Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Férfi válogatott: Ivkovics döntött
Ez a tizenhárom játékos utazik a lengyelországi vb-selejtezőre

  2017. November 22.
A magyar kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan honlapunknak elmondta: a három korábban bejelentett játékos, Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián mellett a kecskeméti Molnár Márton marad itthon a bő keretből, a további tizenhárom kosárlabdázó viszont csütörtökön utazik a válogatottal Lengyelországba, ahol pénteken 18.30-tól vb-selejtezőt játszanak.

Így tehát a Ruják András, Allen Rosco, Keller Ákos, Juhos Levente, Vojvoda Dávid, Kovács Péter, Benke Szilárd, Perl Zoltán, Filipovity Márkó, Eilingsfeld János, Karahodzsics Kemal, Váradi Benedek, Govens Darrin csapat kel útra, de Govens még nem játszhat.

- Ez a keret a lengyelek ellen szól, a Koszovó elleni vasárnapi mérkőzés előtt változhat - nyilatkozta Ivkovics.

A szakember választ adott olyan kérdésekre, amelyek az utóbbi napokban felmerültek a szurkolók és honlapunk olvasóinak körében. Ilyen volt például, hogy miért kellett meghívni az Eb-szereplő, de most kimaradó rutinos triót, ha nem lépnek pályára.

- Három olyan játékosról van szó, akik mindig szívesen jönnek a válogatottba, én pedig mindig szívesen látom őket - fogalmazott Ivkovics. - A fiataloknak példaképek kellenek, és bár már nem ők a leggyorsabbak és a legjobbak a pályán, emberileg nagyok, a magyar kosárlabdázás ikonjai. A hozzáállásuk a csapat felé, az a tisztelet, amit mutatnak, remek példa a többieknek, amelyből profitálhatunk. Nélkülük sosem jutottunk volna ki az Eb-re, kellenek az ilyen példaképek, ők pedig bármikor szívesen jönnek, amikor szükség van rájuk.

Ahogy azt már megírtuk, a Barcelona játékosa, Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt most nem tagja a keretnek, így új csapatkapitányt kellett választani. Keller Ákost egyhangú döntéssel nevezték ki.

- Ákosnak nagy a tekintélye a társaknál, a stáb tiszteli a hozzáállását, alázatát a válogatott és a kosárlabda felé. A játékosok abszolút örültek a döntésnek.

A lengyelek elleni selejtezőn még nem lép pályára az amerikai születésű Govens Darrin. Információink szerint a papírjai rendben vannak, de állampolgársági esküt még nem tett, erre azonban hamarosan sor kerül. Ivkovics róla az M4 Sport televízióban kijelentette: - Egy útlevél vagy egy állampolgárság nem jelenti azt, hogy játszani is fog, ahhoz bizonyítania kell az edzéseken.

- Ez egy megelőlegezett bizalom felé - folytatta Ivkovics. - Megnézzük, hogyan illeszkedik a csapatba, és azt is meglátjuk, neki hogyan ízlik a válogatottság. Egyelőre abszolút pozitív minden, és akiket megkérdeztem, egyaránt csak jókat mondtak róla. Éppen ezért utazik velünk Lengyelországba: bár pályára nem tud lépni, de legyen ott, szokja a légkört.

A szakember arra is választ adott, miért szerepelnek olyan fiatalok a keretben, mint Filipovity Márkó vagy Molnár Márton.

- Mindig voltak ilyen tehetségek a csapatban, akikkel hosszú távon lehet tervezni, és két, három év múlva alapemberek lehetnek. Most ők is kapnak egy esélyt, hogy megnézzék, milyen a válogatottnál a légkör, és így azt is érezhetik, hogy figyelemmel kísérjük a pályafutásukat. Emellett kiemelném Juhos Leventét: maximálisan elégedett vagyok vele, jól illeszkedett a csapatba. A keret vasárnap óta dolgozik együtt, ám a Körmend és a Szolnok bajnokija miatt a két csapatból behívott játékosok csak kedden kezdték el a munkát.

- Köszönjük a Falcónak és az Alba Fehérvárnak, hogy a válogatotthoz igazították a programot, és időben lejátszották a bajnokijukat. Sérültünk nincs, mindenkire számíthatok pénteken. Remek az összhang, érzem és köszönöm a klubok támogatását, hiszen jó állapotban lévő és jó hangulatú játékosokkal dolgozhatok - tette hozzá Ivkovics.


Vissza a főoldalra!


  2017. November 22.

2017 November

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
2 hír
5
6
1 hír
7
2 hír
8
5 hír
9
2 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
2 hír
13
2 hír
14
2 hír
15
2 hír
16
3 hír
17
1 hír
18
1 hír
19
20
2 hír
21
1 hír
22
2 hír
23
5 hír
24
2 hír
25
2 hír
26
3 hír
27
1 hír
28
29
2 hír
30
5 hír
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok