Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Férfi NB I: Szolnok-Alba és Körmend-Falco rangadók jönnek
1
Az alsóházban a MAFC a Sopront fogadja

  2018. Április 18.
A felsőház negyedik fordulójában vasi rangadót rendeznek. A hétvégén szabadnapos Körmend eddig mind a két fellépését elveszítette a középszakaszban, sőt előtte Kecskeméten és Pécsen is kikapott az alapszakaszban, így négy meccse nyeretlen, míg a sárga-feketék a KTE legyőzése után, szombaton a bajnok Alba Fehérvár otthonában maradtak alul egy ponttal, 71-70-re. A hazaiak Csorvási Milánra még nem számíthatnak, a vendégekhez visszaérkezett Steve Taylor Amerikából, Kovács Bence és Dancsecs András viszont továbbra is sérült.

Fél héttől a címvédő Alba Fehérvárt látja vendégül a listavezető Szolnoki Olaj a felsőházi középszakasz negyedik játéknapján. A fehérváriak legutóbbi látogatásuk alkalmával hosszabbítás után nyerni tudtak a körcsarnokban, a Tisza-partiak így valószínűleg kettőzött erővel készülnek a visszavágásra.

Az alapszakaszban oda-vissza legyőzte a Paks a Pécset. A Gesztenyés utcában simán, 84-69-re, a Lauber Dezső Sportcsarnokban nagy csatában, 86-84-re. A középházi középszakasz első három fordulójában eddig mindig a pályaválasztó csapat nyert. Ha ez a sorozat ma este sem szakad meg, akkor az azt jelenti, hogy az ASE újra legyőzi a baranyaiakat. Ehhez azonban vélhetően a vendégeknek is lesz egy-két szavuk. RT Guinn lábujj problémával küzd, kérdéses a játéka, Marino Sarlija pedig még nem volt MR-vizsgálaton, de lehetséges, hogy porcleválás van a térdében. Edzeni nem edz, viszont a meccseket vállalja.

Az egyre jobb formába lendülő Kaposvár az utóbbi időben visszafogottabban teljesítő ZTE-t látja vendégül. Fekete Ádám együttese legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, egy héttel ezelőtt a Paksot győzte le hazai pályán (81-70). A Zalaegerszeg 1-4-es mérleget produkál a mögöttünk lévő időszakban, vasárnap 106-95-re kapott ki Pécsen egy hullámzó mérkőzésen. Chris Dunnról már levették a rögzítő kötést, gyógytornázik, de még biztosan nem számíthat rá Fekete Ádám vezetőedző, míg a zalaiaknál James Kinney játékára kevés esély van, ugyanis Pécsen bordasérülést szenvedett.

Újabb rangadót rendeznek a középszakasz alsóházában, az utolsó előtti helyen álló MAFC a sereghajtó Sopront látja vendégül a Gabányiban. Mindkét együttesnek égető szüksége lenne a győzelemre, hazai győzelem esetén már matematikailag sem kerülhetné el a play outot az SKC, azonban ha Sabáli Balázs legénysége nyer, még minden nyílt marad. A piros-feketéknél Dusan Cvetkovics lábadozik, Lakosa Zsolt és Fodor Márton játéka kérdéses, a másik oldalon Kántor Olivér bordatörést szenvedett, ő nem lesz keretben, csakúgy, mint Dénes Gábor, aki már megpróbálta az öt-öt elleni játékot, de rásérült a térdére, így véget ért a szezonja.

 

Férfi NB I. A-csoport

felsőházi középszakasz, 4. forduló:
Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, szerda 18:00
Szolnoki Olaj KK – Alba Fehérvár, szerda 18:30

középházi középszakasz, 4. forduló:
Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA, szerda 18:00
Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK, szerda 18:00

alsóházi középszakasz, 3. forduló:
MAFC – Sopron KC, szerda 18:00Vissza a főoldalra!


  2018. Április 18.

2018 Április

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
1 hír
2
3
2 hír
4
2 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
3 hír
8
2 hír
9
10
3 hír
11
4 hír
12
13
1 hír
14
1 hír
15
3 hír
16
17
2 hír
18
4 hír
19
2 hír
20
2 hír
21
1 hír
22
4 hír
23
24
3 hír
25
3 hír
26
1 hír
27
1 hír
28
1 hír
29
4 hír
30
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok