FANTASZTIKUS GYŐZELEM!

FANTASZTIKUS GYŐZELEM!

48 év után nyert meccset a férfi válogatott az Eb-n


2017.09.04 15:30

A továbbjutás szempontjából mindkét csapat számára kulcsfontosságú mérkőzés következett Magyarország és Csehország között a C-csoportban. A mieink arra készültek, hogy 48 év után újra Eb-meccset nyerjenek. A kezdés előtt a népes magyar tábor köszöntötte születésnapján Vojvoda Dávidot és Tóth Norbertet.

Álomszerűen indult a meccs, éppen az ünnepelt Vojvoda szerezte az első kosarat, majd Hanga tett rá két büntetőt és egy triplát (7-0). A harmadik percben valósággal felrobbant az aréna, amikor Allen zsákolása után 11-2-nél időt kértek a csehek. Allen újabb kosarával már kétszámjegyűvé vált a különbség. Auda kapart össze jó néhány pontot a palánk alatt, de így is állandósult a differencia. Keller kapott technikait reklamálásért, 23-16 lett az első negyed vége.

Karahodzsics szerzett könnyű kosarat, majd Palyza szórt be egy triplát. Erre is tudtunk felelni Hanga révén, így 30-21-nél megint időt kellett kérnie Ginzburg edzőnek. A cseh újságíró kollégák sem akartak hinni a szemüknek, minden egyes magyar kosár után (volt jó pár) hatalmasat csaptak mérgükben az asztalra. Hatalmasat játszottak Hanga vezérletével a magyarok, a félidőben 44-33 volt az állás.

Keller 50 %-os büntetőzésével folytatódott a játék, majd Vojvoda ziccerével már tizennéggyel mentünk. Hiába szórta Palyza a triplákat, Hanga egyszerűen ma tarthatatlan volt. A hajrához érkezvén szigorítottak védekezésükön a csehek, de igazán nagy veszélyt még így sem tudtak ránk jelenteni. 66-58-ról indult a záró felvonás.

Vojvoda állította vissza a közte tízet, ekkor már érezni lehetett, hogy ezt a magyar csapatot ma nem lehet legyőzni. A fiúk hatalmasat küzdöttek minden egyes labdáért (Kovács például extrát védekezett, Keller pedig embertelen munkát végzett a palánkok alatt), és mindig akadt valaki, aki a kisebb holtponton átsegítette a csapatot. 71-62-nél, majd 74-65-nél Ginzburg edző még kétszer magához hívta övéit. Innen már azonban nem volt visszaút, nem engedtük kiénekelni a sajtot a szánkból.

A magyar válogatott 48 év után újra mérkőzést tudott nyerni Európa-bajnokságon, és hatalmas lépést tett a továbbjutás felé - írja a BB1.hu

Magyarország - Csehország 85-73 (23-16, 21-17, 22-25, 19-15)

Európa-bajnokság, C-csoport

Kolozsvár, Polyvalent Hall

V.: Sahin (olasz), Maestre (francia), Reid (ausztrál)

Magyarország: Hanga 31/18, Kovács P. -, Vojvoda 18/6, Allen 10, Keller 6. Csere: Perl 12, Eilingsfeld 3, Karahodzsics 2, Ferencz 3/3.

Csehország: Satoransky 18/6, Welsch -, Hruban 12, Peterka 2, Kriz 2. Csere: Auda 15, Bohacik 2, Palyza 18/12, Sirina 2, Svridlik 2.

Statisztika:

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017/0409/Hungary-Czech-Republic/#tab=boxscore_statistics 

Fotó: Vágvölgyi Bálint  


Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women