Vereség Montenegró ellen

Vereség Montenegró ellen

Ezúttal nem volt esélye a magyar válogatottnak


2017.09.02 15:44


Úgy tűnt, Hanga sérülése rendbe jött, ugyanis kezdett Montenegró ellen. Durisic kosarával indult a meccs, sokat rontottak az elején a csapatok. A montenegrói kapitány három perc után időt is kért. Az első közel hat percben csak Djurisic és Hanga volt eredményes (5-2). Nem ültek a dobásaink, az első negyed hajrájára aztán Vojvoda vezérletével feljavultunk, a nyitó tíz perc Eilingsfeld középtávolijával ért véget (14-11).

Vojvoda hozta fel egyre a mieinket a folytatásban, Pavlicevic - aki nemrég még csapattársa volt klubjában - viszont bevágott egy triplát. Bár nagyot birkóztunk a palánkok alatt, nehezen tudtuk tartani Dubljevicéket. Továbbra is lejöttek a dobásaink, így Montenegró őrizte párpontos előnyét. Eilingsfeld kapott technikait, Ivanovic a büntetőt is a helyére tette, plusz egy triplát is hintett, először lett tíz közte (27-17). Perl büntetőivel alakult ki a félidei 39-29-es állás. 25 %-kal dobtunk, 1/13 volt a triplamutatónk.

A fordulás után Wittmann megszerezte első kosarát, Dubljevic triplával felelt. Pavlicevic távolija után, 45-31-nél pedig időt kért Ivkovics. Nem változott a játék képe, továbbra sem találtuk a fogást az ellenfélen, állandósult a tíz pont körüli különbség. Egészen a harmadik negyed végéig, amikor már majdnem húsz volt közte. Vranjes trojkájával végül ez is meglett (60-40). Talán túl sokat vett ki belőlünk a tegnapi meccs, szétestünk, eldőlt a találkozó.

A záró felvonás már csak formalitás volt, nem volt esélyünk közelebb férkőzni. A mai meccs nem sikerült jól, persze nem történt semmi más, csak érvényesült a papírforma. Sztojan Ivkovics együttese két kemény ellenféltől is vereséget szenvedett, holnap szünnap, hétfőn a csehek ellen kezdődik számunkra igazán az Eb.

Montenegró - Magyarország 72-48 (14-11, 25-18, 21-11, 12-8)

Európa-bajnokság, C-csoport

Kolozsvár, Polyvalent Hall, 2434 néző

V.: Vazquez (Puerto Rico-i), Zashchuk (ukrán), Michaelides (svájci)

Montenegró: Rice 5/3, Sehovic 4, Djurisic 9/3, Vucevic 13, Barovic -. Csere: Mihailovic -, Dubljevic 11/3, Pavlicevic 6/6, Ivanovic 10/3, Todorovic 4, Vranjes 8/6.

Magyarország: Wittmann 2, Hanga 8/3, Vojvoda 20/6, Allen -, Keller -. Csere: Eilingsfeld 3, Perl 13, Karahodzsics 2, Ferencz -, Kovács P. -, Tóth N. -, Ruják -.

Statisztika:

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017/0209/Montenegro-Hungary#|tab=boxscore_statistics 

Fotó: fiba.com 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women