Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Egyetemi
Egri lépés a tornagyőzelem felé
Nagy csatában nyertek a hevesiek

  2017. Május 16.
TFSE - EKE Eger 63-67 (16-21, 24-15, 11-12, 12-19)

Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, férfiak. V.: Goda, dr. Mészáros, Lengyel

TFSE: Tóth D. 3/3, Petrucsik, BOINITZER 17/3, MOHAY 13/3, DEBRECENI 11. Cs.: Sinkovits, Kerkai, Mácsai 5, Szollár 7/3, JÓKAI 7.

Eger: TÓTH Z. 17/12, CSABÁK 13/3, Ungi, CSÁKVÁRI 10/3, VARGA I. 12. Cs.: ILLÉS 13, Megyes, Szabó G. 2

A leláton helyet foglaló miskolciak a TF-nek, a debreceniek pedig az Egernek szorítottak. Boinitzer Dávid a fővárosi gárdának szerzett vezetést, majd az egymást őrző Debreceni Dániel és Varga Imre pillanatai következtek. Váltott vezetéssel fej-fej mellett haladt a két gárda. A negyed hajrájában a triplát is szerző center, Csákvári Csaba valamint a szintét hármast dobó Tóth Zoltán - tőle ez azért annyira nem meglepő - vezetésével az egriek egy 9-0-lal megugrottak. A szakasz végén Boinitzer dobta át triplával az egri zónát, a remek első negyed után 5 ponttal ment az Eger.

Boinitzer duplájával kezdődött a második negyed, ám erre két indításos találat formájában Illés Balázs felelt. Sinkovits Dániel triplával, Mácsai Károly pedig 2+1-es játékkal szólt hozzá a találkozóhoz, 1 pontra feljött a TF. Ekkor ismét Varga vette széles vállaira az egri együttest, Mácsait zsákolta át roppant látványosan. Két cserejátékos villant, Szabó Gábor távoli, Jókai Mátyás közeli duplával vétette magát észre. Időnként ellépett az Eger, ám a TF tapadt riválisára. Sőt a félidő hajrájáéban Petrucsik Bence parádés fej mögül adott no look passza után Jókai révén fordított a TF. A félidő hajrájában váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a félidő végén Mohay triplája, s Debreceni ziccere szünetre 4 pontos TF-vezetést eredményezett.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött: Debreceni ziccerével. Az Eger első pontjait szünet után Illés szerezte 2 és fél perc elteltével. A három nap alatt a 6. félidejüket játszó csapatokon ekkor kezdett érződni a fáradtság, mind az átadásokban, mind a dobásokban több lett a pontatlanság mind a két oldalon. Tóth Dávid hármasa hosszabb kollektív kosárcsendnek vetett véget, válaszul jött a tripla az egri Tóthtól, Zoltántól, Varga újabb zsákolásával 1 pontra csökkent a TF előny. Többször is volt lehetőségük fordítani a hevesieknek, de eladták a labdákat, Boinitzer kosaraival tartotta szűk előnyét a TF.

Sinkovits Dániel sportszerűtlennek ítélt hibája után a két Balázs, Csabák és Illés kosaraival gyorsan fordított a záró etap elején az Eger. A lelátón fokozódott a feszültség, a TF-nél potyogtak a sportszerűtlen és technikai hibák, az értük szorítók hangot adtak nemtetszésüknek. Az Eger nem igazán tudott élni az esélyekkel, elrontva a büntetők többségét, így Boinitzer és Mohay révén visszaszerezte a vezetést a TF. Csabák triplájával fordult újra a kocka, majd a negyed közepén több rontott távoli dobás után Tóth Z. hármasával 4 ponttal vezetett az Eger, s 2 perccel a vége előtt is ugyanez volt helyzet. Alapvonali bedobás-figura után Boinitzer felezte meg a fővárosi hátrányt. Az utolsó percre fordulva a talán élete meccsét játszó Illés labdája szédült be, Csabák pedig egy parádés kosárral a támadóidő utolsó pillanatában 17 másodperccel a vége előtt megadta a kegyelemdöfést a TF csapatának.

Juhász Tamás (TFSE:- Gratulálok az Egernek.

Váczi Péter (Eger): - Játékosaim óriási erőket, utolsó tartalékaikat mozgósították a győzelem érdekében. Amellett, hogy saját csapatomnak, a TF együttesének is gratulálok, a mérkőzés remek hírverése volt az egyetemi kosárlabdának. Most egy picivel jobbak voltunk.

Fotó: Práczki Péter


Vissza a főoldalra!


  2017. Május 16.

2017 Május

h.k.s.c.p.s.v.
1
1 hír
2
3
2 hír
4
1 hír
5
6
7
8
9
1 hír
10
11
12
13
14
2 hír
15
1 hír
16
17
18
2 hír
19
20
1 hír
21
22
1 hír
23
3 hír
24
1 hír
25
26
27
1 hír
28
2 hír
29
1 hír
30
31
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok