Név:
E-mail:
 BKG Prima SE  
 Hamar  
2018/09/22 :
HÍREK - Hírek - Interjú
A csapategység volt a ZTE titka
0
Gáspár Dávid vezetőedző beszélt a szezonról és a nyárról is

  2018. Május 4.
Alaposan a várakozásokon felül teljesített az idei szezonban a ZTE Női Kosárlabda Klub. A zalai együttes a negyedik helyen végzett a bajnokságban, maga mögött hagyva többek között a Ceglédet és a DVTK-t. A BB1.hu Gáspár Dáviddal, a csapat vezetőedzőjével beszélgetett, akinek az idei volt a második szezonja a ZTE kispadján.

- Nagyon sikeres szezonon vagyunk túl, örülünk ennek az eredménynek. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt nehéz volna megismételni. Persze nem lehetetlen, de helyén kezeljük a dolgokat. Minden összejött azokon a mérkőzéseken, amelyeket meg kellett nyernünk. Az idény közben mi csak azt észleltük, hogy a lányok vevők a munkára, jól reagálnak a terhelésre és a kitalált taktikára. Összességében kiváló csapategységet alkottunk, volt négy új légiósunk, illetve érkezett még Gorjanácz Ágnes. Nem tudtuk, hogy ezek az emberek hogy fognak egymással funkcionálni. Ez volt az egyik titok, hiszen, ha jó közösség alakul ki, akkor valószínűleg működőképes egy csapat. A korábbiakhoz képest sokkal több győzelmet arattunk, amelyek mindig összekovácsolnak egy együttest.

- Sokat tanultam ezalatt az egy év alatt. Az edzői szakma a tapasztalaton alapul, minél többet látok, és minél több helyzetet élek át, annál nagyobb ismeretem lesz. Persze jóval összetettebb ez az egész, nem csak ezen múlik. Sok szoros mérkőzésünk volt, kiváló csapatok ellen játszottunk, a szoros végjátékok pedig kiélezett stresszhelyzetek voltak, amelyeket mindig jó átélni. A mai napig, a következő szezonban és az azutáni években is tanulni fogok, hiszen tanulni kell, mert így tudom magamat fejleszteni. Továbbra is azt gondolom, hogy tanulófázisban van az edzői karrierem.

Gáspár Dávid azt is elárulta, hogy jövőre is ő marad a ZTE vezetőedzője. Vannak konkrét elképzelései, ám ezekről egyelőre nem szeretne beszélni. A ZTE férfi csapatának egykori kapitánya két éve hagyott fel az aktív játékkal, ám ennek ellenére figyelemmel kíséri Bencze Tamás együttesét is.

- Bevallom őszintén, hogy nem tudtam megnézni a csapat összes mérkőzését, főleg az utóbbi időszakban. Minden időmet lekötötték a női csapat körüli teendők, az utolsó négy-öt meccsből csak részleteket láttam. Nagyon szurkolok nekik, bízom benne, hogy sikerül elérniük a rájátszást. Nagy téttel bíró mérkőzések vannak hátra, de úgy érzem, képesek megnyerni ezeket. Fontos lesz az, hogy az adott napokon milyen formát mutatnak. Képesek komoly együttesek ellen is jó teljesítményre, de néha alul teljesítenek. Remélem, hogy megfelelő lesz a formaidőzítés és sikerrel veszik az akadályokat.

A fiatal szakember arról is beszélt, hogyan telik majd a nyara.

- Nagyjából másfél hónapig, június közepéig kikapcsolódással töltöm az időmet, a kislányommal és a családdal leszek. Talán egy kis nyaralás is bele fog férni, meglátjuk. Június közepe körül indul az U17-es és az U18-as női válogatott felkészítése az A-divíziós világbajnokságra, illetve az Európa-bajnokságra - zárta szavait a 35 esztendős tréner.


Foto - ztenkk.hu Vissza a főoldalra!


  2018. Május 4.

2018 Május

h.k.s.c.p.s.v.
 
1
2
2 hír
3
2 hír
4
1 hír
5
1 hír
6
7
2 hír
8
9
2 hír
10
1 hír
11
1 hír
12
13
1 hír
14
1 hír
15
1 hír
16
2 hír
17
1 hír
18
2 hír
19
3 hír
20
21
2 hír
22
1 hír
23
2 hír
24
4 hír
25
1 hír
26
1 hír
27
1 hír
28
2 hír
29
2 hír
30
1 hír
31
3 hír
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok