KOSÁRCSODA KOLOZSVÁRON!

KOSÁRCSODA KOLOZSVÁRON!

A magyar válogatott továbbjutott a csoportjából


2017.09.05 21:23

Azok után, hogy Montenegró lemosta a cseheket, biztossá vált, hogy a magyar válogatott egy újabb győzelemmel továbbjut a csoportjából. A csarnok előtt néhány CFR-drukker egy kisebb méretű magyar zászlót égetett el, egyébként ezt leszámítva nem volt komolyabb balhé. Nem volt telt ház a Polyvalent Hallban, de a jó hangulat mindkét oldalról megvolt. 

Idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok. Moldoveanu és Mandache triplájával indult a meccs, Kovács és Vojvoda ziccerből voltak eredményesek. A tegnap dühükben mellettünk csapkodó cseh újságíró kollégák ma elég látványosan a románoknak szurkoltak, minden egyes kosaruk után rázták az öklüket. Megint nem ültek a dobásaink, a hatodik percben, 12-6-nál időt kért Ivkovics. Elég alacsony színvonalú volt a meccs, az első negyed utolsó percében Vojvoda hármasával nagy nehezen kiegyenlítettünk (14-14), magához is hívta csapatát Marcel Tenter. Török csak az egyik büntetőjét dobta be, Hanga ziccerével először vezettünk (15-16).

Hanga újabb gyönyörű kosarával folytatódott a meccs, sőt, a Barca klasszisa egy gól jó plusz egyet is összehozott, majd Vojvoda tette vissza saját lepattanóját, így egy 7-0-s sorozattal pillanatok alatt 15-23-ra meglógtunk, fel is mutatta a T-betűt Tenter. Sikerült rendezniük a soraikat, Mandache öt pontjával egy triplányira közelítettek meg minket, ekkor Ivkovics kért időt. Ezúttal is használtak a tanácsok, Hanga triplája után a 18. percben már majdnem tízzel mentünk, a félidőre 32-38-as állással mentek öltözőbe a csapatok.

A fordulás után Kuti sportszerűtlenül faultolta Kellert, de a magyar center mindkét büntetőjét kihagyta, ráadásul Allen hármasa is lejött, úgyhogy nem tudtunk élni a lehetőséggel. Sőt Baciuék másfél perc alatt feljöttek két pontra. Aztán elég volt Hanga két villanása, és máris megnyugodhattunk. Nem úgy a román kispad, 36-42-nél jött az újabb timeout. Vojvoda ziccere után először lett meg a közte tíz (36-46). A románok azonban egy pillanatra sem adták fel, és Mandache vezérletével újra visszajöttek egy pontra (48-49). Ki más, mint Hanga volt az, aki hidegvérrel vert be egy trojkát a semmiből, lehűtve ezzel a hazai szurkolók kedélyeit. A harmadik etapot végül Vojvoda távolija zárta (52-60).

Vojvoda megszerezte huszadik pontját, és újra kétszámjegyűvé vált a különbség, Tenter időt kért. Állandósult a differencia, innen már nem tudtak visszakapaszkodni a sárga mezesek, bár a hajrára még minden mindegy alapon nekünk estek. Sztojan Ivkovics együttese legyőzte a házigazdát is, és ezzel a spanyol meccs eredményétől függetlenül továbbjutott Isztambulba. A fiúk újabb csodálatos estét szereztek a magyar szurkolóknak, vélhetően a kedd este elég későn ér majd véget Kolozsváron... A csarnokban zengett az "Isztambul! Isztambul!" minden magyar torokból.

Románia - Magyarország 71-80 (15-16, 17-22, 20-22, 19-20)

Európa-bajnokság, C-csoport

Kolozsvár, Polyvalent Hall, 9121 néző

V.: Vazquiez (Puerto Rico-i), Krejic (szlovén), Reid (ausztrál)

Románia: Mandache 24/9, Kuti 5, Paliciuc 6, Moldoveanu 5/3, Baciu 12. Csere: Calota-Popa 11, Olah 7, Török 1, Petrisor -, Nicolescu -, Cate -.

Magyarország: Hanga 25/6, Kovács P. 2, Vojvoda 26/6, Allen 10/3, Keller 4. Csere: Tóth N. -, Ferencz 1, Wittmann -, Karahodzsics 3, Eilingsfeld 5/3, Perl 4.

Kipontozódott: Moldoveanu (38. perc).

Statisztika:

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017/0509/Romania-Hungary#tab=boxscore_statisticsFotó: fiba.com  
 

 
Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women