9 lepattanó) , amivel biztosítani tudták a vártnál talán kicsivel nehezebb győzelmüket.
Kovács István: - Minden elismerésem a csapatomé, akik a szezon legjobb játékával rukkoltak elő. Kellemes, jó hangulatú mérkőzést játszottunk.
Váczi Péter: - Hoztuk a kötelező győzelmet. Gratulálok a lelkesen játszó ellenfélnek.
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_543

Debreceni Egyetem - ELTE-BEAC 92-65 (19-18, 31-11, 21-19, 21-17)
Debrecen, Klinikai Campus Játékcsarnok 20 néző. V.: Hegedűs I, Kokas S.
Debreceni Egyetem: Szűcs M. 9, Kozák 6, ASZTALOS 25/21, ASSZÚ 18, SZŰCS B 20, Csere: Nagy 9, Zsuga 5. Edző: Kádár Tamás
ELTE-BEAC: Gyurcsányi 27/18, Molnár 6, Somogyi 8, Sveda 8. Debreceni 16. Edző: Varga Zsolt.
A halasztott összecsapás mindkét együttes számára már a második erőpróba volt a héten. Az első játékrészben fej-fej mellett haladt a két csapat. A második negyedben azonban eldőlt a mérkőzés. Asztalos Soma tripláinak és a szerzett labdákból dobott könnyű kosaraknak köszönhetően tetemes előnyre tett szert a hazai csapat a csere nélkül érkező fővárosiak ellen. A második félidőben a hazaiak minden különösebb nehézség nélkül növelték előnyüket, így a debreceni egyetmisták magabiztos győzelmet arattak.
Kádár Tamás: - A vizsgaidőszak végén elég hiányosan állt fel a csapat. Azonban jó ritmusban játszva a szünetre sikerült magabiztos előnyt szereznünk.
Varga Zsolt: - A sok sérülés miatt csak igen hiányosan tudott elutazni a csapatunk. Ennek köszönhetően sok hibával játszottunk. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_536

 

NYUGATI CSOPORT
Szombathelyi ESE - PTE-PEAC 91-60 (22-16, 18-14, 28-15, 23-15)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth K.; Lipics L.
SzoESE: TÓTH D. 7/3, MÉSZÁROS M. 14/6, FÖLDESI M. 24/9, KARAGITY 9/3, PERÁK 15. Csere: Gábor M. 2, Vicze 9/3, RÁTVAY T. 9/3, Kerekes G. 2, Kovács B; Kauzál. Edző: Kéri Péter, Laki Ádám
PTE-PEAC: Buday-Sántha 10, Mándity 2; Földes D., BERKICS 20/12, KIS M. 21. Csere: Laufer 7; Lukács Sz. Edző: Bán Gábor, Sértő Ádám
Mindkét csapatból voltak hiányzók azonban ennek ellenére is rangadónak ígérkezett a mérkőzés. Mivel nagyon sűrű a tabella első fele mindkét csapat tudta, hogy ez a meccs sokat számíthat a végelszámolásnál.
Az első negyedben a hazaiak húztak el 10-2- re majd hagyták felzárkózni a vendégeket. Már ekkor kiderült, hogy az egyetemi bajnokságra jellemző jó ritmusú, lüktető meccs ígérkezik. Ezt követően felváltva estek a pontok a második negyed elejéig. Ekkor sikerült 10 pontos előnyt kialakítani a szombathelyi gárdának és ezt a negyed végéig meg is őrizték a vendéglátók.
A második félidőt nagyon jó ritmusban kezdte a hazai csapat és a védekezése is hatékony volt . Ennek köszönhetően a negyed közepére már 20 pontos szombathelyi vezetést mutatott az
eredményjelző. A SzOESE játékosai, azonban nem elégedtek meg ezzel és folyamatosan növelték előnyüket, így megérdemelten arattak nagy különbségű győzelmet az elfáradó pécsi együttes ellen.
A SzOESE-nél Tóth Dávid ismét közel járt a tripla-duplához 7 pontja mellé leszedett 15 lepattanót és kiosztott 10 gólpasszt is (29 VAL), a vendégeknél Kis Milán teljesített a legjobban 21 pontjával és 7 lepattanójával (23 VAL).
Kéri Péter: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk és ennek megfelelően az első félidőben nem is sikerült jelentős előnyt kialakítanunk. A harmadik negyedre azonban feljavult a támadójátékunk és folyamatosan sikerült jó ritmusban kosárlabdáznunk.
Bán Gábor: - Kiváló csapattól szenvedtünk vereséget. Hiányzók és sérültek hátráltatták a felkészülésünket. Gratulálok a csapatoknak a mutatott játékhoz.
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_528


PTE EMES Petőfi SE - Veszprémi ESC 75-79 (13-28, 15-18, 25-24, 22-9)
Kozármisleny, Sportcsarnok, 10 néző. V: Dr. Danka P. Szalóki.

PTE-EMES Petőfi SE: Pungor, MÉSZÁROS M. 15/3, Komlódi 8/6, Győr 2, SÜTŐ 14/6. Csere: Szavai P. 10/6, Fülöp Cs. Kovács A. 2, Füzy M., Kövecs M. 3/3, KÁRPÁTI 14/6, Marton 3/3 Edző: Sipos Ádám

Veszprémi ESC: NOVÁK 29/3, Schmitz D. 4, Kacskó, 12/12, GRIFATONG 9/3, TAKÁCS A. 25/6, Csere: Frond Á. Edző: Mónus Péter

A veszprémi fiúk könnyedén elhúztak az első negyedben, ami jelentős részben a sok támadó lepattanójuk után szerzett kosárnak volt köszönhető, elsősorban a végül 25 pontos, 18 lepattanós dupla-duplával záró Takács András révén. A hazai csapat gyengén kezdett, majd az első félidőben Sipos Ádám hazai edző próbálta tartani a lépést a folyamatos rotációval, így a második negyed már szorosabbra sikerült (15-18), azonban az ekkor Novák Patrik vezette veszprémiek így is 18 pontos előnnyel vághatnak neki a második félidőnek. A harmadik negyedet 1 ponttal nyerte a PTE-Petőfi, érdemben tehát nem tudták csökkentei hátrányuka a vendéglátók, aki a záró etapban a Mészáros Márton-Kárpáti Balázs-Sütő Attila trió vezérletével parádés játékkal és extra védekezéssel visszahozta a mérkőzést előbb 4, majd az utolsó percben 3 pontra, azonban ennél közelebb nem jutottak a végig vezető Veszprémhez. amely összességében megérdemelten nyert a nagyot hajrázó hazaiak ellen.

Sipos Ádám: Sajnos az első félidőben gyengén játszottunk, de a második félidőre magára talált a csapatom. Meg tudtuk mutatni, hogy mit is tudunk játszani. Kemény védekezéssel és kitartó munkával dolgozták végig a második félidőt, így egy szoros és izgalmas meccset produkáltunk a 4. negyedre.

Mónus Péter: Egy pörgős meccsen az első félidőben azt játszottuk, amit szerettünk volna. A végén kicsit kiengedtünk a biztos 20 pontos vezetésünknél, de végül sikerült, ha nehezen is, a számunkra fontos mérkőzést. Gratulálok az ellenfél csapatának!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_525


TFSE - SMAFC 89-66 (32-11, 22-13, 17-18, 18-24)
Alkotás u. 30 néző. V.: Szilágyi, Makrai.
TFSE: SINKOVITS 10/6, HORVÁTH K. 13/3, PETRUCSIK 20/6, JÓKAI 9/3, Világi 2. Csere: HARIS 22/9, Kovács M. 5/3, Hole 8. Mező. Edző: Juhász Tamás.
SMAFC: HORVÁTH CS. 9, BERNECZEI 23, Szegedi 7/3, TUKOVITS 18, RÁTVAY B. 5. Csere: Széplaki 4, Hídvégi, Kőfaragó, Blahó. Edző: Rátvay Tamás.
A meccs elején a soproniak magassági fölényüket próbálták kihasználni, az ezúttal erősen tartalékos TF pedig játékosai mozgékonyságával operált. A szakasz közepén zónára állt át a hazai gárda és ez a húzás remekül bevált. A vendégek sorra adták el a labdákat, a TF eleinte könnyű kosarakkal, majd elsősorban Sinkovits és Petrucsik jóvoltából triplákkal növelte előnyét. A játék képe a második negyedben sem változott sokat, a végül tripla-duplát elérő Horváth Kristóf (13 pont, 10-10 lepattanó és gólpassz) ügyesen hozta helyzetbe társait, helyenként örömjátékot játszott a hazai együttes. Szünetben kerek 30 ponttal vezetett a TF.
Szünet után kicsit lezserebbre vették a védekezést a hazaiak, a Berneczei-Horváth-Tukovit trió jóvoltából a soproniak is vezettek vezettek néhány ügyes akciót, s bár szorossá tenni a meccset nem volt esélyük, valamit tudtak kozmetikázni vereségük mertékén.
Juhász Tamás: - Lendületes, jó játékkal kezdtünk, amit próbáltunk végig tartani, aki ma rendelkezésre állt, mindenki bőven játszhatott. Gratulálok a Sopronnak, hogy az utolsó pillanatig nem adta föl, végig hajtott, küzdött.
Rátvay Tamás: - A TF kerete jóval erősebb, de ezzel együtt az első félidő szörnyű volt, többek között azért, mert kevés meghatározó játékosunk egyike ezúttal használhatatlannak bizonyult. Szünet után már akadtak szép és jó időszakok a játékunkban, de a TF megérdemelt győzelmét nem tudtuk kétségessé tenni.
Statisztika:http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_526


BME-MAFC - Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem 66-57 (13-7, 24-10, 14-14, 15-26)
Tüskecsarnok, 40 néző. V.: Gyurka, Kapros.
BME-MAFC: DOBOS 18, Fehér 2, Szálas 7/3, MIHALICS 11/3, Kiss L. 5. Csere: Andrássy 4, TÓTH L. 9, Tálos 3/3, Bedőcs 3/3, Velenyák 4, Lukács, Balogh. Edző: Bagi Melinda.
Mosonmagyaróvár: GEIGER 13/9, Kámán 17/6, TÓTH R. 7/3, Mándity, BARUTA 16/6. Csere: Nagy B. 2, Iváncsics 2, Kaczmarski. Edző: Laky Tibor.
Szálas Gábor és Baruta Richárd pontpárbajával kezdődött az összecsapás, amelynek elején mindkét csapaton érződött, hogy elég régen játszott tétmérkőzést. A negyed közepén 1-2 támadó lepattanó utáni kosárral elléptek a hazaiak.
A második etap Andrássy Géza labdaszerzésével és zsákolásával kezdődött, majd a vendégek zónája ellen ritmust (té)vesztett a műszaki alakulat. Rossz ritmusban vállalt dobások, eladott labdák jellemezték a hazai együttes játékát, egy 9-0-lal - benne egy Baruta triplával - fordított a Mosonmagyaróvár. Időt kért a hazaiak szakvezetője, Bagi Melinda, és ha a zóna elleni játéka nem is javult fel a BME-MAFC együttesének, a védekezése jóval feszesebb, agresszívebb lett, s ennek köszönhetően elsősorban Dobos Viktor, valamint a félidő hajrájára magára találó Mihalics Gábor jóvoltából egy szédületes, 22-1-es 5 és fél percet repesztett, így szünetben kerek 20 ponttal vezetett.
A második félidő elején a vendégek zónája ellen már helyenként ügyes támadásokkal szép, mélységi játékkal, a palánk alá jó ütemben bejuttatott, s onnan vagy főként Tóth Lóránt jóvoltából kosarakra váltott, vagy ütemre kiadott labdákból elért találatokkal haladt előre a hazai gárda. A vendégek triplákkal felelgettek, sőt a negyed második felében a fonalat elkapó Geiger Bálint 3 vendég akciót is triplával fejezett be, s 16 pontra feljöttek a vendégek, a negyed végére visszaállt a kerek 20 pontos hazai vezetés.
A záró etapban a BME-MAFC csapatánál a cserék játszottak, és a szakasz közepéig tartották a 20 pont körüli előnyt. A meccs végén azonban csökkent a koncentrációjuk, több labdát is eladtak, és a végén Kámán Bálint ziccereivel és tripláival 10 ponton belülre kerültek a vendégek.
Bagi Melinda: - Örülök a győzelemnek és örülök annak is, hogy a srácok sikerrel jutottak túl a vizsgaidőszakon. Remélem a folytatásban folyamatosan javul a teljesítményük mind az edzéseken, mind pedig a mérkőzéseken.
Laky Tibor: - Mire távolról jól dobó játékosaink belelendültek, már eldöntötte a meccset a maga javára a BME-MAFC, de hozzáteszem, ilyen határozott, kemény védekezést mezőnyembereink eddig még nem kaptak az egyetemi bajnokságban, úgyhogy a hazaiak győzelme teljesen megérdemelt, gratulálok nekik!
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_527

Fotó: Práczki PéterVissza a főoldalra!


  2018. Február 12.

2018 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
3
4
5
1 hír
6
7
8
9
10
11
12
4 hír
13
14
15
1 hír
16
1 hír
17
1 hír
18
19
20
6 hír
21
22
23
24
1 hír
25
26
1 hír
27
28
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok