BRAVÚRGYŐZELEM LITVÁNIÁBAN

BRAVÚRGYŐZELEM LITVÁNIÁBAN

Női válogatottunk remek idegenbeli sikerrel kezdte az Eb-selejtezőket


2017.11.11 19:53

Fordulatos mérkőzésen a záró negyed elején egy remek rohamot kivágva bravúros idegenbeli győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot női válogatottunk, amely az előzetesen a legnagyobb rivális litván válogatott otthonában tudott nyerni.

Litvánia - Magyarország 70-73 (16-19, 22-18, 19-15, 13-21)

Jól kezdtek lányaink, Krivacsevics Tijana révén megszerezték a vezetést, majd a hazaiak egyenlítő találata után Simon Zsófia dobott triplát. Bő 3 és fél perc elteltével Goree Cyesha is megszerezte első pontjait magyar válogatottként, a honosított center 2+1-es játékkal jelentkezett. Krivacsevics újabb duplájával a szakasz közepén 10-3-ra vezetett válogatottunk., időt kértek a hazaiak. Fel is jöttek egy 8-2-vel 1 pontra, ekkor Székely Norbert kért időt. A padról érkező Dubei Debóra saját rontott kísérlete után visszaszerezve a támadó pattanót, így volt eredményes. A válaszul érkező litván duplát követően nemzeti együttesünk új csapatkapitánya, Raksányi Krisztina szép triplát vágott. A szakasz végén váltva estek a kosarak, 3 pont előnnyel zárták lányaink az első 10 percet. 

A meccs jól, a második szakasz rosszul kezdődött számunkra. Támadásban megálltak lányaink 9-0-lal kezdtek a hazaiak, Székely Norbert újra kénytelen volt időt kérni. 4 perc elteltével Krivacsevics szerezte a szakasz első magyar pontjait, s találata átlendítette a holtponton legjobbjainkat. Goree igazolta, hogy jó vétel volt, a szakasz közepén egy 8-3-as rohamot vezényelt, amellyel 1 pontra felzárkóztak lányaink. Litván találat után Zele Dorina triplával tenisz szerűvé (30-30) alakította az állást. Medgyessy ügyes betörése után Goree révén visszaszereztük a vezetést. A félidő hajrája Nacickaite és Zele dobópárbaját hozta. A végén a hazaiak hosszú támadás végén, amelynek során többször visszaszerezték a lepattanót a mi palánkunk alatt vezetést szereztek. Végszóként Medgyessy 1 büntetőt értékesített, szünetben 1 ponttal a hazaiak vezettek.

Térfélcsere után több, mint másfél percig nem esett kosár, majd a hazaiak találtak be. Ez nagy lökést adott a vendéglátóknak, akik bő 1 perc alatt egy 7-0-lal időkérésre késztették Székely Norbertet. Szünet utáni első pontunkat a felnőtt válogatottban először eredményes újonc Studer Ági szerezte, egy büntetőt értékesítve. Közel 4 percre volt szükség első pontunk megszerzéséhez a második félidőben. Azért ez adott némi lökést, főleg Krivacsevicsnek, aki triplával 5 pontra hozta fel csapatunkat. A szakasz közepén egy sportszerűtlen hazai hiba után Krivacsevics büntetőivel, majd Katona Szidónia találatával tovább közelített válogatottunk. A negyed második felében néhány labdát eladva 8 ponttal elengedték lányaink a hazaiakat, nagyon kellett Studer triplája. A szakasz végén váltva estek a kosarak, Katona és Raksányi villant a mieinktől, 5 pontos hazai vezetéssel fordultak a záró etapra a csapatok.

Egységes, jó csapatjátékkal parádésan agresszív védekezéssel, hatékonyan támadva 11-2-es 4 perccel indítva a befejező etapot 4 pontos előnnyé alakította női válogatottunk a negyed előtti 5 pontos hátrányát. Triplát majd duplát szerezve visszavette a vezetést Litvánia. Izgalmasan alakult a végjáték, Studer keze nem remegett meg a büntetőknél, visszavettük a vezetést. Litván találat uátn Goree is büntetett, de ellenfelünk tapadt ránk. Másfél perccel a befejezés előtt 1 ponttal mentünk. Az utolsó percre fordulva Goree mutatott be 2+1-e akciót. 16 másodperccel vége előtt triplát dobtak a hazaiak, majd Simon keze nem remegett meg a vonalon, majd a litván akciónál sikerült megszerezni a labdát, így nyertünk.

Magyarország: Medgyessy 3, Raksányi 7/3, SIMON 7/3, KRIVACSEVICS 14/3, GOREE 21. Cs.: Varga Zs. 2, Dubei 2, Határ, KATONA 6, ZELE 5/3, STUDER Á. 6/3.

A litvánok legjobb dobói: Petronyte 19/3, Nacickaite 12/6, Okockyte, Sulciute 12/2-12/3

Statisztika: http://www.fiba.basketball/ls/#10870&10870-C-2

A mérkőzés teljes egészében megtekinthető itt:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SjniCo79HfU 

Megosztás: