Hivatalos: Női válogatottunk kijutott az Európa-bajnokságra

Hivatalos: Női válogatottunk kijutott az Európa-bajnokságra

A B és a D csoport második helyezettjét megelőzve kint vagyunk az Eb-n.


2018.11.21 21:38

A magyar női kosárlabda-válogatott ma délután 56-53-as vereséget szenvedett a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó, hatodik fordulójában. A mieink így a második helyen végeztek a C csoportot megnyerő Oroszország mögött 4-2-es mérleggel, illetve +196-os kosáraránnyal.

Mivel a nyolc csoportmásodik közül hat jut ki a kontinensviadalra, így a mieinknek hivatalosan még várniuk kellett a megerősítésre, hogy ott lesznek a jövő évi, Szerbiában és Lettországban rendezendő Eb-n - két csoportmásodik válogatottat meg kellett előznünk.

A D jelű négyesben Görögország 83-57-re verte Izraelt, ezzel 4-2-vel és +52-es kosáraránnyal zárt. A britek 83-42-re legyőzték a portugálokat, így a második helyen a hellének végeztek ebben a kvartettben. Az F csoportban a spanyolok 84-71-re megverték Ukrajnát - utóbbi 4-2-vel és +108-as kosáraránnyal lett a második.

Az tehát eldőlt, hogy mind a D, mind az F csoport második helyezettjénél jobb a magyar együttes, így most már kijelenthető: Magyarország kijutott a 2019-es női Európa-bajnokságra!

Ezúton is gratulálunk a lányoknak és a szakmai stáb tagjainak!

Megosztás: