Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Női Euroliga: soproni rajt
A Galatasarayt fogadva kezdi szereplését a magyar bajnok

  2017. Október 11.

Egyetlen csapatunk indul a női Euroliga 2017-18-as kiírásában, a bajnok és kupagyőztes Sopron Basket. A most kezdődő évadtól a spanyol vonalat követő soproniak a török Galatasaray ellen kezdik meg nemzetközi szereplésüket saját csarnokukban, a Novomatic Arénban

A soproniak új szakvezetője, a spanyol Roberto Iniguez a Ros Casares Valencia csapatával Euroligát nyert, a Fenerbahce és az Orenburg együttesét pedig a sorozat fináléjáig vezette.

Új csapatához, a soproni együtteshez két kosaras is csak a közelmúltban csatlakozott, a már magyar útlevéllel is rendelkező hátvéd, Turner Yvonne úgy két, a center, Crystal Langhorne pedig nem egészen egy hete kapcsolódott be a közös munkába. Velük kapcsolatban a spanyol edző elmondta: Turner fizikailag tökéletes állapotban van, ráadásul neki nem új a közeg, hiszen az előző szezonban is Sopronban játszott. Ami Langhorne-t illeti, ő még ismerkedik a társakkal, a játékrendszerrel, neki tehát kell még némi idő, amíg teljesen beilleszkedik, de természetesen már számít játékára, segítségére a szakvezető.

Ami a csapat eddig lejátszott meccseit illeti, azok kapcsán Íniguez kifejtette: szerinte jól indult az együttes, az eddig lejátszott meccseken azt kapta, amit remélt, koncentrált játékot nyújtott a csapat, s profi hozzáállással dolgozik az edzéseken a társaság. Hogy ez mennyit ér, hogy nemzetközi szinten hol tart a Sopron Basket, arra a szerdai meccs választ adhat.

Az Euroliga-szereplésről, az elvárásokról Iniguez úgy vélekedett, hogy először leszögezte: tudni kell, honnan indul csapata, amely az előző évadban a 7. helyen végzett csoportjában. Kiemelte: meccsről meccsre kell haladnia, s közben az edzéseken, a dolgos hétköznapokon úgy dolgozni, hogy folyamatosan fejlődjön a társaság. Éppen ezért most a Galatasaray van a fókuszban, s ez így megy majd végig, aztán majd kiderül, mindez mire lehet elég.

Ami az Euroliga-szezonnyitón Sopronba látogató riválist illeti, Inigueznek nincsenek kellemes emlékei a Galatasaray csapatáról, amely 2014-ben az Euroliga döntőjében az általa vezetett Fenerbahce-t győzte le. A Galata az előző évadban az Európa-kupában szerepelt, de most ismét igen erős csapatot hozott össze, jónéhány jelentős Euroliga-tapasztalattal rendelkező kosarassal. A litván center, Petronyte, a montenegrói magasbedobó, Dubljevics, a francia irányító Epoupa, vagy a rutinos török válogatott kosaras Isil Alben is régi motoros a nemzetközi porondon, de a legnagyobb sztárjuk Alexandria Quigley. Ő egyébként jól ismerheti a soproni csarnokot, hiszen a 2015-ös Eb-n honosított játékosként nemzeti csapatunkat erősítette.

Ahogy Iniguez fogalmazott, nagyon erős kezdő ötöse van a Galatasaraynak, de bízik csapatában, s az általa eddig elvégzett munkában, s reméli, egy erős ellenféllel szemben sikerül győzelemmel kezdeni a nemzetközi szereplést.Vissza a főoldalra!


  2017. Október 11.

2017 Október

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
1 hír
2
3 hír
3
2 hír
4
6 hír
5
6
4 hír
7
3 hír
8
9
2 hír
10
4 hír
11
7 hír
12
4 hír
13
4 hír
14
3 hír
15
2 hír
16
3 hír
17
1 hír
18
3 hír
19
2 hír
20
1 hír
21
1 hír
22
2 hír
23
4 hír
24
1 hír
25
4 hír
26
1 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
1 hír
30
31
2 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok