Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
U20-as fiú Eb: megvan az első győzelem
Fölényesen nyert a magyar válogatott Moldova ellen

  2017. Július 16.

Kötelezően nyerendő meccsek előtt áll a magyar válogatott, Írország, Koszovó és Moldova papíron nem lehet veszélyes a mieinkre. Ám bármennyire is könnyebb szakaszához ért a B-divíziós Európa-bajnokság, a magyar fejekben továbbra is a portugálok elleni hosszabbításos, egyetlen ponttal elbukott mérkőzés motoszkál. Az előzetesen többre taksált luzitánok (a hat-hét, sérülés és lemondás miatt hiányzó magyar játékos is kell ehhez) ellen egészen az utolsó két percig tökéletesen végrehajtott a csapat minden utasítást, utána következett egy kisebb rövidzárlat, s végül a vereség.

Forray Gábor edző annak ellenére belül kereste a hibákat, hogy bizony nem élvezte a játékvezetői trió szimpátiáját a magyar válogatott.

- Komoly hibákat követtünk el, amiket ezen a szinten nem tehetünk meg - mondta a szövetségi kapitány. - Kétszer is engedtük hármast dobni a portugálokat a végjátékban, ahelyett, hogy odaütöttünk volna, s inkább jöjjön a két büntető. Így aztán hiába játszottunk fegyelmezetten addig, kikaptunk, s lényegében elszálltak az esélyeink egy igazán jó szereplésre.

Az önbizalom helyreállítására tökéletes lehet a Moldova elleni meccs, na meg a szálloda is. A magyar csapatot a szervezők a város egyik legjobb szállodájában, egy Hilton Hotelben helyezték el, ahol remek körülmények fogadták Demeteréket.

Persze szállodai kényelem ide, pazar ellátás oda, azért az igazi gyógyír a portugál vereségre az lenne, ha több vereséget már nem szenvedne a csapat.

Alighanem a szokatlanul korai kezdés miatt igencsak álmosan kezdtek a csapatok, közönség a magyar családtagokon és a szervezőkön kívül nem volt az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

A papírforma ellenére lelkesebben kezdtek a moldávok, s nem kis meglepetésre két és fél perc játék után 5-0-ra vezettek. Forray Gábor cserékkel igyekezett tüzet vinni a játékba, s végül három perc után Kucsora törte meg a jeget, egy duplája utat talált a gyűrűbe.

Ez azért még nem nyitotta meg a gólcsapot, bizony a koncentráció ekkor nagyon hiányzott mind védekezésben, mind támadásban. Végül aztán Doktor labdaszerzése és ziccere után öt perc elteltével sikerült kiegyenlíteni. A következő támadásból pedig a vezetés is meglett, Németh Ákos triplájával a mieink tartottak előbbre. Innentől a magyar válogatott irányított, s még ha nem is parádés játékkal, de fokozatosan ellépett ellenfelétől a negyed végére (8-15).

A folytatásban sikerült szigorítania a védekezésén a magyar csapatnak, így a moldávok jobbára kintről dobálgattak, kevés eredménnyel. Kucsoráéknak a negyed közepére sikerült f

elpörögniük úgy védekezésben, hogy a megszerzett labdákból gyorsan tíz pont fölé növelték a különbséget (12-23). A félidőig hátralévő időben már egyértelműen a magyar válogatott dominált, az első húsz percet Németh Ákos triplája zárta le (19-39).

Fordulás után Demeter szép ziccerével indult a harmadik negyed, s az ő bedobott büntetőjével is folytatódott. Miután Kerpel-Fornius és Kucsora is betalált (utóbbi távolról), így tovább nőtt a két csapat közötti különbség (21-47). A negyed végéhez közeledve kezdtek ráérezni a pontszerzés ízére a magyarok, ültek a triplák, a duplák, s végre tekintélyessé nőtt a különbség (23-62). A negyed végén Németh Ákos triplájával negyven ponttal tartottak előbbre Fülöpék.

A záró tíz perc sok érdekességet már nem hozott, a moldávok igyekeztek csökkenteni a tetemes különbséget, igyekezetükbe időnként sportszerűtlenség is vegyült. Mindenképpen említést érdemel Buzsáki Bence öt triplája, amit néhány támadás alatt dobott.

Moldova - Magyarország 42-91 (8-15, 11-24, 8-28, 15-24)

MAGYARORSZÁG: Kerpel-Fornius 2, Kucsora 13/9, Németh 17/15, Demeter 5, Pápai. Csere: Doktor 5/3, Márton 9, Fülöp 3, Krnjajski 11/3, Filipovics 8, Búzás 3, Buzsáki 15/15. Szövetségi kapitány: Forray Gábor. 

Forray Gábor: Gratulálok a fiúknak, hoztuk a kötelezőt. Sajnos egy dolog nem sikerült, sérülésmentesen letudni a mérkőzést. Sajnos úgy tűnik, Doktor Pétert elvesztettük az Eb-re.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/u20b/2017/1607/Moldova-Hungary#|tab=boxscore_statistics 

Fotó: fiba.com Vissza a főoldalra!


  2017. Július 16.

2017 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
3 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
4 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
3 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
7 hír
20
3 hír
21
2 hír
22
4 hír
23
3 hír
24
4 hír
25
5 hír
26
4 hír
27
3 hír
28
3 hír
29
4 hír
30
3 hír
31
2 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok