Vb-ezüstérmeshez méltó rajt az Eb-selejtezőn

Vb-ezüstérmeshez méltó rajt az Eb-selejtezőn

Andorrában folytatja menetelését női 3x3-as válogatottunk


2017.06.24 14:47

 

Remek kezdés után magabiztos győzelemmel kezdte női FIBA 3X3-as válogatottunk Andorrában az Európa-bajnoki selejtezőt. Lányaink pár nappal a világbajnokág után ismét simán verték Németország csapatát.

Andorrában a legnagyobb déli kánikulában kezdte meg szereplését női FIBA 3X3-as válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőn. Az első ellenfél az a német csapat volt, amely egy sikerrel megvívott csatán már túljutott, a vb-n lányaink által fölényesen legyőzött együttes értékes sikerrel, 14-12-es törökveréssel kezdte a sorozatot.

A hagyományos szakág Európa-bajnokságáról a csaptahoz Andorrában csatlakozó Medgyessy Dóra kosarával kezdődött a találkozó, majd Boki Bettina középtávoli, s ügyes akció utáni találatával bő 1 perc elteltével 3-0-ra vezettek lányaink. A vb All Star csapatába is bekerült centert, Bozókit rendre ügyesen játszották meg a palánk alatt a többiek, ő pedig szórta a kosarakat. 2 és fél perc elteltével 6-0-s magyar vezetést mutatott az eredményjelző. A németek első pontjukat 3 és fél perc elteltével 7-0-nál szerezték büntetőből. 9-1-nél, 5 perc 20 másodperc elteltével szerezte első akciókosarát a német csapat. hajrában Süle Krisztina megszerezte csapatunk első dupláját. A hajrában védekezésben kicsit kiengedtek a lányok, de Theodoreán Alexandra vezérletével tartották előnyüket, s végül biztosan nyertek 18-10-re.

MAGYARORSZÁG - NÉMETORSZÁG 18-10

Csapatunk pontszerzői: , Bozóki 10, Theodoreán 4, Medgyessy, Süle 2-2A német után a török válogatottat is fölényesen verte FIBA 3X3-as női nemzeti csapatunk az Andorrában zajló Európa-bajnoki selejtezőn

A magasság a FIBA 3X3-as szakágban sem minden, ezt támasztotta alá lányaink második ellenfelének, a két 190 centis játékossal felálló török csapatnak az eddigi szereplése. A félholdasok előbb a németektől, majd az észtektől kaptak ki.

Medgyessy Dóra center pozícióból szerzett vezetést, nála alacsonyabb ellenfelét beforgatva. Török egyenlítés után Medgyessy duplával jelentkezett. Török válasz után Süle Krisztina szép középtávoli találattal növelte a előnyt.

A befejezésekbe ezúttal be-becsúsztak hibák, így a törökök tartották a lépést a sziporkázó, Eb-MVP-hez méltó játékot nyújtó Medgyessy és a duplát szerző Süle vezette csapatunkkal. A játékidő közepén kezdett belelendülni válogatottunk, 6-4 után egy 4-0-lal megnyugtató lett az előny. Bőven belefért, hogy a védekezés kicsit lezserebb volt. A hajrában Bozóki Bettina is megvillant, Theodoreán Alexandra pedig biztos kézzel büntetett. Bő 2 perccel a játékidő letelte előtt Theidoreán büntetőivel csapatunk elérte a 21 pontot, s 21-10-re győzött.

MAGYARORSZÁG - TÖRÖKORSZÁG 21-10

Csapatunk pontszerzői: Medgyessy 11, Süle, Theodoreán 4-4, Bozóki 2.

Folytatás Észtország ellen 16.30-kor-

A mérkőzések megtekinthetőek itt:

http://www.fiba.com/3x3europecup/2017/Andorra/videos/FIBA-3x3-Europe-Cup-Qualifier-Day-1-LIVE-Escaldes-Engordany-Andorra
 Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
STEFAN SVITEK

VEZETŐEDZŐ

GÁLL TAMÁS

EDZŐ

IMREH AJTONY

EDZŐ

DR. TRZASKOMA LUKASZ

ERŐNLÉTI EDZŐ

DR. KOVÁCS IGNÁC

KERETORVOS

BURDI SZABOLCS

GYÚRÓ

IVKOVICNÉ BÉRES TÍMEA

CSAPATVEZETŐ

SZABÓ ISTVÁN

TECHNIKAI VEZETŐ

192
kosárlabdázó
16
válogatott
3
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women