Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Valanciunas: Kemény meccs volt, nagyszerűen játszottak a magyarok
1
Perl Zoltán szerint büszkék lehetünk arra, amit kihoztunk magunkból

  2018. Július 3.
Litvánia 73-50-re nyert Budapesten a magyar férfi kosárlabda-válogatott ellen a Tüskecsarnokban. Az utolsó selejtező után a Toronto Raptors sztárja, Jonas Valanciunas nyilatkozott, aki 16 perc alatt 15 pontot, 5 lepattanót, 2 blokkot és 1 gólpasszt tett be a közösbe.

- Kemény meccs volt, nagyszerűen játszottak a magyarok, főleg az elején. Top-kosárlabdát játszottak. Jó dobóhátvédjeik vannak, értékesítettek néhány tiszta hárompontost. Kicsit kisebb rotációval játszottunk, de a meccs nagy részében sikerült azt végrehajtanunk, amit elterveztünk. És a legfontosabb, hogy nyertünk.

A vendégek szövetségi kapitánya, Dainius Adomaitis így látta a meccset:

- A legfontosabb dolog a védekezésünk mentalitása volt. Tisztában voltunk a magyar válogatott képességeivel, tudtuk, hogy nagyon fizikális csapat, maximálisan felkészültünk a hazaiakból. A védekezésünk minőségét, keménységét dicséri, hogy minden negyedben 10-13-14 ponton tudtuk őket tartani. Ez döntött.

A mieink egyik legjobbja ismét Perl Zoltán volt, aki 10 pontig, 2 gólpasszig, 2 labdaszerzésig és 1 lepattanóig jutott.

- Először is gratulálok Litvániának, szerintem jó meccset játszottunk velük. Nagyon jó csapatuk van, de úgy érzem, mi is büszkék lehetünk arra, amit kihoztunk ma magunkból. Fiatal csapatunk van, megpróbáltunk mindent, nemcsak ma, szerintem egy sikeres szezonon van túl a magyar férfi kosárlabda-válogatott, erre mindenképpen büszkének kell lennünk.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány így vélekedett:

- Gratulálok a litvánoknak a győzelemhez, és gratulálok Budapestnek, mint házigazdának, telt ház előtt játszottunk, és ez nagy megtiszteltetés. A játékosaim csodálatos emberek, Mindent megtettek, hogy sikeresek legyenek, és továbbjussunk a következő körbe, amely felér azzal, mint egy Európa-bajnokság. Ez a harmadik selejtező, amit együtt játszottunk, tizennyolc meccsből tizenhármat megnyertünk, úgy gondolom, ez nagyon komoly siker. Készülünk szeptemberre.


Foto - fiba.basketball Vissza a főoldalra!


  2018. Július 3.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok