Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Női Euroliga: Bourges-ban a magyar bajnok
Idegenbeli sikerrel erősítheti meg pozícióját csoportjában a Sopron

  2017. December 5.


Újabb fejezetéhez érkezik szerdán este a női Euroiga egyik legrégebbi párharca: Bourgesban lép pálára a Sopron. Jelen pillanatban a magyar bajnok jobban áll, mint a jelenleg a múltjához méltatlan 1-5-ös mérleggel álló francia riváilsa.

A 8 franciaországi fellépéséből eddig egyetlen alkalommal térhetett haza sikerrel a soproni együttes, mégpedig - nem rossz előjel - amikor bejutott a Final Fourba. Ez egyben azt is jelzi: Bourges-ban nyerni sosem könnyű. A most zajló évadban azonban ez már két csapatnak is sikerüt: az nem meglepetés, hogy a címvédő Kurszk ott is tudott győzni, ám az előző évekhez képest jelentősen meggyengülő Galatasaray elleni vereség minden bizonnyal fájó a Sopron mai riválisa számára.

A Bourges-nak a mai mérkőzés talán az utolsó lehetőség, hogy elinduljon felfelé.

Az eddig szereplés a Bourges-nak nemcsak múltjához, jelenlegi kerete erejéhez is méltatlan. Ha akar, a szakvezető Olivier Lafargue komplett Eb-ezüstérmes francia válogatott ötöst is pályára küldhet: Johannes, Michelle, Ayayi, Tchatchouang, Chatereau. A rutinos center, Godin korábban volt válogatott, légiósaik között két tapasztalt irányító, a spanyol Ouvinna és az amerikai Sharp mellett a kanadai válogatott center, Katherine Pliouffe erősíti a Bourges csapatát. Kétségtelen: világsztárjai nincsenek, de nemzetközi szinten jegyzett, jó játékosai vannak a Boruges-nak, amely a nyron jelentős átalakuláson ment át, s amelynek játéka a jelek szerint még nem igazán állt össze.

A győzelem persze a Bourges mellett a kisebb hullámvölgybe kerülő Sopronnak is nagyon fontos lenne. Roberto Iniguez együttese fájó hazai vereséget szenvedett a múlt héten a Prágától, de természetesen szeretne maradni a csoport élmezőnyében, ehhez pedig nyernie kell Bourges-ban.Vissza a főoldalra!


  2017. December 5.

2017 December

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
4 hír
2
4 hír
3
1 hír
4
2 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
1 hír
9
2 hír
10
11
1 hír
12
3 hír
13
2 hír
14
1 hír
15
2 hír
16
1 hír
17
18
19
3 hír
20
5 hír
21
4 hír
22
1 hír
23
2 hír
24
1 hír
25
26
27
28
2 hír
29
30
1 hír
31
1 hír
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok