Vereség Izland ellen

Vereség Izland ellen

Tartalékos csapatunknak győzelmi esélyei voltak


2017.08.12 16:45

Újabb Eb-résztvevő, ezúttal Izland ellen mérte össze tudását a magyar férfi kosárlabda-válogatott a kazanyi tornán. Soros ellenfelünk a felkészülés alatt kétszer legyőzte a belgákat (akik nemrég közel húszast vertek a címvédő spanyolokra), majd tegnap kikaptak a németektől (66-90).

Ahogyan arról már a találkozó előtt is írtunk, Vojvoda, Wittmann és Tóth Ádám mára pihenőt kapott. Ennek ellenére jobban kezdtünk, eleinte még vezettünk is, de aztán hirtelen fordulat következett, mintha „bedeszkázták" volna a gyűrűt a mieink számára. Támadásban ad hoc-jellegű akciókat vezettünk, sokszor csak távolról dobálgattunk, védekezésben pedig nem egyszer elcsúsztunk. Pontszegény első negyed után 7-13 volt az állás.

Perl könnyű ziccerével folytatódott a meccs, majd a 13. percben Benke ziccerével kiegyenlítettünk (16-16), de rögtön utána kaptunk egy triplát Bjornssontól. A szombathelyi nevelésű - és korábbi csapatához tartó - Perl volt a vezérünk, sokkal bátrabban és - ami fontos - eredményesebben játszottunk a második negyedben. Az etap derekán, 19-21-nél Izland időt kért. Fej-fej mellett haladt a két gárda, időnként egészen szép dolgokat produkáltunk. Váradi triplája után már újra mi vezettünk (29-25). Összességében tíz pontot vertünk ellenfelünkre ebben a játékrészben, a félidő Rosco Allen szemfüles palánk alatti kosara után 31-27-es állással zárult.

Rosco Allen lendületben maradta fordulás után is, a jobb sarokból köszönt be távolról. Ezt követően azonban jól megszórtak minket az izlandiak, akik vissza is vették a vezetést. Megint kimaradtak a tiszta dobásaink is, a kék mezesek 4-17-es szériánál jártak az etap felénél (35-44). Perl triplájával visszajöttünk 40-44-re, majd Rosco Allen egy jó büntetője után 43-50-ről indult a záró felvonás.

Keller faulttal együtt ért el kosarat, és még a büntetőt is a helyére küldte. Kezdett kicsit keményebbé válni a játék, az Alba centere „pöcizte vissza" Váradi elrontott dobását, 50-50-nél pedig Perl büntetőkből egyenlített. Eilingsfeld kosarával fordítottunk, Váradi gól jó plusz egyes akciót érhetett volna el, ám a büntető kimaradt, de így is 11-0-val kezdtünk (54-50). Nem csoda, hogy időt kért Izland. Egyedül talán az volt bosszantó, hogy viszonylag sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. A szigetországiak még a büntetőket is kihagyták, több mint hat és fél perc telt el, mire először betaláltak a záró etapban. Az utolsó perc kezdete előtt Perl a félpályánál eladta a labdát, melyből könnyű kosarat szerzett, és fordított Izland (56-57). Baeringsson csak az első büntetőjét dobta be, majd Ruják talán egy kicsit túl korán állt bele a triplába, ami lejött. Hermannsson keze nem remegett meg a vonalról, 56-60-nál, 3.6 másodperccel a vége előtt időt kértünk. Keller ziccere az oldalbedobás után kimaradt, így bár tartalékos felállásban is voltak győzelmi esélyeink, végül kikaptunk - tudósított a BB1.hu.

Magyarország - Izland 56-60 (7-13, 24-14, 12-23, 13-10)

Edzőmeccs,

Kazany, Basket-Hall

Magyarország: Ruják 3, Perl 17/9, Benke 4, Allen 8/3, Keller 7. Csere: Kovács P. -, Csorvási 5, Eilingsfeld 5/3, Pongó -, Váradi 7/3.

Izland legjobb dobói: Hermannsson 14, Baeringsson 13/9, Aysioex 13.

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women