Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Az MKOSZ mindent biztosít a válogatottak Eb-felkészüléséhez
Mozgalmas nyár vár a két felnőtt válogatottra 2017-ben

  2017. Március 16.

Mozgalmas nyár vár a két felnőtt válogatottra idén, közel négy évtized után a férfi és a női nemzeti együttes is ott lesz a kontinenstornán. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége legutóbbi ülésén tárgyalta és elfogadta a két csapat programját, valamint költségvetését.

- A szövetség és a kapitányok célja egyaránt a lehető legjobb szereplés, s bár a papírforma mindkét esetben nagyon nehéz csoportmeccseket ígér, mi minden feltételt igyekszünk biztosítani a zavartalan felkészüléshez – mondta honlapunknak Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. – A lányok és a fiúk is elsősorban itthon készülnek, lesznek a programban rangos tornák, így például a nők játszanak az olaszokkal, a belgákkal és az oroszokkal, míg Hangáék Oroszországgal és Németországgal, valamint Izraellel is megmérkőznek az Európa-bajnokságig.

Az elnök hozzátette: amit a kapitányok kértek, azt meg is kapják, csakúgy, mint az utánpótlás válogatottak, akik szintén Eb-ken vesznek részt. Magyarország idén egy-egy kontinenstornát rendez az 5-5, illetve 3x3 szakágban, , nevezetesen Debrecenben a 3x3 U18 EB-t mindkét nem számára, illetve Sopronban az U18-as lány csapatunk hazai pályán versenyezhet az A-csoportos Eb-n. Ez a csapat egyébként júliusban világbajnokságra is utazik, úgyhogy elég sok dolga lesz Balogh Juditnak és tanítványainak. Két csapatnak is új csapatvezetője lett, az U20-as lányoknál Pukler Gábor áll a küldöttség élére, míg az U18-as csapatot Sitku Ernő (ugyancsak elnökségi tag) vezeti.

Az elnökség tárgyalta és elfogadta a következő TAO-támogatási időszak értékelési alapelveiként szolgáló részletes költséglistát, azaz benchmarkot. A csapatok ennek ismeretében tervezhetik meg 2017/18-as támogatási igényüket az edzők bérével, utaztatási és fejlesztési kiadásokkal együtt.

- A kérelmeket a csapatok május 2-ig nyújthatják be, ezt követően már nem fogadhatunk be egyetlen sportfejlesztési programot sem. Mindenképpen folytatjuk a kosárlabdás létesítmények felújításának, építésének programját, az elmúlt években is számos sportcsarnokot, tornatermet modernizáltak illetve építettek tagszervezeteink. De biztosított a forrás a szövetségi sportágfejlesztési programokra is, a jövőben kiemelt célként és elvárásként fogalmaztuk meg a minőségi munkát a klubok felé. Ezt pedig számon is kérjük majd rajtuk.

Az elmúlt időszakban egyre többször esett szó a B-csoportos bajnokságról, mely jövőre új rendszerben működik. Nem lesz keleti és nyugati csoport, a 2016-2017-es bajnoki végeredménynek megfelelően, erősorrend alapján kerülnek a csapatok az NB I. B felső, illetve alsó csoportjába..

- Nagy örömünkre az elmúlt években öles léptekkel fejlődött a férfi B-csoport színvonala, idén már négy-öt csapat is reális esélyekkel pályázik a feljutásra. Nagyon kíváncsian várom, ki lesz az az egy gárda, aki jövőre az A-csoportban is bizonyíthat.

Szalay Ferenc hozzátette: nincs szó létszámbővítésről, az idei bajnokság szabályait menet közben nem változtatják meg.

- Talán furcsán hangzik, de én örülök ezeknek a pletykáknak, ugyanis ez azt jelenti: több csapat is szívesen vállalná a szereplést a legjobbak között. Emlékezzünk vissza, néhány évvel ezelőtt még kis túlzással lasszóval kellett fogni az A-csoportos szereplést vállalni szándékozó együtteseket, most viszont már sorban állnak. A magyar kosárlabdázásnak ez jó, hiszen erős a második vonal, éles csatákban edződhetnek az ott szereplő fiatalok. Komoly csatákat várok a kiesésért és a feljutásért vívott küzdelemben, biztos vagyok abban, hogy az A-csoportba érkező B-csoportos bajnok színesíteni fogja a bajnokságunkat.Vissza a főoldalra!


  2017. Március 16.

2017 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2 hír
2
2 hír
3
4
2 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
1 hír
8
1 hír
9
3 hír
10
11
5 hír
12
13
1 hír
14
15
16
2 hír
17
2 hír
18
1 hír
19
4 hír
20
1 hír
21
1 hír
22
23
2 hír
24
1 hír
25
2 hír
26
3 hír
27
28
29
2 hír
30
2 hír
31
6 hír
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok