Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Spanyol edző-dominancia a női Euroligában
1
Sajtótájékoztatót tartott ma Sopronban a FIBA, ahol az edzők és a csapatkapitányok nyilatkoztak

  2018. Április 19.
Laza, könnyed hangulatú, mondhatni vidám sajtótájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (FIBA) az egyik elegáns soproni szállodában. A rendezvényen a női Euroliga holnap kezdődő négyes döntőjében résztvevő csapatok edzői és csapatkapitányai vettek részt.

A program fotózással kezdődött, először a négy csapatkapitány, Tatjana Vidmer (Dinamo Kurszk), Olga Artyesina (Jekatyerinburg), Courtney Vandersloot (Yakin Dogu) és Fegyverneky Zsófia (Sopron) állta körül a kamerák és kattogó masinák kereszttüzében a trófeát. Ezt követően az elődöntők párosításnak megfelelően előbb a két orosz csapat kapitánya a győzteseknek járó díjjal pózolt, hogy utána szigorú, elszántságot tükröző tekintettel egymással nézzen farkasszemet. A másik párban ez utóbbi fázisnál a Yakin Dogu tavalyi Eb-n a magyar válogatottat erősítő kaptánya és a soproni "cséká", azaz Vandersloot és Fegyverneky elnevették magukat... Ezt követően a csapatok kapitányai latolgatták az esélyeket.

Vidmer, a címvédő és a Final Fourig az Euroligában veretlenül menetelő Kurszk kapitánya a kérdésre, jelent-e nyomást, hogy veretlenül jutottak el a Final Fourig, azt mondta: nagyon nehéz mindig közel azonos szinten teljesíteni, és minden sorozatban nehéz veretlennek maradni - az orosz bajnokságban ez nem is sikerült. Az azonban, hogy ők a címvédők, hogy veretlenül jutott a Kurszk Final Fourba, valahol kötelezi a csapatot - megpróbálják makulátlan mérleggel lezárni a sorozatot. A másik orosz együttes kapitánya azt taglalta, a csapat jó ideje meghatározója az európai női kosárlabdának, és ezt most egy jó szerepléssel szeretné megerősíteni, ami minimum a döntőt jelentené.

Vandersloot, a tavaly az Európa-kupát megnyerő Yakin Dogu csapatkapitánya azt taglalta: az együttes azon játékosai, akik részt vettek a tavalyi menetelésben, saját bőrükön érezték, mennyire más az Euroliga, mint a második számú sorozat. Az Euroliga négyes döntőjébe először bejutó török együttesnek az is volt a célja, hogy bejusson a Final Fourba, itt már, hogy ezt elérték, a csapat kapitánya szerint nyomás nélkül játszhatnak.

Fegyverneky Zsófia több, mint egy évtized után szerepel újra a Final Fourban. Mint mondta, ezzel régi álma vált valóra, majd kiemelte: a szezon előtt 100 emberből 99 azt mondta volna, hogy a Sopronnak esélye sincs a Final Fourba jutni - szerencsére a századik, aki másként gondolta, és azt mondta, igenis van, és eljuthatnak - az Roberto Íniguez, a csapat szakvezetője volt... és itt vannak. Zárszóként annyit mondott a soproni csapatkapitány: a Sopron Basket játékosainak a Final Four minden pillanatát élvezni kell!

A csapatkapitányok után az edzők léptek a pódiumra.

Bár ezúttal Spanyolországból nincs csapat a Final Fourban, a négy magát a négyes döntőre kvalifikáló együttes vezetőedzője közül három - Lucas Mondello (Kurszk), Miguel Mendes (Jekatyerinburg) és Roberto Íniguez (Sopron) is spanyol.

A címvédő Kurszk edzője, Mondello a kérdésre, vajon volt-e abban némi taktika, "altatás", hogy az orosz bajnokságban nem is túl régen csapata 40 ponttal kikapott a Jekatyerinburgtól, azt mondta, szívesen felelne igennel, de akkor nem mondana igazat. Nem, akkor sokkal jobb volt a Jekatyerinburg, de otthonában játszott. Minden meccs más, s ebben bízva reméli, a két spanyol edző vezette két orosz csapat elődöntőjéből az ő együttese, azaz az Euroliga címvédője kerül majd ki győztesen.

A másik fél szakvezetője, a Jekatyerinburg irányítását szezon közben átvevő Miguel Mendes egyetértett abban honfitárs kollégájával, hogy minden meccs más, biztos benne, hogy az orosz elődöntőben óriási harc vár csapatára. Hozzátette, a Jekatyerinburg már több, mint egy évtizede rendre ott szerepel az Euroliga végküzdelmeiben, bizonyítva, hogy folyamatosan tartani tudja a helyét a kontinens közvetlen élvonalában. Ez idén sincs másként, s szeretné, ha csapata ezt legalább egy döntős hellyel erősítené meg...

Az edzők között a "kakukktojás" a Yakin Dogu hazai, azaz török mestere, Zafer Kalaycioglu először egy másik török csapatnak, a Galatasaraynak gratulált az Európa-kupa megnyeréséhez. Rátérve az Euroliga Final Fourra kiemelte: örül és büszke rá, hogy három kiváló spanyol kollégája - akiknek sok szerencsét kívánt - mellett ő a török kosárlabdát képviselheti. Mint az Euroliga Final Fourban újonc csapat edzője azt mondta, már az is nagy öröm, hogy csapatával bejutott a kontinens legjobb négy csapata közé, ahol reméli, nyomás nélkül, jó játékkal, jól szerepel majd a Yakin Doguval. Hozzátette: annak is örül, hogy csapata a Sopronnal mérkőzik meg a döntőbe jutásért, annak viszont már kevésbé, sőt egyáltalán nem, hogy erre a meccsre riválisa otthonában kerül sor...

Roberto Íniguez elárulta, Sopronba érkezése után az első edzésen jelezte lányainak, hogy a cél az, hogy a csapat bejusson a Final Fourba - és ott van a Sopron Basket. Kiemelte: a legteljesebb mértékig egyetért csapata kapitányával, Fegyvernely Zsófiával abban, hogy itt a négyes döntőben meg kell próbálni élvezni az eddig elért igen kemény munka eredményét. Reméli, hogy sikerül majd csapatának hazai pályán nyomás nélkül, jól játszani, és ismét kiszolgálja majd a soproni publikumot, amely korábban sokat segített együttesének abban, hogy idáig eljusson.Vissza a főoldalra!


  2018. Április 19.

2018 Április

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
1 hír
2
3
2 hír
4
2 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
3 hír
8
2 hír
9
10
3 hír
11
4 hír
12
13
1 hír
14
1 hír
15
3 hír
16
17
2 hír
18
4 hír
19
2 hír
20
2 hír
21
1 hír
22
4 hír
23
24
3 hír
25
3 hír
26
1 hír
27
1 hír
28
1 hír
29
4 hír
30
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok