Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Cziczás László szerint a csapategység lesz a legfontosabb
1
A női U20-as válogatott kapitánya beszélt Kiss Virágról és a felkészülési tornákról is

  2018. Június 18.
Amikor tavaly Cziczás László irányításával ötödik lett a magyar U20-as válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon, úgy, hogy legyőzték a későbbi győztes házigazdát is, sokan azt gondolták, kiegészülve az U18-ból feljebb lépő legjobbakkal, a következő kontinenstorna egyik nagy esélyese lehet a magyar csapat.

Ennek reményében is készültek Cziczás Lászlóék az idei nyárra, Földi Attilával és Rónaszéki Szilviával karöltve összerakták az elmúlt évtized talán legerősebb U20-as válogatottját. Aztán az élet közbeszólt, hiszen a felnőttek mezőnyében is remek teljesítményt nyújtó Lelik Réka sérült, pontosan úgy, ahogyan Pusztai Petra, valamint az idei szezont térdsérülése miatt teljes egészében kihagyó Juhász Dorka sem tarthat társaival a soproni Európa-bajnokságra. Mindhárom lány európai szinten is meghatározó a saját korosztályában, hát még kiegészülve Studerrel, Gerebennel, Törökkel, Czukorral, vagy éppen a nagy visszatérővel, Kiss Virággal.

- Tény ami tény, ez egy hihetetlenül erős válogatott lenne - sóhajtott fel Cziczás László. - Azonban nem szomorkodunk, mert egyrészt ezek a lányok megmaradtak a magyar kosárlabdának, s a jövőben komoly fejfájást okoznak majd a felnőttek szövetségi kapitányának a keret kijelölésekor. Ám talán ennél is fontosabb most számunkra, hogy a helyükre lépők is remek sportemberek, jó játékosok, akikkel a csapategységet kell sokkal erősebbre gyúrnunk, mint az volt korábban.

A szövetségi edző szavait mi sem támasztja alá jobban, hogy Szlovéniában két harcos, s egyben simának nevezhető győzelemmel nyitották a felkészülést a lányok.

- Ez a két mérkőzés azt bizonyította számomra, hogy a lányok mindent meg fognak tenni a jó Eb-szereplésért. Fegyelmezettek voltak, s már az első meccseken is sokat vissza tudtak adni abból, amit kértünk tőlük, ami nagy dolog a felkészülésnek ebben a szakaszában.

Cziczás László külön kitért Kiss Virágra, aki fiatal kora ellenére egy hosszabb kihagyás után tavaly ősszel tért vissza a pályára. Korosztályának nagy tehetségeként jegyezték centerposzton, mielőtt egy időre úgy döntött, befejezi a játékot.

- Virág Szekeszárdon újra kosarazni kezdett, nagy munkát végeztek vele, s ő is becsületesen megtesz mindent azért, hogy a lehető legjobb játékossá váljon. Éppen a tehetsége, valamint a Szekszárdon mutatott szorgalma és elkötelezettsége miatt hívtam be a válogatottba, s az, amit Szlovéniában tett le az asztalra, az hála az égnek igazolta a várakozásaimat. Egyedül az lesz kérdés, hogy miként alkalmazkodik az új helyzethez. Ugyanis klubjában érthető módon egyelőre kisebb feladatot bíznak rá az A-csoportban, míg itt abszolút kulcsemberként számítunk rá. Eddig simán vett minden akadályt!

A magyar lányok csütörtökön egy erős tornára utaznak Spanyolországba, ahol, szintén kényszerből, gyakorolhatják a kulcsjátékosok nélküli helyzeteket.

- Gereben és Mérész sajnos nem lesz ott velünk a tornán, mivel most érettségiznek. Három kemény meccs vár ránk, teljesen más játékstílusban játszanak majd az ellenfeleink. A spanyolokat nem kell bemutatnunk, az ő villámgyors kosárlabdájuk világszerte az egyik legjobb minden szinten. A szerbek a fegyelmezett, rakkolós és kemény játékukkal sokaknak okozhatnak fejfájást, ráadásul ennek a társaságnak egy része ott volt az egy korosztállyal korábban, tehát U18-ban Eb-ezüstöt nyert csapatban. Harmadik ellenfelünk a holland válogatott lesz, az ő feltörekvő kosárlabdájuk üde színfolt, ellenük sem számítok könnyű mérkőzésre. Ezúttal nem a győzelem lesz elsősorban a célunk, hanem az, hogy megtaláljuk a kiegészítő emberek helyét a játékban, látni akarjuk, hogy kik azok, akik nehéz helyzetben képesek lesznek segíteni a csapatnak.

Cziczás László csapatára a spanyol túra után két edzőmeccs vár még, Székesfehérváron a szlovákokkal találkoznak kétszer, utána pedig irány Sopron, az Európa-bajnokság helyszíne.


Foto - fiba.basketballVissza a főoldalra!


  2018. Június 18.

2018 Június

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
2 hír
4
1 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
1 hír
8
3 hír
9
10
7 hír
11
1 hír
12
3 hír
13
2 hír
14
3 hír
15
16
1 hír
17
18
1 hír
19
1 hír
20
1 hír
21
2 hír
22
1 hír
23
1 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
2 hír
27
2 hír
28
3 hír
29
1 hír
30
1 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok