Vereség Montenegró ellen

Vereség Montenegró ellen

Ezúttal nem volt esélye a magyar válogatottnak


2017.09.02 15:44


Úgy tűnt, Hanga sérülése rendbe jött, ugyanis kezdett Montenegró ellen. Durisic kosarával indult a meccs, sokat rontottak az elején a csapatok. A montenegrói kapitány három perc után időt is kért. Az első közel hat percben csak Djurisic és Hanga volt eredményes (5-2). Nem ültek a dobásaink, az első negyed hajrájára aztán Vojvoda vezérletével feljavultunk, a nyitó tíz perc Eilingsfeld középtávolijával ért véget (14-11).

Vojvoda hozta fel egyre a mieinket a folytatásban, Pavlicevic - aki nemrég még csapattársa volt klubjában - viszont bevágott egy triplát. Bár nagyot birkóztunk a palánkok alatt, nehezen tudtuk tartani Dubljevicéket. Továbbra is lejöttek a dobásaink, így Montenegró őrizte párpontos előnyét. Eilingsfeld kapott technikait, Ivanovic a büntetőt is a helyére tette, plusz egy triplát is hintett, először lett tíz közte (27-17). Perl büntetőivel alakult ki a félidei 39-29-es állás. 25 %-kal dobtunk, 1/13 volt a triplamutatónk.

A fordulás után Wittmann megszerezte első kosarát, Dubljevic triplával felelt. Pavlicevic távolija után, 45-31-nél pedig időt kért Ivkovics. Nem változott a játék képe, továbbra sem találtuk a fogást az ellenfélen, állandósult a tíz pont körüli különbség. Egészen a harmadik negyed végéig, amikor már majdnem húsz volt közte. Vranjes trojkájával végül ez is meglett (60-40). Talán túl sokat vett ki belőlünk a tegnapi meccs, szétestünk, eldőlt a találkozó.

A záró felvonás már csak formalitás volt, nem volt esélyünk közelebb férkőzni. A mai meccs nem sikerült jól, persze nem történt semmi más, csak érvényesült a papírforma. Sztojan Ivkovics együttese két kemény ellenféltől is vereséget szenvedett, holnap szünnap, hétfőn a csehek ellen kezdődik számunkra igazán az Eb.

Montenegró - Magyarország 72-48 (14-11, 25-18, 21-11, 12-8)

Európa-bajnokság, C-csoport

Kolozsvár, Polyvalent Hall, 2434 néző

V.: Vazquez (Puerto Rico-i), Zashchuk (ukrán), Michaelides (svájci)

Montenegró: Rice 5/3, Sehovic 4, Djurisic 9/3, Vucevic 13, Barovic -. Csere: Mihailovic -, Dubljevic 11/3, Pavlicevic 6/6, Ivanovic 10/3, Todorovic 4, Vranjes 8/6.

Magyarország: Wittmann 2, Hanga 8/3, Vojvoda 20/6, Allen -, Keller -. Csere: Eilingsfeld 3, Perl 13, Karahodzsics 2, Ferencz -, Kovács P. -, Tóth N. -, Ruják -.

Statisztika:

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017/0209/Montenegro-Hungary#|tab=boxscore_statistics 

Fotó: fiba.com 

Megosztás:

A FÉRFI VÁLOGATOTT KERETE

A SZAKMAI STÁB
 

VEZETŐEDZŐ

 

EDZŐ

 

GYÚRÓ

 

CSAPATVEZETŐ

 

TECHNIKAI VEZETŐ