Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Interjú Völgyi Péterrel
Az Euroliga felőrölte a Győrt

  2017. Május 18.
Völgyi Péternek idén nem volt könnyű dolga a csapatépítéssel, de a következő szezonban tovább folytatnák az építkezést.

A CMB Cargo Uni Győr női csapata az idei szezont az Euroliga főtábláján kezdte meg, noha eredetileg még csak a selejtezőre készült. Völgyi Péter vezetőedző szerint ez a nem várt lehetőség valamelyest rányomta a bélyegét a csapat bajnoki szereplésére is. Az Euroligában végül egyszer sikerült nyernie csapatának, akkor a Mersin otthonából távozott győztesen.

- A tavalyi szereplésünknek köszönhetően eredetileg az Euroliga-selejtezőjére készültünk, de volt egy csapat, amelyik visszalépett, így közvetlenül a főtáblára kerültünk - mondta Völgyi Péter, a Győr vezetőedzője a BB1.hu érdeklődésére. - Örültünk ennek a lehetőségnek, de egy picit tartottunk is tőle, mert ez a sorozat nagyon erős és tizennégy csoportmérkőzést jelentett. Tudtuk, hogy ez egy olyan nagy erőpróba lesz, ami az alapszakasz helyezésünket is befolyásolhatja. Sajnos ebben a nehéz helyzetben jött négy sérülés. Külföldi és meghatározó magyar játékosunk is kiesett, így eléggé megcsappant rotációval tudtunk nekivágni a szezonnak. Ezek a sérülések aztán rányomták a bélyegét az egész éves teljesítményünkre. Természetesen több mérkőzést szerettünk volna megnyerni az Euroligában. Hazai pályán nem sikerült, pedig volt esélyünk rá. Egylabdás meccset játszottunk például a később négy közé jutó Fenerbahcéval.

- Mindezt figyelembe véve mennyire lehet elégedett a csapat bajnoki szereplésével? A kupában sikerült dobogóra állniuk, a bajnokságban viszont lemaradtak róla.

- A nemzetközi szereplés legnagyobb hátulütője az volt, hogy kevés idő állt a rendelkezésünkre, hogy összerakjuk az új csapatot. A Magyar Kupa előtt éreztem azt, hogy a rengeteg utazás után, a sok vereségből felállva jót tett a csapatnak, hogy tudtunk két hetet együtt dolgozni. Akkor sikerült összeállnunk, ennek köszönhető az érmünk. A play-offra aztán egy újabb játékosunk sérült meg a DVTK elleni párharcban, ami egy újabb nagy érvágás volt számunkra. Szerettünk volna éremmel zárni természetesen, mert a tavalyi ezüstérem után ezt csalódást jelentett, de a végére teljesen elfogytunk mentálisan és fizikálisan is.

- Hogyan tovább? A következő szezont is a Győr kispadján kezdi meg?

- Nekem még három évre szól a szerződésem Győrben. Anno négy évre írtam alá, ebből most telt el egy év. A buszbaleset után egy nagyon nehéz időszak következett a klub életében, de azóta kialakult egy olyan anyagi stabilitás és pozitív alaphelyzet, amire bátran lehet építkezni. Sikerült utolérni magunkat, nagy célokért játszhattunk. Jövőre is ez lesz a feladat, csak jövőre az Európa Kupában. Próbáljuk a fiatal játékosainkat tovább fejleszteni, és egy eredményes szezont futni. Erősíteni is fogunk természetesen, de ezekről a jövő héten fogunk sajtótájékoztató keretében beszámolni.

- Mit vár a női és a férfi magyar válogatottól az Európa-bajnokságon?

- Mind a kettőre elmegyek, ott leszek a helyszínen, mindkét csapatunknak nagyon fogok szurkolni. A kérdés mindkét oldalon az, hogy a nagy sztárok közül kik fognak játszani az ellenfeleinknél. Abban biztos vagyok, hogy a női és a férfi csapatunk is nagyon egységes lesz, de bravúrokra lesz szükség ahhoz, hogy tovább lehessen jutni.

Fotó: fiba.com Vissza a főoldalra!


  2017. Május 18.

2017 Május

h.k.s.c.p.s.v.
1
3 hír
2
4 hír
3
1 hír
4
4 hír
5
6
7
1 hír
8
1 hír
9
4 hír
10
3 hír
11
1 hír
12
2 hír
13
3 hír
14
1 hír
15
16
1 hír
17
2 hír
18
2 hír
19
4 hír
20
2 hír
21
1 hír
22
23
2 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
3 hír
27
3 hír
28
1 hír
29
30
2 hír
31
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok