Név:
E-mail:
Férfi NB I. A, rájátszás az 1-8. helyért
 KÖRM  
 KTE  
2018/05/22 18:00
Férfi NB I. A, rájátszás az 1-8. helyért
 ZTE  
 FALC  
2018/05/22 18:00
Férfi NB I. B Zöld - Playoff
 BAJA  
 SOP  
2018/05/22 18:00
Férfi NB I. B Zöld - Playoff
 SMAF  
 MAFC  
2018/05/22 19:30
Amatőr Női NB, 1-9. helyért
 Kecskemét  
 AJKA - Cserpes.  
2018/05/22 17:45
Amatőr Női NB, 1-9. helyért
 Szeged  
 ELTE-BEAC Újbu.  
2018/05/22 18:00
Fiú Junior, Regionális
 Újpest-MT/B  
 Bikák KK  
2018/05/22 18:30
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Női NB I: szombattól a bajnoki fináléba jutás a cél
Szekszárd-Cegléd és Sopron-Győr párharcok a női elődöntőkben

  2017. Április 14.
Szombaton 18 órakor kezdődik a két női bajnoki elődöntő, a Szekszárd-Cegléd és a Sopron-Győr párharc. Nézzük, mi történt eddig a legjobb négy csapattal, hogy szerepeltek eddig, hogy jutottak el idáig.

Atomerőmű KSC Szekszárd (alapszakasz helyezés 1.) - VBW CEKK Cegléd (6.)

A magyar női kosárlabdát figyelemmel kísérők nyilván ízlelgetik, emésztgetik, de minden bizonnyal nehezen hiszik el: a Szekszárd és a Cegléd csapatai közül az egyik BAJNOKI DÖNTŐT fog játszani. A szezon előtt a két együttes legjobb négy közé jutására sem sokan gondoltak volna...Az előző évek eredményei, s az erőviszonyok alapján jóval inkább a Sopron, Győr, Diósgyőr triónak és a két baranyai alakulat, a PINKK és a PEAC egyikének az elődöntőbe jutása tűnt valószínűnek. Ehhez képest a PINKK a kiesés elkerüléséért küzd, a PEAC és a Diósgyőr pedig a negyeddöntőben vérzett el. Le a kalappal a két szakvezető, Djokics Zseljko, valamint Cziczás László munkája előtt. 

Hogy a Szekszárddal számolni kell, elég hamar kiderült. Djokics tanítványai a 2, fordulóban 21 pontos, 77-56-os verést mértek a címvédő Sopronra. Ettől kezdve az egész alapszakasz egy diadalmenet volt a tolnai társulat számára. A női Atom oda-vissza verte a Diósgyőrt és a Ceglédet, s Győrben is győzni tudott. Pécsen, valamint egyetlen hazai veresége alkalmával a Győr ellen is csupán hosszabbításban maradt alul - egyetlen mérkőzést veszítettek el a rendes játékidőben Studer Ágnesék - Sopronban. Pedig szezon közben sérülések miatt két kulcspozícióban, irányító és centerposzton is váltani kényszerült a Szekszárd. Ez azonban nemhogy nem törte meg a lendületet, Sandra Pirsic és Cherise Daniel hamar beilleszkedtek, s velük, ha lehet mondani, még hatékonyabb, ütőképesebb lett a csapat játéka.

A Magyar Kupa szereplés a remek bajnoki alapszakasz után nem úgy sikerült, ahogy remélték, a Győr a negyeddöntőben megálljt parancsolt a szekszárdiaknak. A Vasas elleni bajnoki negyeddöntőben viszont két sima meccsen jutott a négy közé a Szekszárd.

Az alapszakasz éllovasa mindenképpen frissebben, pihentebben várhatja az elődöntőt, mint riválisa, a Cegléd. Viszont szoros, kemény, nehéz meccset meglehetősen régen játszott Djokics Zseljko együttese, ugyanakkor Cziczás László tanítványai futószalagon játszották a végsőkig kiélezett találkozókat. És a jelek szerint megtanulták ezeket megnyerni. Az alapszakasz végén még rendre elveszítették a szoros rangadókat, Pécsen nyert helyzetből hosszabbítás után maradt alul a CEKK, s többször pár pontos vereséget szenvedtek. Tegyük hozzá, ebben azért a kettős terhelésnek is szerepe lehetett, hiszen a Cegléd menetelt a legtovább az Európa-kupában. És meglehet, a nemzetközi porondon szerzett tapasztalatokat felhasználva sikerül azóta nyerni a szoros meccsek többségét.

A Magyar Kupa szereplés valóságos hősköltemény volt ceglédi szempontból, amely akár a négyek száz perce címen vonulhatna be a csapat históriás könyvébe. Medgyessy Dóra, Katona Szidónia, Maja Skorics és Nagy-Bujdosó Nóra a negyed és az elődöntőt is végigjátszotta, s a csapat mind a Diósgyőr, mind pedig a házigazda PEAC ellen nagyobb hátrányból felállva, s fordítva nyert a végsőkig kiélezett, szoros mérkőzésen. Az előbb említett kvartett tagjai e két meccset végigjátszották, s a már eddig is emberfeletti teljesítmény után a Sopron elleni finálé első félidejében is partiban voltak a riválissal - a második félidőre elfogytak, de méltán érezhették magukat győzteseknek, s örülhettek ugyanúgy az ezüstnek, mint a Sopron az aranynak.

A bajnoki alapszakaszban a két meglepetéscsapat egymás elleni csatáját mindkétszer a Szekszárd nyerte, amely odahaza 73-70-re, Cegléden pedig 61-55-re győzött. Szombaton egymás ellen kezdik az elődöntőt, amely mindkét csapat számára óriási siker. Az étvágy azonban nyilván mindkét oldalon megjött evés közben. A Szekszárd és a Cegléd közül az egyik csapat bajnoki döntőt játszik.

Uniqa Sopron (2.) - CMB Cargo UNI Győr (3.)

Egy bajnoki elődöntővel bővül a két megyei rivális az utóbbi bő fél évtizedben egyértelműen kiemelt figyelemmel kísért küzdelemsorozata. Nyert már bajnokságot, bajnoki döntőt a Győr a Sopron, és a Sopron is a Győr ellen. Tavaly is e két együttes játszotta a finálét, akkor soproni siker született. A két Euroiga-csapatunk, a tavalyi két döntős csap tehát össze - a döntőbe jutásért. Az Euroliga-szereplés egyik oldalon sem volt sikertörténet.

Idei, egymás elleni szereplésük vegyes képet mutat. A bajnoki alapszakaszban mindkétszer győri siker született, Sopronban például óriási hajrával, szinte a sírból egy szédületes 18-2-es utolsó 5 perccel fordított, s nyert 85-75-re a Győr. A két csapat szezonbeli legfontosabb, s eddigi utolsó összecsapásán, a Magyar Kupa elődöntőjében viszont soproni siker született. A soproniak végül a kupát is elhódították, a Győr pedig bronzérmes lett.

Az ezen a szinten hosszabbnak mondható kispad, a bővebb rotációs lehetőség a Sopron mellett szól, mint ahogy az is: Sterbenz László együttese azok után, hogy simán, 2-0-lal túljutott a ZTE-n, frissebben, pihentebben várhatja a párharcot. A győriek viszont kemény, két egypontos különbséggel végződő mérkőzést is magában foglaló párharc megnyeréséből, ha úgy tetszik lendületből, erős ingereken edződve utaznak Sopronba. Ez Völgyi Péter együttese mellett szólhat. Mint ahogy talán még az is, hogy amíg a Sopron kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, a Győrnek akadnak egészen kivételes, extra periódusai, mit ahogy már említettük a soproni meccs hajrájában, vagy a Diósgyőr elleni elődöntő második negyedében. E meccsen csak ezt a negyedet nyerték meg Simon Zsófiáék, de ebben a 10 percben 32 pontot vágtak, s ezzel a meccset, azzal együtt pedig a párharcot is behúzták...

Vissza a főoldalra!


  2017. Április 14.

2017 Április

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
4 hír
2
3 hír
3
2 hír
4
5
1 hír
6
3 hír
7
1 hír
8
9
3 hír
10
3 hír
11
1 hír
12
2 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
1 hír
16
1 hír
17
1 hír
18
2 hír
19
2 hír
20
1 hír
21
1 hír
22
23
2 hír
24
3 hír
25
1 hír
26
2 hír
27
3 hír
28
2 hír
29
1 hír
30
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok