Fehérváron a magyar válogatott

Fehérváron a magyar válogatott

Két hazai mérkőzéssel készül tovább az Eb-re az Ivkovics-legénység


2017.08.16 21:33


A szeptemberi Európa-bajnokság előtt utolsó hazai felkészülési mérkőzéseit vívja augusztus 19-én és 20-án a magyar férfi kosárlabda válogatott. Sztojan Ivkovics kapitány legénysége a szintén Eb-résztvevő Izland ellen játszik mindkétszer. Az északi csapat eddig elsősorban a kézilabdában, s az utóbbi években a labdarúgásban tette le névjegyét, ám az Európa-bajnoki szereplés egy csapásra a kis ország figyelmének középpontjába helyezte a kosárlabdát is.

Nagy hiba lenne a szigetország kosárlabdáját egy kézlegyintéssel elintézni. Már a kijutás önmagában tiszteletet érdemel, ám az a tény, hogy öt játékosuk is neves európai bajnokságokban szerepel (spanyol, olasz és francia első liga), bizony jobb adat, mint amit mi, magyarok elmondhatunk.

Az elmúlt hét végén az oroszországi Kazanyban már találkozott a két gárda, akkor a három kulcsemberét pihentető magyar csapat egy szoros végjátékban 60-56-ra kikapott. A lehetőség most adott a visszavágásra, s ehhez a fehérvári hazai pálya minden bizonnyal nagy segítséget nyújt.

A magyar keretben nincs sérült, ami kellemes gond a szakmai stábnak. Mindkét mérkőzést igen korán rendezik meg, aminek az az oka, hogy Kolozsvárott első három Eb-csoportmeccsüket egyaránt 14 órától vívják Vojvoda Dávidék.

A gárdával kapcsolatos hír, hogy a fiúk a napokban egy diavatfotózáson vettek részt, a BP Shop kosaras ruhakollekcióját mutatják be a legjobb magyar férfi kosarasok segítségével.

Jegyek az Európa-bajnokságra

Tizennyolc esztendő után jutott ki újra a magyar férfi válogatott az Európa-bajnokságra. A hosszú nélkülözés minden bizonnyal megviselte a szurkolókat, így aztán dupla öröm, hogy itt a szomszédban, Kolozsváron vívja Eb-csoportmeccseit a nemzeti csapat. Aki személyesen is szeretné megtekinteni a spanyol, a horvát, a cseh, a montenegrói, vagy a házigazda román válogatott elleni mérkőzéseket, s személyesen nézné meg a sportág világklasszisait, azok személyigazolványuk és lakcímkártyájuk segítségével a válogatott mérkőzések alatt Székesfehérváron is megvehetik jegyeiket!

A magyar válogatott mérkőzései:

Szeptember 1. péntek

Magyarország - Horvátország 14 óra

Szeptember 2. szombat

Montenegró - Magyarország 14 óra

Szeptember 4. hétfő

Magyarország - Csehország 14 óra

Szeptember 5. kedd

Románia - Magyarország 19.30 óra

Szeptember 7. csütörtök

Magyarország - Spanyolország 16.15 óra

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women