Olimpiai Reménységek Versenye: A fiúk szoros meccsen kaptak ki a csehektől

Olimpiai Reménységek Versenye: A fiúk szoros meccsen kaptak ki a csehektől

3 ponttal maradtunk alul az ORV utolsó meccsén.


2018.12.31 11:35

Az Olimpiai Reménységek Versenyének utolsó mérkőzését a magyar és a cseh U16-os fiú válogatottak játszották egymás ellen. A tét a torna harmadik helye volt, miután mindkét gárda 0-2-vel állt két nap után.

A mérkőzés első fele egyértelműen a csehekről szólt: a mieink az első negyed második felében nőttek ellenfelük fölé a végül 17 pontig jutó Tóth Barna vezetésével, ebben a periódusban 9 pontos hátrányból (5-14) egyetlen pontra kapaszkodott vissza csapatunk (19-20). A második felvonás eleje azonban megint a Lukas Charvát és Matej Safarik által vezetett csehekről szólt, akik 16-2-vel nyitották ezt a játékrészt, és a félidőben 13 ponttal vezettek (27-40).

A fordulás után megváltozott a játék összképe, miután a magyar válogatott sokkal jobban védekezett, mint a korábbiak során. Csehország szenvedett támadásban, mi pedig a harmadik negyed utolsó négy percében Kiss Kolos kosaraival, majd a szakasz legvégén Kalassai Martin hármasával 6 pontra zárkóztunk (41-47). A negyedik negyedben megint Tóth és Safarik kerültek főszerepbe: többször is feljöttünk egy pontra, de a csehek legjobbja mindig ekkor talált a gyűrűbe. A végén Kalassai újabb triplájával felzárkóztunk még egy pontra, Safarik két büntetője után pedig volt még esélyünk az egyenlítésre, de ez nem sikerült, így 60-57-re nyertek a csehek.

A mieink így 0-3-mal a negyedik helyen zárták az ORV-t, míg a csehek 1-2-vel a harmadikok lettek. 

Olimpiai Reménységek Versenye, U16-os fiú felkészülési torna, Székesfehérvár, 3. nap
Magyarország - Csehország 57-60 (19-20, 8-20, 14-7, 16-13)

Magyarország: Sipos 1, Kiss 10, Ivkovic 3, Vámos 6, Tiborcz 5. Csere: Paár -, Czermann 4, Kalassai 9/9, Tóth 17/6, Cserkó -, Kazy 2, Horváth -.

Csehország: Provaznik 10/3, Safarik 13/3, Dvorak 5/3, Charvát 13, Dána 3. Csere: Zejdl 4, Vrábel -, Krivanek 6, Kheil -, Krupka -, Pytelka 6, Dohnal -.

Váradi Attila szövetségi kapitány: "A torna előtt az elsődleges és legfontosabb feladatunk a védekezés javítása volt. Azon belül is a hátrahelyezkedések és az egyéni védekezések elsősorban akarati, másodsorban minőségi végrehajtása volt a cél. A harmadik mérkőzés második félideje volt az az időszak, amikor ezen a téren komoly előrelépés látszott. Ehhez gratulálok a fiúknak." 

Megosztás: