Folytatódik a varsói torna

Folytatódik a varsói torna

Izrael következik férfi válogatottunk számára


2017.08.25 18:57

Talán furcsa azt mondani egy tizennyolc pontos vereség után, hogy több kidolgozott helyzete volt a magyar válogatottnak, mint az angolnak, pedig a valóságban az tényleg így volt. A britek egészen elképesztő dobóformát fogtak ki, míg Váradiék a biztosnak tűnő helyzetek sorát puskázták el a pontatlan célzásnak köszönhetően.

- Azt gondolom, hogy tétmeccsen teljesen más eredmény születik - mondta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány. - Ezen a mérkőzésen most a két legfontosabb az volt, hogy lássuk Kemal Karahodzsicsot a rendszerünkben, illetve hogy Hanga Ádám játékba lendüljön. Én elégedett vagyok ebből a szempontból a látottakkal.

Azt pedig mi tegyük hozzá zárójelben, hogy az eredmény bizony csalóka, mert pont a végére alakult ki a legnagyobb különbség, ami messze nem fedi a mérkőzés képét.

A csütörtöki meccsen remekül harcolt a palánkok alatt Keller Ákos, akit nem kíméltek a brit centerek. Örömteli volt látni Golomán György jó megoldásait, kis szerencsével pontban is jobban mérhető lenne a játéka, de így is biztatóan mozgott a UCLA-Bruins erőcsatára.​

Ma este Izraellel csap össze a magyar csapat, s egyáltalán nem lesz könnyű dolga. Remek gárda ugyanis a ma esti ellenfél, NBA-játékossal, euroligás tapasztalattal bíró rutinos emberekkel.

A magyarok egyébként remekül érzik magukat Varsóban, nem győzzük hangsúlyozni, hogy az otthon maradt Tóth Ádámon kívül nincs sérült, ami nagyon fontos a torna előtt egyetlen héttel. A főváros szélén lévő szállodában lakik mind a négy válogatott, azért itt, mert Varsó röplabda Európa-bajnokságot rendez ezekben a napokban, s egyszerűen minden szállás foglalt.

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women