Másodszor is legyőztük Izlandot

Másodszor is legyőztük Izlandot

Rossz kezdés után magabiztos győzelmet arattunk


2017.08.20 15:39

Két nap alatt másodszor találkozott egymással Székesfehérváron a magyar és az izlandi férfi kosárlabda-válogatott. A mieinktől ezúttal is hiányzott Csorvási és Pongó, ma kimaradt Benke és - térdsérülése miatt - Tóth Ádám is. Ezúttal a benevezett Váradi és Golomán nem kapott lehetőséget. Vilhajalmsson labdaszerzése után gyors ziccerből megszerezte a mérkőzés első kosarát, majd nem sokkal később ugyanő dobott egy tiszta ziccert, szemből (0-5). Két perc után 10-0-val indított az ellenfél, Ivkovics időt is kért. Semmi sem ment be magyar oldalon, Ferencz triplája törte meg a kosárcsendet, három és fél perc után. Fokozatosan jöttünk egyre közelebb, Perl triplája után már 10-14 volt az állás. Acox sportszerűtlen faultot követett el Kellerrel szemben, az első negyed vége 16-21 lett.

Továbbra is pár ponttal a vendégek vezettek, a második negyed derekán, 24-34-nél időt kértünk. Nem játszottunk jól, de 8-0-s rohammal a félidő végére visszakapaszkodtunk, Ruják tripláját, majd Keller zsákolását követően 37-39 volt az állás a szünetben.

Vojvoda labdaszerzés után egykezes zsákolással egyenlített a fordulás után. Wittmann két bravúr-triplájával fordítottunk, innentől aztán végig mi irányítottunk. Remekül védekeztünk, Ruják ziccere után, 53-46-nál időt kértek a fehér mezesek. Hiába, Perl is villant pár szépet, kezdett szétesni Izland. Több mint kétszer annyi pontot dobtunk a harmadik negyedben, mint az ellenfelünk. 57-48-ról indult a záró felvonás.

Perl büntetői után újra tíz fölé kúszott a különbség. Sőt nem sokkal később már majdnem húsz közte (70-53). Végül majdnem pontosan ugyanaz az eredmény született, mint tegnap. A magyar válogatott ezúttal is magabiztos volt, nem csoda, hogy a maroknyi közönség a végén vastapssal köszönte meg a csapat produkcióját - írja a BB1.hu.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport TV-nek: Ez a taps, ami most nekünk szól, mindent elárul. Alázatosan játszottunk ma is, két napig nagyon erősen edzettünk, utána egy nap szünet volt, próbáltuk úgy alakítani a programunkat, ahogy az az Eb-n is lesz majd. Valószínűleg Hanga a lengyelországi tornánk előtt már nem fog tudni csatlakozni hozzánk, embertelen dolog, amin most ő keresztülmegy, örülni fogunk, bármikor is jön. Próbáltunk ehhez alkalmazkodni, az első félidőben egy más rendszer szerint játszottunk, azt próbálgattuk, hogy megy nélküle. Örültem Kovács Petinek, megmutatta, hogy a magyarok igenis tudnak kosarazni, csakúgy, mint korábban Wittmann, Ferencz, vagy Tóth Norbert, akik kevesebb lehetőséget kaptak a klubjaikban. Ők a mi kincseink, nagyon boldog vagyok. Köszönöm Székesfehérvárnak, nagyon jó volt a hangulat, remek házigazdák voltak.

Magyarország - Izland 82-67 (16-21, 21-18, 20-9, 25-19)

Edzőmeccs
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcentrum
V.: Cziffra Cs., Tőzsér D., Praksch P.

Magyarország: Wittmann 6/6, Vojvoda 12/3, Ferencz 5/3, Allen 9, Keller 12. Csere: Perl 12/3, Eilingsfeld 6, Ruják 7/3, Tóth N. 5, Kovács P. 8.

Izland legjobb dobói: Hermannsson 17, Palsson 12/3, Vilhajalmsson 10/6

Fotó: Vágvölgyi Bálint 
Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women