Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Felhívás!
Kosarasokat keresnek a kerekesszékes csapatokba

  2017. Szeptember 7.
Először játszott tétmérkőzéseket a közelmúltban a csehországi Brnóban kerekesszékes kosárlabda válogatottunk, amely a C-csoportos Európa-bajnokságon szerepelt első alkalommal hivatalos nemzetközi rendezvényen.

A Magyar András vezette csapat egyértelműen a tapasztalatszerzés céljával utazott az Eb-re. Meccset nyerni nem sikerült az együttesnek, nagy eredmény volt, ha egy-egy negyedet elcsípett az együttes.

A küldöttséggel kint járt Nagy Tamás is, a kerekesszékes csapattal is rendelkező Soproni Tigrisek SE elnöke, az MKOSZ kerekesszékes bizottságának tagja, ő osztotta meg kint szerzett tapasztalatait.

Kiemelte: szinte minden csapatban volt egy vagy két láthatóan kosaras múlttal rendelkező relatíve kisebb sérüléssel rendelkező játékos, ők szerezték riválisainknál a pontok úgy 70-80%-át. Egy nemzetközi mérkőzésen egy csapat pályán lévő játékosainak sérültségi fokának összértéke 14 pont lehet, a legkevésbé sérült játékosnál ez az érték 4,5 pont. Volt, aki sérvvel, csípőprotézissel, akadt, aki hallássérültként játszott ilyen pontszámmal, s ezek a kosaras múlttal rendelkező kevésbé sérült játékosok voltak a húzóemberek ellenfeleinknél.

Amit még megfogyeltünk, hogy a mi többnyire 40 év körüli, vagy fölötti játékosainnak szemben az ellenfeleknél többnyire aktív sportoló korú, 20-35 év közötti játékosok szerepeltek. A szövetségi kapitány Magyar Andrással megpróbálunk felkutatni, keresni olyan kosaras múlttal rendelkező kisebb sérüléssel bajlódó ép sportolókat, akiknek lenne kedvük kipróbálni, megtanulni a kerekesszékes kosárlabda fortélyait. Az biztos, hogy nemzetközi szinten csak ilyen játékosokat felvonultatva lehet versenyképes a magyar válogatott.

A csapatot egyébként hívták játszani a szlovén és az osztrák bajnokságba. Elsődleges cél azonban most itthon tovább népszerűsíteni a szakágat. Ennek érdekében - ahogy az utóbbi években is - ismét részt vesznek kerekesszékes kosarasok a Kosárlabdázás Napja elnevezésű rendezvényen szeptember második felében. Október első hétvégéjén a Magyar Kupát pedig egy olyan kosaras fellegvárban rendezzük, ahol még nincs kerekesszékes csapat: Pécsett.Vissza a főoldalra!


  2017. Szeptember 7.

2017 Szeptember

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
1 hír
4
2 hír
5
1 hír
6
7
1 hír
8
9
10
1 hír
11
12
1 hír
13
2 hír
14
1 hír
15
2 hír
16
17
18
19
20
4 hír
21
22
1 hír
23
1 hír
24
25
3 hír
26
5 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
4 hír
30
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok