Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Kezdődik a felnőtt évad
Az átszervezett férfi NB I B-ben kiélezett küzdelem várható

  2017. Szeptember 15.
Az eddigi területi elv alapján két csoportba osztott csapatok az idei évadtól az előző szezonban elért helyezésüktől függően erősorrend szerint lettek két csoportra osztva - az erősebb pirosra és zöldre. Holnap 3 piros és - elvben - két zöld meccsel elkezdődik a 2017-18-as felnőtt évad.

Az előző évadban a másodosztályt megnyerő DEAC feljutott, ám nem az élvonalban az utolsó helyen záró MAFC, hanem a legmagasabb osztályban az indulást nem vállaló Vasas került fentről a piros csoportba. 

A Vasas - talán nem túlzás ezt állítani - csikócsapattal vág neki a másodosztálynak, a tapasztaltabb játékosok többségére - Horváth Á., Garamvölgyi, Faragó - az NB II-t megnyerő alakulatból pedig a Surmann fivérekre nem számíthat az új vezetőedző, Saeed Armaghani. Tapasztalt játékosnak leginkább Katona R., Moravcsik, valamint Andrássy tekinthető, kérdés, a jobbára saját nevelésű kosarasokból álló lendületes csapat mire lesz képes a többnyire rutinosabb játékosok alkotta riválisok ellen.

Az egyik ilyen rivális az előző kiírás döntőjének vesztese, a Veszprém lehet, amelynél Kámán, Jilling, Hegedűs A., Kálló kvartett kiesése jelentős érvágásnak tűnik, kérdés az élvonalból, Kecskemétről érkező Hegedűs, valamint a jelenleg sérült Schéda mennyire tudja pótolni a visszavonuló, távozó kosarasokat.

A bronzérmes Oroszlánynál is voltak változások, a Horváth M., Varga D., Wehner trió helyére a Bödör, Illés, Sömenek hármas érkezett - az idegenlégiósokat ezen összeállításban nem vettük figyelembe, őket pótolhatják, helyettük szerződtethetnek külföldi kosarasokat a csapatok. Erre várhatóan néhány forduló elteltével kerül majd sor, amikor látják majd az együttesek élén álló szakmai stábok, melyik az a poszt, ahol a leginkább erősítésre szorul az adott együttes.

A 4. helyen a MEAFC végzett. Miskolcon a palánk alatt próbáltak fiatalítani. Az inkább a 40-hez, mint a 30-hoz közelítő Szojka és Fazekas mellett Endrész is távozott - utóbbi Tiszaújvárosba. Talán nem csak Miskolcon várják kíváncsian Timkó Norbert szereplését, aki mellett Béres D. érkezett - a szó szoros értelmében - erősítésként a palánk alá. Győrből Kovács Soma ugyan távozott, ám a pozsonyi Domsitz Márton, a tehetségét már Zalaegerszegen is felvillantó Gáll Dominik, valamint Csaba György színre lépésével összességében várhatóan bővülnek a variációs lehetőségei az új edzőnek, Bukics Zsoltnak. Érdekesnek ígérkezik mindenesetre a nyitányon az Oroszlány-Győr meccs. 

Az MTK Törökbálintnál a mezőnyből Horváth Kristóf távozása lehet érzékeny veszteség, ugyanakkor Nagy Szabolcs személyében egy képzett, távolról is veszélyes kosarassal bővültek a belső posztokon a Szolnok szakmai stábjához távozó Szarvas Gábor helyett a szakmai munkát irányító Simon Nándor variációs lehetőségei. A Nyíregyháza legnagyobb erőssége az lehet, hogy többnyire az élvonalat - több kevesebb sikerrel - megjárt, de helyi nevelésű, kötődésű srác alkotja a keretet.

A TF Budapest minden bizonnyal a hamarosan kezdődő évadban is mindenkinek igen kellemetlen ellenfele lesz, és ugyanez áll az évek óta sztárok nélküli, ám igen egységes Honvédra is, amelynek játékát ezúttal Drevenka Dávid személyében egy igen tapasztalt irányító fogja majd össze. Várhatóan a jókora meglepetésre a felsőházba kerülő, veszítenivaló nélkül pályára lépő Nagykőrös ellen sem mehet senki biztosra. Bonyhádra visszatért Jilling László, a tolnaiak az előző szezonban elsősorban hazai pályán voltak eredményesek. Az előző évadban hullámzóan szereplő Békésnek sokat segíthet a lelkes közönsége, amelyet nem nehéz tűzbe hozni, s a Vásárhelyi Kosársuli is szép reményekkel vághat az új évadnak. A mezőny egyetlen utánpótlás együttese a PVSK Kronosz a 2016-27-es szezonban is kapott el élcsapatokat, ugyanakkor volt, hogy meglepő vereségeket szenvedett, szereplésük attól függött, mikor kire volt szüksége az első számú együttesnek - ugyanakkor biztos, hogy az együttes működtetése elérte célját, azaz a játékosok sokat fejlődtek, s ezt remélhetőleg a hamarosan kezdődő évadban már az élvonalban is bizonyíthatják.

Összességében egy igen kiegyenlített, szoros évadnak nézünk elébe a piros csoportban, ezúttal első blikkre nincs olyan kiemelkedő gárda, mint volt - különösen a téli igazolásai után - a DEAC.

A piroshoz hasonlóan a zöld csoport elnevezésű alsóház is kiegyensúlyozottnak tűnik. A nyári igazolások alapján első ránézésre három gárda valamivel erősebbnek látszik riválisainál: a Salgótarján, az anyagi háttér és a játékosállomány tekintetében is sokat erősödő Budafok, valamint az újonc, de korábbi élvonalbeli kosarasokkal is erősödő BKG DSE Szigetszentmiklós. Üde színfolt lehet a MAFC, a Falco, az Alba Fehérvár, a DEAC és a Sopron utánpótláscsapatának szereplése. Kell pár hét, amíg kialakulnak az erőviszonyok, kérdés hogy áll össze a Pápa, az Óbuda, a Tiszaújváros, a Baja és az Eger.


Vissza a főoldalra!


  2017. Szeptember 15.

2017 Szeptember

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
1 hír
4
2 hír
5
1 hír
6
7
1 hír
8
9
10
1 hír
11
12
1 hír
13
2 hír
14
1 hír
15
2 hír
16
17
18
19
20
4 hír
21
22
1 hír
23
1 hír
24
25
3 hír
26
5 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
4 hír
30
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok